Keep calm...

För idag fyller jag visst år! 
Inte för att det är nått att fira förstås. 
Men här hemma känner jag mig lite bortglömd som vanligt. Ingen överaskning från barnen och inte ens en kaffe på sängen. 
Dagen är ju inte över än så vi får väl se om barnen hittar på nått kul?! 

Av maken har jag ju fått mitt nya jaktställ Som jag önskade mig. 
Och han har lovat att laga mat imorrn kväll så det ska bli trevligt att slippa den sysslan. 


Får se vad vi hittar på , kanske får åka och köpa grejer till en tårta, det behöver man ju trots att man inte vill fira?! ;-) 
Självklart kommer min familj och firar mig men fick styra det till nästa vecka tack vare bacillerna här hemma. Dumt att smitta ner nån i onödan. 

Höstblåsor it is!

Nu har vi kommit fram till att det är höstblåsor Isabelle har. Tjoho. 
Hitta en till blåsa i handen på henne men peppar, peppar har hon klarat sig bra ändå. Finns ju barn som får i hela munnen och inte kan äta. Stackare! 

Om Jesper har haft eller kommer få vet vi ju inte än men han borde ju vara den som smitta henne. Han kanske bara var bärare om han är immun?! 
Blur tokig på allt sånt här nu. 
Fick ställa in min träff med en gammal vän på torsdag men det visade sig att dom oxå låg hemma sjuka så det var tur i oturen. ;-) 
Tråkigt i varje fall att behöva vara hemma så mkt. Nu är iofs dagis stängt för Jesper den här veckan så han hade inte kunna gå dit ändå. 

Tänkte försöka gå ut en sväng och få lite luft i em om inte regnet kommer. De är ju ganska varmt ute så vi får väl passa på. 


En rackarns liten blåsa i handen. Glad att det inte kommit flera! 

Då var det dags igen!

Då fortsätter sjukstugan. Eller den kanske aldrig sluta?! 
Jesper hostar och Isabelle har haft feber. Min hals dödar mig på nätterna men under dagarna känner jag inget. Knepiga förkylningar. 
Jag var säker på att det var Isabelles tänder som spökade för henne men idag kom några blåsor på läppen vilket fick mig att tro på höstblåsor. Det kan de ju få feber av. 
Ah, ja vet inte. Men hon har vart bättre nu på kvällen. 

Helgen bestod av jakt mestadels. Det var den årliga storjakten som vi brukar hjälpa till på. Då kommer det fina herrar och jagar så vi går drev . Jag stod dock över drevet för att inte påfresta magen för mkt och tänkte att jag skulle vara med svärfar som är jaktledare men han satte ut mig på pass istället. Inte mig emot! :-) 
Så lördag fm var jag i skogen och på kvällen serverade jag de fina herrarna middag på herrgården. Brukar alltid va med och jobba då oxå. Ett ganska roligt jobb faktist. Det är en riktigt fin middag de får! 
Sen igår var det jakt igen och jag fick visst stå på pass i alla dreven då oxå. Tyvärr såg jag inte ett ända djur på hela helgen men det sköts 6 älgar. Fick öva att ta ur en älgkalv och det var ju kanon! 
Jag kan lova att jag var trött igår kväll. Somnade kl 8 och sen vakna Isabelle med feber kl 10... Men hon somna om igen som tur var annars hade jag vart mer död än levande idag. 


Nu hoppas jag barnen får sova gott inatt och vara piggare imorrn. Jag har ju planer senare i veckan och vill va frisk! 



Stor tjur en fin herre fick skjuta. Sen sköt han visst 2 tjurar till och en kalv.. Vissa har turen med sig! 


Skogen by day, servering by night! 

Naveln

Naveln är inte vacker alltså. Undrar om jag inte ska ringa och fråga vad som hände egentligen. Är ju förvisso bara 4 veckor sen så den har väl inte läkt klart än men förstår ändå inte hur den ska räta till sig. 
Den gör fortfarande ont. Det är en stor knöl under så det känns nästan som bråcket är kvar fast större. Fast det här var vanligt upp till 3 månader efteråt. 
Ärrets kanter är hårda fortfarande och lite ömma. 





Det ser ju bättre ut på håll såklart fast det syns ändå hur sned den är. 
Jag tror det är så att de inte kunde sy i mina bristningar som jag hade. Att de var tvugna att typ skarva med annan hud. 

Innebandy eller inte?

Har fortfarande inte bestämt om jag ska börja igen. Jag vill, men ändå inte. Kanske ska gå tillbaka å spela med grabbarna i Hammar som jag gjorde förr. Där trivs jag egentligen bäst. 
Tycker om träningen annars och det är kul med matcher men all skit runtomkring kan jag vara utan. 
Jag vill inte ha allt det där som kommer med ett tjejlag. 
Jag passar verkligen inte ihop med vissa av dom och en vacker dag kommer jag inte kunna hålla masken. En del av tjejerna är helt ok absolut men jag ogillar vissa mer än jag gillar andra. Fattar ni?! 
Jag har absolut gett alla en chans men det är ju faktist så att man inte passar med alla, och jag vill heller inte komma till den punkten där de behöver få reda på det... 
Själv är jag väldigt säker på att vissa inte gillar mig heller och det är inget som stör mig. 
Nu vet jag inte om nån i laget ( förutom systra mi) läser min blogg men det blir jag nog varse i och med att det som sagt är ett tjejlag ... ;-) 

Fast saknar ändå själva innebandyn. Vill ha nått att göra oxå. Nån form av träning. Gym har jag ju inget för och inte heller nån typ av gruppträning. 
Skulle va kul att testa nått nytt men vette fasen vad! 


Håll ut!

Det är vad mina tankar består av om dagarna. Att orka hålla ut till kl 19 när barnen somnat... 
Det har varit väldigt jobbigt och intensivt i några veckor nu. Jesper är så trotsig och allt är nej. ALLT! 
Inte klä på sig, inte ta av sig, inte äta, inte åka nånstans för att sen vägra åka hem. Ja ni fattar. Allt är en kamp och ibland vill jag bara strunta i allt och göra som han vill men det funkar ju inte heller. 
Sen samtidigt är Isabelle supergnällig. Inte mkt som roar henne numera förutom att göra saker hon inte får. Om och om igen. Typ gå upp i trappen ( drar dän skyddet) öppna frysen, gå in på toan eller tvättstugan och hålla på. 
Att sitta och greja med nått är inte intressant. 
Pjuh. 
Skönt att de somnar tidigt! Isabelle sover ju bara en gång på fm nu och Jesper sover inte alls så de är ju väldigt trötta på kvällarna. 

Trots allt detta har det vart en ganska ok em idag. Vi bakade bullar och fikade på och sen lekte faktist ungarna ihop en stund. Eller ja, sprang efter varann... 
Fick båda att duscha oxå. Det brukar vara en kamp i sig att få Jesper att bada eller duscha. Isabelle älskar det dock och går gärna in i duschen och ställer sig. :-) 

Nu är det min tur att tvätta av mig tänkte jag. Ska byta tejp oxå och kolla hur ärret ser ut. Det såg inte roligt ut sist, de har sytt helt snett. Missbildad navel kommer jag gå runt med sen! 



Bullbak! 

Bebisträff

Igår fick jag äntligen träffa Henning. Barnens lilla kusin. Han var otroligt söt. Väldigt lik Jesper när han var nyfödd. Farligt att se såna där små pluttar. Då längtar man efter en till själv. Men jag får nog hålla till godo och låna den här lille så länge. :-) 
Prata såklart om förlossningen oxå, kul att höra Fias berättelse. Fast hon kom inte ihåg så mkt pga morfin och lustgas. Haha 

Jag vågade dock aldrig hålla i honom än , väntar tills vi vart friska ett längre tag. Då ska det gosas! 



Äntligen! Eller?!

Nu ska vi äntligen få träffa nya bebisen! Men jag ska väl inte ropa hej än. Är ju flera timmar till kvällen så vad som helst kan ju hända. 
Det har vart så mkt sjukdomar och skit i vägen fram tills nu. Nu är vi så pass friska att jag vågar åka dit. 
Ungarna får dock vänta lite även om de oxå är ganska friska just nu. 
Och det räckte ju inte med att vi var sjuka utan även lille bebis fick nått som gjorde oss alla oroliga och rädda. Men nu mår han bara bra! 

Jag har spenderat många timmar i skogen denna vecka för att skjuta en älg men det har inte gått som jag velat. Har själv inte sett en enda älg! 
Emil såg en på marken och Torbjörn såg vad han trodde var ko och kalv igår så dom gick jag runt och kikade efter. Men nej då. Inte såg jag dom inte. 
Igår var jag riktigt trött på allt. Haha 
Sååå många timmar för ingenting! Fast det vet man ju såklart inte när man går ut. Då hade ju spänningen försvunnit ganska snart. :-) 

Återstår att se om det finns tid för jakt i veckan. Har haft så mkt barnvakt nu så jag får dåligt samvete men vet ju att de inte lider av det direkt. Dom gillar att va hos både mormor och farmor. 

Ögonflusshelvete

Japp. Ögonfluss har tagit över. Först Jesper för en vecka sen. Men han blev bra på en dag. Sen kom det till Isabelle i måndags. Hennes har kommit och gått trots byte av sängkläder och kokade nappar m.m. 
Och tro på fan att jag vaknar upp inatt med igentäppt öga. 
Vi som skulle träffa bebis ikväll. Bara att glömma. Nu får vi se om skiten försvinner snart. Visst vi är ju inte sjuka men det är ju besvärligt att hålla på att tvätta och så. 

Så idag är det tvätt av sängkläder igen och koka nappar och så vidare. Ska ringa Bvc och kolla om Isabelle kan få droppar innan helgen. Annars ska vi vänta till måndag men henne är det ju inte lätt att tvätta ögon och händer när hon gnuggat sig. Har ju ingen direkt koll hela tiden. 
Men nu kan vi ju bocka av denna dagissmitta oxå. 


Får stanna hemma idag annars tror väl folk jag har gråtit hela natten. 

Vilken helg!

Många djupa dalar och höga berg de senaste dagarna! 
Men nu verkar allt se ljust ut så vi hoppas på det! 

Festen i lördags som jag trodde jag skulle få ställa in blev precis som jag önskat. Alla verkade ha trevligt och våra lekar var uppskattade. Alla kom utklädda vilket var extra roligt! 
Vi var något sega i söndags men inte så bakis, mest trötta då vi satt uppe till 3. 
Det blev lagom av allt så det var ju väldigt skönt. Kanske man lärt sig nått?! ;-)


 Bjuder på denna på maken ochmig. Eller han bjuder på den... 

Maskeraddags

Ikväll är det maskerad! Tredje gången vi ordnar det hos oss. Har varit roliga fester och alla har kommit utklädda. 
Första året var det fritt val, då var jag lara Croft, andra gången var jag dr mugg. Då hade vi filmtema. 
I år blir jag nått mer naturligt... Haha 

Min syster Sandra kom hit igår och vi fixade med välkomstdrinken och några lekar vi ska ha. Sitter man bara hemma på fest tycker jag det är kul att det händer nått mera. Tror de flesta uppskattar sånt! 

Vi ska städa huset och plocka undan och sen köra barn till farmor. Sen får gästerna komma! 


Vilken morgon!

Herregud säger jag bara! 
Vaknar av Isabelle kl 3 som vägrar sova mera. Får gå upp och göra välling och byta blöja och efter 4 nån gång somnar hon om. Jag slumra till en stund på soffan till halv 6 då Jesper vaknar. 

När vi äter frukost hör jag Atlas skälla som tusan i hans hundgård. Tror först det är ett av rådjuren som brukar gå här men sen hör jag att skallen ändras. Går ut och lyser med ficklampan för att se vad det är och då är det en jäkla katt i hans hundgård! Innanför stängslet så den kommer ingenstans och Atlas har ståndskall. Fick gå in dit och försöka ha isär dom men när jag gör det blir bråket mer aggressivt och de slåss verkligen. Då kan ni tänka er en fight mellan en katt och en 28 kg hund.... 

Fick isär dom ganska snart och fick in Atlas i huset. Sen kontakta jag grannen som jag vet har katt för att se om det var deras. Visste ju inte om katten var skadad . Grannen kom upp och kollade och det var inte deras. ( tur...) 
Hon kunde ta upp katten så vi kolla på den och den mådde bra. Några sår i huvet men inget annat. Pjuh! 

Katten sprang iväg sen och jag kunde andas ut. 
Vems det var vet jag inte för vi bor inte så många härikring. Har egentligen bara 2 grannar nära. Hmmmm... 

Det var verkligen inte Atlas fel för katten var inne i hans hundgård. Helt fel plats för en katt om man säger så! 

Ja, en spännande morgon var det allt. Jag är helt slut. Av andra orsaker oxå som inte är roliga alls men mer om det sen. 



Färdig!

Nu har jag pysslat färdigt med min maskeraddräkt. Tror det blir bra. Ska testa allt på lördag. 
Emil köpte en färdig dräkt, skönt att slippa tänka åt honom oxå för en gångs skull! ;-) 

Ska bli kul att få hem massa kompisar , var länge sen nu. I år har vi temat djur och natur. Ska bli spännande att se vad alla är utklädda till. 
Nu återstår att fixa lekar och välkomstdrink. Där har jag oxå en idé som jag hoppas blir bra... 





Förkylningsas

Vi har vart lite sjuka här hemma. Fast mest Isabelle och jag. Ingen feber som tur är , bara väldigt täppta näsor och lite halsont. ( som är borta nu tack å lov) 
Isabelle var vaken igår natt och kunde inte andas genom näsan så fick sova med henne. Eller ja, sova kan vi ju inte kalla det riktigt... 
Men idag verkar hon piggelin, sov bra inatt oxå. En snabbt övergående förkylning. 
Nu får vi se om Jesper blir sjuk men so far so good. 

Vi ska vara friska nästa vecka så jag kan träffa bebis! 
Vill ju inte släpa dit nån sjukdom det första jag gör. Kusinerna får vänta med att träffas tills bebisen är lite större. Och tills föräldrarna tycker det är ok för dom att ses. 


Nu är det dags att packa oss iväg mot dagis. Idag har de skogsdag med matsäck. 

Ibland kan tillochmed de här mysa till det... 

Magupdate

Magen verkar läka bra. Det gör ont i stygnen om jag belastar magen för mkt och om jag varit för aktiv under dagen. Det gör inte lika ont i musklerna längre . Det är en ganska stor knöl där de opererat och den kunde va kvar i upp till 3 månader sa dom. För mig känns den som att bråcket har blivit större för den sitter på samma ställe. 
Ska ju fortfarandevara försiktig med tunga lyft och får vänta några veckor till med löpning. 
Tejpen ska sitta minst 3 månader för ett fint ärr och jag byter en gång i veckan eller när det behövs. När jag bytte sist såg såret mkt finare ut och det liknar inte längre nått annat... :-) 





Present på väg

Nu har jag beställt present till lilla bebisen. Frågade redan innan vad de önskade sig och vi bestämde att de skulle få en babysitter av oss så det fick det bli. Köpte med en liten present från barnen till sin nya kusin oxå såklart. Hoppas det kommer innan helgen bara. Och jag hoppas verkligen mitt halsont försvinner illa kvickt annars blir det inget bebismys denna vecka. 
Om de ens orkar med besök det vet jag inte än. Fia var väldigt sliten tror jag och det förstår jag. Efter förlossningen med Jesper var jag så jäkla trött. Men efter Isabelle var jag otroligt pigg och kunde ta emot besökare ganska snart. 
Så olika det kan vara. 
Huvudsaken de får egen tid hemma innan vi stormar dom. Dessutom vill nog mormor och farmor komma först så vi får gå i andrahand. 

Jesper är lämnad på dagis med sin potta och just nu sover Isabelle. Jag ska bara ta det lugnt idag och sen fixa min maskeraddräkt inför helgens fest! :-) 

Lite bättre

Startar dagen med lite bättre humör. Känns bra för jag har så mkt att fixa och dona med idag och då hjälper inte ett surt humör... 
Hade en kamp med Jesper inför dagis men den klara jag av och vi kom iväg. Han ville inte åka dit. Tror det är för han inte vill kissa där. Men jag föreslog att släpa med hans egna potta och det gick han med på. När vi kom dit sprang han såklart glatt in till de andra. 
Får se om det går bättre med kissandet nu. Då blir det att köpa en till potta, kan ju inte fara fram och tillbaka med den... 


Nu är förresten jag ensam med barnen. Så nu blir det tunga lyft igen. Svårt att inte lyfta Isabelle även fast jag måste tänka mig för. Får försöka planera dagarna. 



Ett monster

Urs vilket dåligt humör jag är på. Gråtfärdig och arg samtidigt. Idag hade jag velat dra täcket över huvet och gråtit tills tårarna tog slut. Men det går ju inte när man är mamma. 
Fick en timma för mig själv på promenad med Atlas imorse och fick då fälla en liten tår. För vad vet jag faktist inte. Allt och inget på samma gång. 

Var Ledsen över att jag inte fick nån bild på nya bebisen igår. Haha men det visa sig idag att de skickat massa bilder till fel nr så jag fick en bildbomb Idag istället. Känslig? Ja... ;-)


Spenderade dagen först hos mormor sen hos farmor. Ungarna är redan i säng så slut de var! 





Härliga dag!

Idag var en bra dag! En kusin blev född. Lyckorus i kroppen. Så härligt det ska bli att äntligen få träffa honom. :-) 

Spenderade en stor del av dagen hos svärmor. Gick en promenad i skogen och åt mat. Firade med kladdkaka och glass. Och här hemma ska jag fira med ett glas vin. 
Nu telefon har jag oxå. iPhone 6. Känner mig kost utan min gamla vän. Men det blir det snart ändring på. ;-) 



RSS 2.0