Full fart igen

Men alltså. Barnsjukdomar blir jag inte klok på. 
Idag tyder inget på att Jesper är särskilt sjuk. Lite hosta när han ansträngt sig men annars full fart framåt. 😳 
Har varit ute lite på fm och tänkte skicka ut dom igen när Emil kommer hem och byter av mig för jobbet. 

Så händer det inget mer idag så blir det dagis imorrn. Läste mig till att de ska vara feberfria ett dygn och det har han ju varit då. Och som sagt, han är pigg. Det gäller ju att de orkar vara på dagis oxå. Och imorrn är det kort dag så det tvivlar jag inte på. 

Imorrn em ska jag faktist ta och åka till Marieberg och shoppa lite. De hade ju 20 % på hm och jag hade även en kupong där. Behöver ju en sommar garderob till barnen . Har visst inga shorts eller klänningar alls. 
Dessutom måste jag ha nått till kommande fester. Det är lite mer akut. 
Så trött på att beställa saker, är ju otroligt smidigt men jag vet inte när jag handlade på riktigt senast! 
Och just klänning till mig vill jag nog prova. 

Ska som sagt snart till jobbet. Ska plocka varor ikväll och det är faktist jag jävligt bra på! 😊 
Det går undan när jag gör det om man säger så. Skönt att känna att man är bra på nånting. Inte ofta det händer! Haha 



Tycker Jesper har blivit så stor nu. Han har verkligen vuxit tills sig bara på några månader. Konstigt garderoben inte passar längre. 


Unge

Blir galen på Isabelle vid läggdags nu. Hon är trött och säger att hon ska sova och då lägger vi henne. Sen kör hon igång på sitt rum , tar ner henne igen och så fortsätter det. Idag var hon hopplös och tillslut efter många vändor la hon sig själv i sängen och somnade. 
Tror vi får kapa lite sovtid på dagen nu. 
Max 1 h. Idag blev det 2 och vi har bara varit inne så hon hade väl för mkt energi kvar. Men ändå är hon trött?! 

Det är så tråkigt när hon varit så lätt att bara lägga och utan nått gnäll. 
Det tråkiga ikväll var att hon störde Jesper som skulle sova och dessutom fick feber . Så han kom oxå upp en stund till. 

Det är väl förhoppningsvis bara nån fas och med nedkortad dagssömn borde det bli bättre. 
Bara att testa. 
Att det är ljust så länge på kvällen hjälper ju inte heller direkt...

Får se vad morgondagen bjuder på. Om vi lyckas ta oss ut lite . Bara inte Jesper får mer feber borde de orka en stund. 
Och jag får ju vabba onsdag eftersom han fick det nu ikväll. Eller?! 
Är det en eller två dagar efter feber?
Men skickar han ju inte till dagis om han inte är pigg nog ändå förstås. 

Hade verkligen behövt jobba onsdag. Och jag vill inte byta tid heller då jag har träning och jakt som plan. 
Allt blir inte som man tänkt när man har småbarn det är en sak som är säker. ;-) 

Hoppas, hoppas han mår bättre imorrn. 

Sjukstuga

Förkylning har tagit över barnen. Det snorar och hostas ganska bra här hemma. Jesper är nog värst än så länge. Men ingen riktig feber. Än. 
Dagis var turligt nog stängt idag så jag ska jobba onsdag istället. Om jag nu inte får vabba... 
Imorrn jobbar jag kväll så då är barnen hemma hela dagen utan att nån måste vabba. Fick komma en halvtimma senare till jobbet bara . 

Det är så himla tråkigt med sjuka barn. Tråkigt att de inte mår bra självklart men man kan ju inte göra nånting. Knappt gå ut för de orkar inte. Och vara inne flera dagar är ju inte så uppskattat. Försöker få dom att vila när de bara springer runt och hostar men det är ju lönlöst. 
När man är sjuk själv vill man ju inget hellre än att bara kolla tv hela dagen i soffan. Haha 


Lyckades få i dom lite mat ändå. Och jouice fick de bli till maten. Tänkte att c-vitamin är bra. Annars är det vatten eller mjölk som gäller. 
Till lunch stekte jag grönsaker och gjorde en typ gryta med fläskytterfilé , champinjoner, lök och kalvfond. Och massa créme fraiche. Barnen och maken får pasta till istället för grönsakerna. Men jag har valt att avstå pasta igen. 

Fick springa en sväng efter jobbet igår. Kändes riktigt bra efter en stund. I början fick jag ont i smalbenet. 
Har än så länge sprungit utan tidtagare bara för att komma igång igen. Och orkar inte hålla på med runkeeper längre så jag beställde en klocka idag. En med gps och sånt så man kan se lätt på armen hur långt och fort man springer. Hoppas jag blir nöjd med den. Så kan jag bara köra musik i telefonen om jag vill. 
Skulle vilja kommit ut idag med men är ensam hela dagen med kidsen så det går inte. Får bli träning onsdag istället. 


Fick upp den här bilden på fb idag. 2 år sen . Lilla ( stora ) Belle låg i magen och gottade sig. 




Mkt planerat

Känns som hela sommarn och semestern redan gått. Har väldigt mkt planerat redan och det känns både bra och dåligt. 
Det är många fester inbokade redan... 

I maj har jag 4 saker bokade. Först en liten fest. Sen ska vi till elmia game fair. Dagen efter det åker jag och brudarna till Skövde på vår efterlängtade spahelg. Och helgen efter det har tessi och Anna sin 30 års fest. Och just det, jobbar ju varannan helg... Haha 
Men men. Det är ju roliga saker jag ska på och som tur är har jag ju mkt tid med barnen i veckorna eftersom jag inte jobbar alla dagar. 
När vi åker till Skövde får de en hel helg med sin pappa vilket oxå kan vara bra. Även fast jag misstänker att de kommer spendera en del tid hos farmor. ☺️ 

Sen återstår några till fester i juni/juli. Varav en min och Emils 30-årsfest. 
Bokade lokal igår så det är väl snart dags att börja planera. 


Idag är vi hemma då jag är ledig. Isabelle är lite snorig och grinig så vi stannar hemma och ser vad som händer med det. 
Det enda vi ska göra är att åka och handla lite till kvällen. Kanske blir grill? 
Imorrn börjar jag jobba 06:45 så det måste bli en tidig kväll. Sen har jag även söndag fm men då får jag sovmorgon till 8:10. Haha 



Lekplatsen

Tog med mig syster och barna för en sväng till lekplatsen i zinkgruvan. Spenderade nån timma där med gungor och spring i gräset. Otroligt skönt väder idag med! Bäst att passa på att vara ute. 
Det var först tänkt att vi skulle åka till min farfar men de skulle hjälpa nån att flytta. Sen ringde vi mormor och kollade om hon var hemma men hon hade blivit så förkyld. Hon blev nog lite ledsen över det så vi får försöka åka dit nästa vecka istället. Länge sen vi hälsade på där nu. 

Nu sover Belle och Jeppe och jag kollar Nicke nyfiken. Ska börja med lunchen straxt. Är dödstrött jag med. Kom inte i säng förns efter 12 igår kväll. Jobbade ju kväll så det är svårt att komma till ro. 

Och ikväll väntar innebandy, fast jag har noll lust egentligen. Ingen ork. Men måste för imorrn har vi match mot damjuniorer ... Får se hur det går! ☺️ 
Vill så gärna ut och jaga . Vet inte när jag har tid för det denna vecka. I helgen kanske. 






Sällskap

Igår kväll var jag ute och kollade efter nån rackarns bäver igen. Och fick sällskap av min syster Sandra. Vi såg i varje fall en i vattnet men det verkade inte sugen på att gå upp nånstans. 
Den yngsta systern Emma satt barnvakt åt mina sovande barn. ( Emil var borta) 
Perfekt när hon börjar komma upp i åldern och fixar det. Jesper var fortfarande vaken när vi åkte men hade somnat ganska snart i soffan när de tittade på en film. Vilket jag oxå trott han skulle göra. Men det visar ju oxå att han är trygg med henne . Skönt! 
Hade hyrt Sune och köpt choklad till Emma som tack. Nästa gång får hon en peng som tack för hjälpen. :-) 

Man är ju inte ute så sent utan vi kom hem till 21 ungefär. 

Är sjukt sugen på att få skjuta en bäver snart men där jag är är så himla svårpassat. Man hade egentligen behövt bår eller kanot. Och är inte sugen på att ge mig ut i båt... 
Får se om det blir nån mer jakt i veckan. 


Sandra som tagit kort på henne och mig. 

Vikten

Vägde mig idag och blev ganska förvånad. Skillde 3 kg sen i början av förra veckan! 😳 
Skall tilläggas att jag hade kläder då och mens så kan nog dra bort en del från den vikten. 
Men mitt mål med 0,5 kg i veckan är nått vilket jag siktade på. 
Har ju både ätit tårta och druckit en öl idag men det är sånt jag vill kunna unna mig. Och sånt jag inte vill leva utan heller. Det är livskvalitet! Haha 
Nu i veckan är det åter koll på vad jag stoppar i mig. Känner att jag är nog dålig på att äta frukt och grönt. Men det är inte mkt jag tycker är gott faktist. 
Fast nån god sallad att ha till matlådor är ju inte fel iofs. Nån lite matigare sallad med bulgur kanske. 
Vill inte gå hungrig om dagarna, det är sjukt tråkigt så vill äta mig mätt . 

Ska bli spännande att se om vågen tickar neråt efter denna vecka . 
Veckans träning kommer bestå av innebandy 2 kvällar och förhoppningsvis några löpturer till helgen sen. 
Känner mig peppad inför det här och mår så mkt bättre när jag passar bättre i mina byxor. Har ju oturen att mina kilon sätter sig direkt på magen och på kärlekshandtagen . Och då räcker det med nått extra kg så syns det ganska snart. Har ju putig mage från början , alla i min familj har samma. Så den ärver nog Belle oxå. Kul för henne! 😂 
Hoppas hon tar efter sin farmor för hon är som en sytråd. Lilla svärmor. 



Tankat energi!

Vilken bra helg vi haft!
Igår stacka jag ut på en löptur direkt på morgonen. Så skönt att vara igång igen. Älskar verkligen att springa och kroppen hänger med. Trodde det skulle vara jobbigt att börja om igen men redan sprungit 5 km i sträck utan problem. Så snart blir det milen igen. Gött! 
På em igår åkte jag till skogaholm för bäverjakt med jaqt. ( bara kvinnor) 
Det var en jätte trevlig kväll och mkt prat innan vi gav oss ut på pass. Träffade en gammal klasskamrat från högstadiet där oxå. Vi är även sysslingar så det var kul att höra lite om familjerna. 
Några bävrar blev det inte men det gör inte så mkt. Det är inte därför jag åker dit. Det är för sällskapet av andra tjejer i skogen. Nått jag inte får där jag jagar annars tråkigt nog. 

Idag har vi bara varit på hemmaplan. Städat en hel del, och sen gick jag en timmes promenad med Atlas och Isabelle så hon skulle sova. 
När vi kom hem hade svärmor kommit med tårta så vi fikade och sen stannade vi ute i två timmar. Gick ut i skogen och kastade kottar i bäcken. 

Skön dag och solen sken hela tiden. 
Nu har barnen somnat och maken jagar bäver så jag kollar tv och tar mig en öl. 
Imorrn är det jobb och jag längtar dit. Otroligt skönt att kunna säga att jag längtar till jobbet. Man vet aldrig hur länge det håller i sig. Haha
Men just nu är det kul så jag ska njuta av den tiden! 



Hittade en del kompisar efter vägen. Ser lite ansträngande ut det där! 😂

Den där kosten...

Vad svårt det är att äta bra. Jag älskar ju all skit man kan tänkas stoppa i sig. Och ännu mer när jag är hungrig. 
Igår blev det ju fikabröd hos farfar förstås för där vågar man inte säga nej. Det är som en förolämpning ju! ;-) 

Men idag hade jag med matlåda faktist. Fisk tillochmed ! 
Och frukosten bestod av keso med päron . 
Får se vad det blir till kvällen men barnen får nog pasta. Jag kanske steker kål... 

Nu ska jag fortsätta jobba. 

Vem ska vi åka till idag?!

Det är Jespers ständiga fråga på morgonen. Haha 
Igår åkte vi ingenstans utan fick istället besök av Johanna och barnen. Så sjukt länge sen vi sågs nu. Innan vi började jobba! 
Men ungarna träffar ju varann på dagis. Så dom lekte bra ihop och vi fick prata lite. 
Nu får det inte dröja 2 månader till nästa gång bara... ;-) 

Idag åkte vi däremot till min farfar ooch Margit. Vi fikade lite ( mkt) och sen gick vi ut runt deras hus och barnen körde race i en buske. De sprang så svetten rann. Som farfar skrattade åt dom, underbart minne!! 
Nu är vi hemma igen och Belle sover. Önskar jag kunde göra detsamma för är riktigt trött. Men Jesper verkar pigg... 

Får se om det blir innebandy eller bäverjakt ikväll. Borde träna men man måste passa på att jaga när vädret tillåter. Inget kul att behöva välja av 2 saker jag gillar men jagar nog hellre i dagsläget. Jakten är slut den 10 maj så vill gärna få skjuta en innan dess. :-) 




Försökte få ett fint kort när båda barnen satt tillsammans på en sten men självklart "råkar" dom ramla av då... 

Tappat greppet

Efter operation har det verkligen gått utför för mig. Med både träning och kost. Har gått upp flera kilon vilket irriterar mig otroligt mkt. 
Enda träningen har ju varit innebandyn och lite promenader men ingen löpning alls. Även unnat mig alltför mkt skit. Och ännu värre blev det när jag började jobba. Massor av frysmat och många mackor. Särskilt vid kvällspass. 

Men nu känner jag mig så motiverad att få nån ordning på mig själv igen. Börja äta bättre och framförallt löpträna igen! 
Att våren är här och kvällarna ljusa gör det mkt lättare för mig att komma ut. 
Hoppas den här känslan sitter i nu! :-) 

Önskar jag hade samma kropp som jag hade för ett år sen! 
Min födelsedagspresent till mig själv ger mig massa pepp så det här ska jag klara. 2 kg ska bort inom 2 månader och det grejjat jag. 
Som sagt, rätt kost och mera motion så är vi där. 



Ledig helg

Då var den lediga helgen slut. Gick alltför fort. 
I fredags var vi hos Ellen och Linus och grillade vilket var himla trevligt. 
I lördags åkte vi först en sväng till mamma men fick åka därifrån i all hast då Erik blev magsjuk. Ber till gudarna att vi inte blev smittade där men jag försöker låtsas som ingenting. ;-) 
På em for vi till svärisarna på den påskmiddag som inte blev av förra helgen då vi var sjuka. Barnen fick leta på varsitt paket i skogen , Jesper tyckte det var kul såklart. 
Jag stack hem lite tidigare för att hinna ut en stund att vakta bäver. Men såg inte till nån. 
Idag har vi bara varit hemma och grejjat. Handlat lite och fixat. Emil har försökt få färdigt ventilationen och är väl snart klar. 

Imorrn väntar jobb och dagis så nu ska jag försöka få barnen i säng. 
Sen väntar pulled Turkey För mig och Emil. Fasen så gott! 




Paket är alltid kul! 

Envis mage

Stackars Belle. Fortfarande problem i magen. Och igår var sämsta dagen konstigt nog. Bytte säkert 12 bajsblöjor på 5-6 timmar. Skruttunge.
Ringde både 1177 och Bvc för att höra vad vi kunde göra. Det enda hon åt igår när jag var hemma var en flaska majsvälling. Hon rata allt annat. 
Emil hade fått i henne lite mer sen på kvällen som tur var. Och vätskeersättningspulver fick hon oxå litegrann. När det gick att lura i henne.
Det är en väldigt konstig form av magsjuka, om det nu är det. Hon kräktes endast 2 ggr i fredags och baksade som mest löst igår. Knep! 

Idag är hon trött och sliten det mörks. Men hon bajsade en gång som inte var så löst så nu måtte det väl vända. 
Tur hon är en stadig bit som har att ta av annars hade hon väl försvunnit helt så lite som hon ätit. 

Det är ju inte kul heller att jag jobbat 4 kvällar , vill ju vara hemma när hon är sjuk. Men Emil har fixat det jättebra. 
Ikväll är jag dock hemma, så då får han lämna huset. :-) 
Sen jobbar jag visst imorrn kväll oxå... 
Kunde byta tid från fm till kväll vilket var bra med tanke på att jag hade fått vabba annars. Och vi har 2 sjuka på jobbet så det hade blivit kris då. 
Sen ska jag vara ledig och ha kvalitetstid och se fram emot en frisk helg. Och träffa några andra människor kanske?! 

Mina vänner kommer jag inte ihåg sist jag såg. Men dom finns ju kvar som tur är! 
Frågade Linus och Ellen om vi kunde grilla på fredag så vi får se om det blir av. Hänger väl mest på Isabelle om hon är pigg nog att ha barnvakt. Och att magen inte fortsätter krångla såklart. 

Livet som småbarnsförälder! Härliga tider! 😜

Vår påsk

Påsken blev inställd i år. 
På långfredagen jobbade jag och då ringde Emil vid lunch och sa att Isabelle hade kräkts. Skoj. 
Så påsklunchen blev såklart inställd på lördagen. Hon kräktes bara en gång till på fredagen men sen dess har hennes mage varit knas. Stackarn! 😔 
Vi andra har hittills klarat oss . Fast jag har trott flera ggr att jag ska bli sjuk . Mina hjärnspöken förmodligen. 
Sen har jag bara jobbat. Lördag och söndag kväll. Och ska jobba ikväll och imorrn kväll oxå. Ingen kvalitetstid här inte! 
Emil har vart en hjälte som varit hemma med barnen då de inte kan umgås med nån. Har lite dåligt samvete men får gottgöra honom på nått sätt. 
Kan ju dock inte vabba när han är hemma såklart och vi förlorar ju mkt pengar då. 

Vi får fira påsk nästa helg istället. Och på fredagen hoppas jag vi kan få barnvakt så Emil och jag kan göra nått. 

Igår svängde min farfar förbi med fågelholkar som han spikade ihop med Jesper. Det var kul. Kunde dock inte bjuda in dom med risk för smitta så det får vi göra en annan dag. 
Är så glad att han är pigg nog att träffa barnen. Hoppas de kommer få minnen av honom . Han är ju ändå över 70 år så man vet aldrig hur länge vi får ha honom kvar i vårt liv. 




RSS 2.0