Så mkt jag vill

Slog mig nu att jag inte kommer kunna göra ett skit förutom att jobba och ta hand om barnen i typ 2 veckor framåt. Blir nog ingen bandy och ingen bäverjakt. Lite sugit. Men det är klart att barnen kommer först. Och jobba måste jag ju. 
Men jag är så jädra sugen på att jaga. Särskilt nu när jag vet att bävrarna är igång. Har fått lov att försöka på ett ställe oxå och det vore sååå roligt att lyckas. 
Ska se om jag kan lyckas byta nån kväll ( har 4 på raken) så jag har en hemma. Då känns det inte lika dumt att ta en annan kväll till jakten. 
Visserligen sover ju barnen så dags men då blir maken "låst" ännu fler kvällar och vet att han vill oxå ut. Ska kolla om vi kan få barnvakt nån kväll. Om kanske syster Emma kan komma och sitta hos barnen när de sover . 
Kanske tjäna en liten slant! ☺️ 

Nu sitter jag faktist på jobbet och ska snart stämpla in mig. Tjoho! 

Jobbhelg

Snart dags att börja min jobbhelg. Eller jobbmaraton snarare. Kommer vara ledig onsdag nästa vecka annars jobbar jag varje dag till onsdagen därpå. 2 jobbhelger i rad. Men det är för att det är påsk. Och tänk att jag jobbar långfredagen, påskafton, påskdagen OCH annandagpåsk. Klirr i kassan. 
Men det kommer bli en tuff vecka. Alla som jobbar i livsmedelsbutik håller nog med. 

Innan jag börjar i em ska vi på min systerdotters kalas. Och innan det ska jag försöka mig på min första löptur. Något nervös faktist... Eller har jag ont i halsen?! Ska jag bara ta en promenad istället? 


Maskeraden

Helgens fest var exakt vad jag behövde. En kul kväll med roligt folk. Vi körde lite lekar, åt massa gott och festade till det. Blev lagom berusad och var bara mest glad hela kvällen. Kom inte hem förns efter 4 på morgonen. Helt galet sent. 
Men det konstiga var att då av alla kvällar kände jag mig pigg. 
Min snygga utklädnad till drottning Silvia blev skitbra. Haha 
Herrlaget kom och gjorde oss sällskap kl 1 på natten och hade nog inte fattat att vi skulle va utklädda så fick frågan om vi hade nån typ av maskerad... Eh... Ja inte tusan går jag på fest som drottning i annat fall. Efter det kände jag mig lite obekväm i min klänning! :-) 

En kul kväll blev det hur som helst. Ser fram emot nästa lagfest. 





Godkänd

Var på hälsokontroll genom jobbet igår och fick godkänt. Trodde med tanke på min konstanta trötthet att jag skulle ha lågt blodvärde men det låg på 134 så det var ju bra. Kolesterol och socker var oxå bra. Behövde aldrig väga mig som förra gången, det hade maken fått göra... Haha 
Nu återstår bara problemet med att lösa min trötthet. Hon sa att det kan ju ha med vintermörkret att göra för många blir ju trötta av det. Får se efter sommarn om det är likadant annars får jag väl kolla upp om jag saknar nått annat. 
Vet inte om det är värt att käka vitaminer och sånt. 

Jobbet har gått bra i veckan och barnen har vart på dagis. Ganska pigga om man jämnför med förra veckan. 
Håller verkligen tummarna för att vi håller oss friska över påsken. Har väldigt mkt jobb då och det är viktigt att jag är där med tanke på alla beställningar till frukten. 
Ska jobba varenda dag förutom onsdag. :-) 
Ser bara dollartecknet i ögonen just nu. Fy ty tusan vad skönt det är att börja ha lite mera pengar på kontot igen!!!! 


Just nu sover Belle på soffan. Hon kröp upp själv och somnade. Det är tredje gången hon gör så. Antar att hon trivs bra där. Inte mig emot. 
Vi var en sväng till en lekplats men varken hon eller Jesper var särskilt roade av den tydligen. Kallt blåste det oxå. Men men, frisk luft fick vi i varje fall. 

I em åker vi till svärmor. Hon måste klippa Jesper. Och sen hoppas jag vi får våfflor oxå. Efter det blir det innebandyträning. Om jag orkar. Är som sagt sjukligt trött. Iofs jobbade jag kväll igår och kom inte i säng förns 12. Sen upp halv 6. Pjuh. 
Varför sover inte mina barn länge för?! 
Det har dom aldrig gjort. 
Fast jag tar fortfarande hellre en tidig morgon än att de är uppe sent med oss. 



En liten snurra i soffan. 

Välbehövlig fest

Ikväll är det lagfest . Maskerad med tema S. Kommer bli kul! 
Behöver verkligen tänka på nått annat än jobb och sjuka ungar nu. 
Skratta, prata och bli lite små berusad. För det kommer jag nog bli. ☺️ 
Men som sagt så ska vi till mormor imorrn så nån dunderfylla kan jag inte slå till med. 
Och att vara bakis med 2 barn är ingen höjdare. Inte för att det hänt så ofta men bara att få ont i huvet dagen efter räcker. Haha 
Förr blev jag jämt jättedålig, även fast jag inte varit jätteonykter. Kräktes alltid på morgonen. Men konstigt nog så efter barnen har jag inte haft nån sån bakfylla. 
Kanske ett tecken att man blivit klokare på äldre dagar och inte blandar massa olika drycker. Försöker hålla mig till en sorts alkohol... 
Har dock en känsla att det kan bjudas på en å annan shot ikväll och det kan bli farligt. 

Just nu har jag intagit svärmors soffa medans Isabelle sover och Jesper gick ut med farmor. Skönt att få vila lite . 
Tror tyvärr Isabelle håller på att bli sjuker. Hon kändes lite varm och var väldigt trött. Får se hur hon är när hon vaknat. 
Tanken är att vi ska vara här när jag gör ordning mig för Emil skulle spela fotboll på em och sen komma hit. 
Vore synd om han inte fick spela när han ska ha barnen ikväll. 



Present

Har bokat min 30-årspresent till mig själv. Dock dröjer det ända till slutet av juni tills jag avslöjar vad det är! Äntligen kan jag väl säga i varje fall. ☺️ 

Vi har sjukstuga här hemma fortfarande. I måndags vabbade jag, i tisdags vabbade Emil några timmar då jag jobbade kväll. I onsdags var jag ledig , igår vabbade Emil igen och idag vabbar jag... Snurrigt värre. 
Trodde ju Jesper skulle va frisk på torsdagen så ringde dagis och sa att de skulle komma men han fick plötsligt feber på sena kvällen och ännu värre hosta. Som tur är var han snabbt bättre igen på torsdagen och idag hostar han nästan ingenting. Och pigg är han definitivt! 
Så nu hoppas vi bara att inte Isabelle får detta men det känns som hon redan borde fått det?! 
Lite snorig har hon vart hela veckan men absolut inte sjuk, full rulle heeeela tiden... 

Nu på em för att inte bli galna hör inne ska vi åka med svärmor till Hallsberg. Behöver fylla schampoo och tandkräms förråden så blir ett besök på dollar store. Kanske åker nått fredagsmiddagen med oxå. 

Imorrn kväll ska jag ut på roligheter. Maskerad med innebandylaget. Min kostym kommer bli grym. Haha 
Får kanske ta det lite lugnt med tanke på att vi ska till mormor dagen efter på kalas.... 



Sångfågel

Morgonmys i soffan. Barnen vaknade, som vanligt, innan 6. Ögonen står i kors.  
Isabelle sitter i lekrummet och sjunger. Hon sjunger jämnt. Lille katt är väl favoriten. Men hon kan sjunga med i de flesta barnlåtarna. Finns det nått sötare än små barn som sjunger och dansar?! 

Jag hoppas dagen blir bättre än igår. 
Får se till att den blir bättre. Fortfarande snoriga barn så inget dagis idag heller. Men jag jobbar em så Emil får vabba några timmar så jag kan åka. 
Har massa att ordna upp på jobbet som jag skulle gjort igår. 
Men barnen verkar ivarjefall piggare än igår så vi kan nog ta en tur utomhus. 





Monster

Vilka monster jag har haft idag. Och vilket monster jag har varit! Om jag kunde skulle jag spola tillbaka tiden för att försöka göra allt annorlunda. Har verkligen inte varit en bra mamma idag. Har skällt, skrikigt och vart så irriterad på barnen. Urs och fy på mig! :-( 

Jag fick vabba för Jesper idag då han självklart blivit förkyld han oxå. Och en sjuk unge som vägrar vila och bara bråkar konstant går mig ganska hårt på nerverna bär jag är pmsig. 
Han har puttat, slagit och legat på Isabelle. Han har slagit mig, nockat mig på kinden och bara gjort saker han inte får. 
Min tunga är i slamsor så mkt jag bitit mig i den idag. Och så många djupa andetag jag fått tagit. Allt för att inte bryta ihop och lägga mig bredvid barnen och gråta jag med. 

Som sagt, en dag vi helat glömmer! 
Nu smet jag upp på rummet bär maken kom hem. Ska ta på mig träningskläder och åka på innebandyn. Hade inte tänkt träna för jag känner mig fortfarande inte alls bra men måste komma hemifrån en stund. Och ta ut lite aggretioner... ;-) 

Imorrn jobbar jag kväll så då väntar ännu en fm hemma med barnen. Hoppas Jesper inte blir mer sjuk så vi kan gå ut lite. Då brukar det inte va lika bråkigt. Och så blir dom lite gladare av frisk luft. 
Och är ungarna glada är mamman glad. 



Förkylning på g?

Är sjukligt trött. Förmodligen nån förkylning på antågande . Isabelle har gått och snorat en del så det är väl det. Fast det har vart långa tuffa dagar nu så kan vara kroppen som säger nej oxå. Igår gick jag upp halv 6 och jobbade till 16. Sen åkte jag bara hem och bytte för att åka till en bekant till Emil på taco-kväll. Det var trevligt men barnen var något trötta. Det var lite stojigt ett tag men till slut däcka båda på soffan så vi for hem vid 10. 
Imorse kände jag mig bakfull nästan fastän jag körde igår. Har varit ute med Atlas och kollat efter var bävern hålls. Hitta några nya matplatser som jag ska satsa på sen. 
Tog med barnen ut på fm och klippte träden medans de lekte i sandlådan. Blev inte klar dock för är så höjdrädd. Emil är ute nu och får ta de högsta grenarna samtidigt som ungarna klipper lite gräs och gräver. :-) 
Jag slog mig ner i lugnet och bara väntar på att dra på mig arbetskläderna och inta helgens andra pass. Börjar 16 och slutar 22. 
Men tycker bättre om kvällar att jobba på så det kommer gå fort, har massor jag tänkt göra på jobbet så är sugen på att börja. 

Får hoppas jag inte blir sämre bara. Vill verkligen kunna jobba imorrn. Är nästan den viktigaste dagen för mig. Och har ju hållet mig borta från vab så det vore ju tusan att själv bli sjuk. :-) 



Bävern framfart. Blir en spännande vår! 


Vilken dag!

Läkarbesöket gick bra. Hon visste i princip direkt varför jag var där. Hon sa att ibland blir trådarna de syr med för långa när de klipper av vid knuten. Det är dom jag känner. Och när jag visade var sa hon att det är precis där knuten ska vara. Så dom kommer klippas bort men inte förns till hösten. Det var tvunget att ha gått ett år så det läker ordentligt först. Och då blir det ett lättare ingrepp med bara lokalbedövning . Jag får helt enkelt stå ut tills dess, men det känns skönt att det inte var nått värre så de behövde operera igen. 
Måste oxå säga att åter igen fick jag superbra bemötande där inne och det var inget snack om saken. Dom har varit så bra att ha att göra med! 

Under besöket så hade Sandra hand om barnen i väntrummet och dom skötte sig jättebra. Tur det fanns en liten barnhörna annars hade Sandra fått det lite svettigare skulle jag tro. :-) 
Sen käka vi lunch på McDonalds och syrde sen mot lek och bus landet. Det var lyckat. Vi hade alla skoj där inne . Isabelle blev trött efter nån timme men hon hade ju inte sovit nått så det var väntat. Och som hon klättrade och sprang runt den ungen. Hon är mkt mer våghalsig än jesper . Och hon älskade de stora rutchkanorna som fanns. 
Vi måste åka dit igen snart. Fast då tar jag nog en fm så vi kan va där en längre stund. 
Ungarna slocknade i bilen hem och jag hade gärna gjort detsamma. Helt slut av att köra runt i Örebro . Haha 
Fick dra i mig en kaffe och klä på oss och gå ut i friska luften för att piggna till. Det var skönt med lantluft efter en dag i stan. ;-) 

Nu ligger den minsta och den andra knoppar nog snart in här bredvid mig i soffan. Amigo är på tvn, vilket skitpogram. Fast Jesper diggar det. 
Imorrn ringer klockan halv 6 för min del. Jobbar till 16. Så det är nästan läggdags för mig oxå. 

Till läkaren

Imorrn får jag min dom. Ska in till Läkargruppen och kolla på naveln. Känns inte bra men jag vet inte vad som är fel med den. Tror jag känner stygnen under huden. 
Undra vad de gör åt det isåfall. Vette fasen om jag orkar med nån mer operation. 

Efter läkarbesöket blir det en tur till lek och bus landet tänkte jag. Sandra följer ju med å passar barnen så det kan va kul att fjanta runt där ett tag. 

I helgen väntar jobb och på lördagkväll är vi faktist bortbjudna till en kompis till Emil. Ska se om jag ska slänga ihop nån efterrätt att ta med. 


30-taggare

Vart å firat en vän som fyllde 30 idag. Hon är den första i raden av oss tjejer som blir 30 i år. Snart tanter. 
Det är så länge sen nu jag träffade alla . Men när veckorna nästan bara består av jobb för oss så blir det svårt att hitta nån tid. Saknar J massor, knappt hunnit talas vid på flera veckor. Vi båda har skolat in barn och börjat jobba. Hon har ringt när jag har vart upptagen och jag har ringt när hon varit upptagen. 
Men vet att när vi ses så är allt som vanligt, bara lite mer att prata om. :-) 
Nästa vecka ska jag se till att det blir någon träff med vännerna. 

Längtar mkt till maj då vi är 7 brudar ( tanter) som bokat in oss på spa i dagarna 2 tillsammans. Bara att tänka på det är balsam för själen. Kommer bli en toppenhelg med mkt skratt och prat. Och bara få va Sara. Inte mamma, fru eller jobb -Sara. Hon behöver oxå komma ut ibland! ;-) 



Det tar sig

Donar och grejar så fort det finns tid över. Vilket inte är så ofta... ;-) 
Men snaaaart är väl sovrummet klart. Ska bara bli av med en bokhylla. Som vi ska ställa nånstans. Och sen köpa min byrå. Nån gång. Och sen få upp en gardinstång och gardiner. Vilka jag redan köpt. 
Det blir nog fint till slut. 
Just det. Måste bli av med en annan byrå och en kista oxå. Fast dom vet jag inte ens vart jag ska göra av. 
Tur det inte är brottom. Vi ska väl bara bo här i 40 år till. 


Nya sängen. Skitdåligt bäddad och sneda kuddar. Men den går ju att sova i. Nya sängbord oxå. Och nya sängkläder. 

Skön dag

Haft en skön dag utan måsten idag. Vet inte när jag hade en sån sist. 
Imorse blev vi väckta halv 7 så det var bara att häva sig upp. När alla var uppe tog jag på mig kläder och gick ut med Atlas en dryg timme. Riktigt skönt. Och svettigt. Klädde mig för varmt som vanligt men det blåste så så jag trodde det skulle va kallare. 
På fm tog jag med barnen till mamma på fika och lite lek. Skulle skriva ut biljetter jag hade på min mail till dom och det gick bra som tur var. Är inte så haj på sånt där. :-) 

Efter lunch och sovstund kom farmor hit och vi drog iväg till en lekplats i mariedam och hängde där en stund. 
Vädret vart stundtals himla fint trots att det blåste fan. 
Sen vänta de vanliga kvällsrutinerna, dusch, kvällsmat, välling, tandborstningen , tvn, och sen läsning för Jesper. Ikväll kan jag säga att han somna ovaggad. Inte konstigt när vi var ute så mkt. 

Svammel, svammel. En bra dag hur som helst. 
Och nu väntar en vecka med jobb, dagis och läkarbesök. Och en jobbhelg. Längtar faktist till jobbet ibland. Det är kul att vara igång och jag vill så gärna göra bra ifrån mig. Hoppas det gått bra hittills. 





Barnen med deras älskade farmor. En väldig tur att vi har henne. 

Publik

I em spelar jag sista innebandymatchen för säsongen. På hemmaplan mot Kumla. Och då får jag för första gången egen publik . :-) 
Emil ska ta med barnen och farmor och hejja på oss. ( på mig) 
Ska bli riktigt roligt! 
Dock är Kumla ett riktigt bra lag så det ska mkt till för vinst men vi ska göra vad vi kan. Så länge det är en rolig match att spela utan massa gruff så är jag nöjd. 

Nu har det gått 3 veckor sedan jag började jobba. Och det märks. 
Det märks i min kropp och knopp. Och det märks framförallt i hemmet. Herregud vad det börjar se ut. 
Förut var man ju van att kunna städa lite då och då för man var ju hemma . Men nu kommer det behövas planering. 

Men nu ska vi få lite ordning på övervåningen för igår kväll for vi till Ikea och köpte byrå och trådbackar . Självklart var det slut på den byrå jag skulle ha så jag får ha en annan så länge. Blir att åka tillbaka nästa vecka igen. 
Världens strul när vi skulle ha trådbackar oxå. Köpte en begagnad från Ikea häromdagen som passar vår garderob. Fast den är borttagen på Ikea och ersatt med nya som är djupare och ej passar vår garderob utan bara deras.... 
Så då leta vi på en på Jula som hade rätt mått. Och var dessutom billig när man var medlem. 
Annars gillar jag Ikea men igår blev jag besviken. Och en sak till var att vi tänkt köpa en hylla till Jespers rum men självklart har denna utgått ur sortimentet. Typiskt! 
Tummen ner igen! 


Idag blir det väl städdag innan match och en sväng ut med Atlas och 2 ungar. Maken drog just å fiska med en kompis. Det är han värd efter att jag vart ute och flängt så mkt. 



Ett försök till kort på barnen. Konstigt att man aldrig får några bra kort längre. Ingen sitter stilla. 

Helgen

Helgen försvann i ett nafs. Som väntat. Fredagskvällen jobbade jag. Gick faktist bra. Jag gillar att jobba kväll trots att det tar mkt tid från familjen. Men själva uppgifterna på kvällarna tycker jag om. Det brukar gå fort när man väl är där. 
Sen på lördagen åkte jag på harjakt med jaqt. Enbart tjejer. Vi var en liten skara på hela 3 personer. Många var sjuka tyvärr. 
Men det var riktigt trevligt ändå. Och själva jakten gick bra. Vi jagade med en stövare som var duktig. Första haren sköts av en tjej som precis som jag aldrig hade vart med på harjakt. Himla skoj! Det var hennes andra vilt så hon var så glad. 
När vi släppte hunden igen efter lunch blev det min tur att få skjuta en. Min första hare! 
Så vi kan sammanfatta den jaktdagen som lyckad! 

På söndagen var det jobbdags igen och det var med tunga steg och ett bräckligt hjärta jag gick in på jobbet. Det gällde att jobba på hårt så dagen flöt på. Slutade lite tidigare för att hasta iväg på innebandymatch. Visste först inte om jag skulle orka spela men gjorde det ändå. Det var skönt att få springa av sig lite. Och det gick väldigt bra för mig trots allt. Gjorde en av mina bästa insatser enligt mig själv och fick peta in 2 mål. 6-6 mot askersund. En vinst för oss! 

Den kommande veckan blir det jobb varje dag. Ganska skönt faktist. Korta dagar onsdag och torsdag och en längre dag på fredag. Imorrn är det kväll som gäller så det blir en förmiddag hemma med barnen . Får se vad vi ska hitta på. Men är det så bra väder som idag går vi nog ut en sväng. 



Första haren. Nöjd skytt! ☺️ 

Livet

Livet är hårt. Fy fan rent utsagt. 
Jag har alltid menat att saker händer av en anledning. Att det finns en mening med allt. 
Men vissa saker kan jag inte hitta en enda bra orsak till varför det händer. 
Och det gör mig så jävla ont. 

RSS 2.0