Godnatt snygga mössa!

Idag kom de efterlängtade mössorna vi beställt av en , vad säger man, bloggvän. 
Jesper har valt sitt tyg själv och har frågat dagligen när de kommer så när jag visade paketet idag slet han upp det snabbare än kvickt. Och han var så nöjd! 
Mössan ligger just nu och sover med honom i sängen... Behöver jag säga mer?! 

Isabelle däremot fick ju syn på att det kom en likadan mössa som Jesper fick och tog såklart på sig den och härmade allt Jesper sa. Så hennes egna beställda mössa har jag faktist inte ens fått sätta på hennes huvud! 
Storebror är ju en idol så att det kom två likadana kanske var tur i oturen?! 

Hennes mössa blev i varje fall jag böjd med oxå! 

Så vi tackar så mkt "sytt_av_liir"! Du är superduktig! 






Så hör cool blir man i en monstertruckMössa! 

Det vänder!

Har kännt mig piggare idag tack och lov! Helgen var en pina, var som en zombie på jobbet igår. Men idag har jag inte lika ont i halsen längre och har inte gäspat hälften så många ggr!! Haha 
Jobbade kort dag i dag vilket säkert hjälpte och så har jag lagt mig tidigt de flesta kvällar. Eller jag har helt enkelt inte orkat vart vaken. 
Ser fram emot att vakna piggare imorrn oxå. 
Vi ska upp tidigt för Jesper har 4-årskontroll tidigt på morgonen. Efter den tänkte jag ta med barnen på café för lite god frukost/fika. Om vädret är bra kanske vi tar en sväng upp till hembygdsgården . 
En bra fm ska det i varje fall bli! 

Fick ett meddelande från en jag jagat med inom jaqt förut idag , hon ville bjuda mig på jakt på lördag! 
Blev riktigt glad. Det gjorde att jag blev piggare av bara det. Behöver verkligen några timmar för mig själv . Utan jobb, hem och barn. Bara vara Sara! 
( och förhoppningsvis få skjuta nått...) 



Kan inte somna

Har jobbat kväll idag. Kom hem halv 11. Ska upp imorrn bitti igen för ett nytt pass. Men jag har så svårt att somna efter jobbet. Även fast jag är så trött. Har gäspat konstant hela dagen. 
Så nu sitter jag i soffan med ett glas vin och har moffat chips och dipp. 
Har så ont i halsen oxå. Får det varje kväll av nån anledning. Såg vita prickar i halsen när jag kollade förut. Kanske halsfluss?! Men har ingen feber. Har haft ont i över en vecka. 
Måste väl ringa vc på måndag. Suck. 

Idag på fm kollade vi på nån vallnings tävling i skyllberg en stund. Ganska imponerande när hundarna jobbar med djuren! Men vi förstod inte riktigt hur man bedömer en sån tävling. 


Jesper fick sin present idag av sin farfar. En jakt tröja! Så fin han blev i den. Den ska han ha när vi jagar. 
Tänk att han är 4 år redan. 


Sämre tider

Har verkligen haft en riktig nereperiod nu. Och den håller i sig. 
Just nu känns ingenting roligt. Och tyvär är det inte hormonrelaterat som jag brukar ha det nån gång i månaden. Det här har funnits i mig ett tag. 
Är så förbaskat trött. Hela tiden. Det bidrar såklart. Eller är jag trött för att jag mår så här? ! 
Vem vet. 
Har svårt att glädja mig åt saker. Saker jag brukar tycka är kul känns sådär när man gör dom. Människor jag brukar vilja träffa lockar inte lila mkt. 
Och hemma vill jag knappt vara. 
En mindre kul del... 
Det konstiga är att jag faktist helst är med barnen. Även om de får mig på nerverna ibland så är det skönt att känna nått. 

Innebandyn har jag slutat med. Funkar inte att spela matcher då jag jobbar varannan helg. Och sen ha tid för familj, jakten, sig själv, och allt annat. 
Det är ett rätt beslut för jag vägrar bli stressad av helgerna. Men det gör oxå att jag blir nere. 
Vill ju träna nått men när tusan ska jag hinna det?! 
Hoppas allt vänder snart. Vill bli frisk och pigg först och främst så jag orkar ta tag i resten. Och försöka se fram emot saker. 
Älskar ju hösten annars men nu känns det lite mörkt framöver. 

Förmodad 30-års kris! 😳 

4 år.

Min Jesper blir idag ( 20:45 ) 4 år. Tiden går så fort. Minns precis allt som hände för 4 år sedan i detalj. Det kan ni läsa i förlossningsberättelsen. 
När jag tittar på honom  kan jag få tårar i ögonen bara jag tänker på hur stor han har blivit. Så mkt han kan och som han lär sig varje dag. 
Han är riktigt smart och finurlig. Kommer med miljoner frågor. Precis som en fyraåring ska. 
Att han sen har en vilja av stål är väl en mindre rolig egenskap men det är ju bra att han visar vad han vill. Haha 

Kalaset hade vi för honom i söndags och idag fick han presenterna från oss. En stoooor skördetröska som han grejar med i detta nu. Sen fick han även en snickarlåda , dinosaurier, och en målarbok. Belle fick även ett litet paket med en trätårta i. 
Vi har nyss fikat på glass och massa bär som jag fick med mig från mässan igår. Hela kylen är full med konstiga grönsaker! Hihi 

Nu blir det slappt hela dagen och hoppas inte Jesper har ögonfluss. Han var kladdig igår men inte så mkt idag. Ska tvätta noga och se hur det ser ut imorrn bitti. Annars blir det vab. Har redan förvarnat dom på jobbet. 






Överkörd

Idag var ingen rolig dag på jobbet. Blev ganska överkörd av mina kollegor. De hade bestämt att vi skulle göra om i fruktavdelningen, "min" avdelning. 
Det är ju kul iofs att göra om men hade ju gärna vart lite förberedd och kunna få tänka ut nått bra. Nu var det lixom bara att börja och försöka få till nått. 
Blev genast på dåligt humör vilket de garanterat märkte men det strunta jag faktist i. 
Alla idéer som förbättrar är ju såklart bra  men som sagt hade jag ju gärna kunnat få försöka själv. 
Jaja. Bara att vänta och se. Blir det sämre är det väl mitt fel. 😉 

Imorrn är jag ledig så ska väl hitta på nått med barnen på fm. På em blir det nog en sväng till svärmor. Hon ville plocka lingon. 
På lördag är det tjurruset! Det ska bli roligt! 

Klängig kille

Senaste veckorna har Jesper vart väldigt , väldigt mammig. Ropar , eller snarare skriker efter mig om jag lämnar ett rum, är på toa, m.m. 
Sen ska han helst sitta på mig eller dra mig i armen . 
Håller faktist på att bli galen på riktigt. 
Är inte alls van med detta beteende från honom så vet inte vad jag ska göra. 
Har detta med en ny förskola att göra?! 
Men har pratat med dom och de märker ingen skillnad på honom där. Han är nöjd och glad där och frågar aldrig efter mig. 

Han kommer insmygandes ganska ofta på natten nu oxå. Säger att han drömmer . Då brukar han få komma upp i sängen och sova mellan oss eller så går jag in till hans rum och lägger mig. Kan vara mysigt ibland men han har en tendens att ligga uppe på Emil när han sover. Haha. 
Så Emil tycker inte det är så kul alls. 

Får se om han blir sig själv snart. Annars har vi 4-års kontroll på Bvc i slutet av månaden så får ju fråga då. Är väl nån av alla tusen faser de går igenom.





Tjejmilen

I helgen var det ju dags för tjejmilen. Vår årliga grej. Tredje året jag springer ( med uppehåll för Isabelle) . 
Vi har varje år bokat hotell och stannat över en natt. 
Jag, min faster och min syster är de som håller ihop och vart med alla ggr sen har även andra systern och kusinen vart med. 
Men i år var det vi 3 och våra respektive. 

Det blev en trevlig helg tillsammans. Löpningen gick bättre än väntat då jag knappt tränat alls... Hade förhoppningar att komma under 57 min och hade vart nöjd med under timmen. 
Men kom i mål på 53:31! 
Supernöjd! 
Måste nog säga att det är tack vare min envishet och grundkondition. Sen gör det ju väldigt mkt med allt annat folk som springer oxå, det blir man peppad av. 

På kvällen åt vi god mat och tog en drink. Emil och jag var de första att knata hem trötta som få. Jag bara längtade till sängen och få en hel natts ostörd sömn. Hotellet hade sen frukost oxå så sovmorgon blev det med. 

Vi åkte hem ganska snart för min faster ville hem och kolla så deras hus inte fått några vattenskador efter översvämningarna. Turligt nog klarade de sig bra. 
Allt hade gått så bra med barnen som passades av farmor och mormor under helgen. Farmor fick sova hos oss så hunden oxå fick sällskap. Tur vi har vår familj som ställer upp! 


Nu till denna helg väntar tjurruset. 1 mil i skog och gyttja. Mannen min och hans bror ska med denna gång. Och min vapendragare faster Barbro. 
Det blir ett tufft lopp. Tidsmässigt går inte att förutspå. Beror helt på hur mkt folk det är vid hindrena på banan. Kan vara vattendrag, myrar, berg, backar och smala stigar. Jävligt skoj!!! 



Efter målgången på tjejmilen. 

Förlossningen

Har försökt att skriva om förlossningen flera ggr men vet inte hur/vad jag ska skriva. 
Det går faktist inte att förklara i ord hur det var. 
Det var bara så jäkla mäktigt och häftigt att jag fick vara med och se på när han äntligen kom ut! 

Allt gick fort och bra. 
M hörde av sig vid 17 nångång och de åkte vid 18. Jag åkte straxt därefter och var framme 19:30. 
Det var väldigt lugnt när jag kom in , värkar med 4-5 min emellan. 
Men sen drog det på och han är född 21:48. Vattnet gick i en monstervärk med ett splash och därefter kom han på 2 krystningar. 
Jag såg när han kom ut och det ångrar jag inte. Vilken grej! 
Fick världens känslostorm och började grina. Haha 
Allt gick bra med både bebis och M. Lite sy blev det då allt gick fort och han vägde en del till allas förvåning. Fick frågan om jag inte skulle stanna kvar på natten men nån måtta fick det vara, de behövde ju få va lite själva. Åt fika och for hem vi 1 på natten. 

En förlossning är fasen det häftigaste man kan gå igenom och vara med på. Jag tycker faktist synd om dom som aldrig får/kan vara med om det och höjer ögonbrynen högt åt dom som inte vill. 
Men nog om det. 

Vill jag göra om det? 
Hundra ggr om! 

Och jag fick klippa navelsträngen . Bara en sån sak. 





RSS 2.0