Surt

Här hemma är det surt. Alla är trötta och griniga. 
Barnen har varit på dagis alla dagar i veckan och är nog ganska trötta efter det. Emil är trött efter jobb och renovering. Och jag är trött efter jobb och pms. Haha 
Vi har lovat bort barnen inatt till farmor. Det ska bli skönt med egentid och sovmorgon. Jag och Emil ska åka ut å jaga tillsammans ikväll. Länge sen det bara var vi två som gjorde nått utanför husets väggar. 
Han ville egentligen försöka få färdigt tapeterna men jag sa att han måste ut ur huset. 
Han har klagat över att han inte fått jaga och nu när han kan så vill han inte. Haha 



På promenaden med Atlas imorse. Här kan ni tydligt se vad som händer med skog där bävrarna dämt upp! 

Egenvård

Sitter just nu med färg i håret. Det är så länge sen jag gjorde det sist så en får ju skämmas. Dock har jag ju uppsatt hår jämnt så det syns inte så snabbt med utväxt men nu var det verkligen dags! 
Så skönt! 
Ska ta mig en lång dusch sen och fixa till benen som inte heller fått nån kärlek på ett tag... 🙈 
Men det blir lätt så när man oftast duschar med barnen. 

Emil tapetserar själv ikväll, men får väl assistans om han behöver. Jag har inte riktigt tålamod att tapetsera. Jo, kanske om jag gjorde det helt själv. Men med långa väder är det lite svårt. 
Ångrar bittert att vi bestämde att göra det själva. Hade varit bättre om Emils mor kunnat hjälpa oss. Hon kan åtminstone sånt. 
Ah, det blir nog bra till slut. 


Igår hände nått roligt! 
Jag fick träffa twinsen äntligen! Lite mer än 2 veckor gamla . Så yttepytte små så jag vågade knappt hålla i dom. Jag är ju van med liiiite mer tyngd . Haha typ si  så där 1,6 kg till. 
Dom mådde jättebra och verkar som snälla bebisar. Ska bli kul att få se dom växa. 
Nu väntar vi på nästa bebis i vänskapskretsen med spänning! 

En lång dag

Dagen igår ville aldrig ta slut. Det känns som det var dubbelt så många timmar som vanliga dagar. Började med en promenad med Atlas, duschade, skjutade Jesper på kalas ( sitt första!) sen hem igen för att fixa mat, sen tillbaka å hämta. Hem igen för att byta om inför jobb och sen åka dit. Och tiden på jobbet gick om ännu långsammare. 
Det är det värsta med kvällstiden, att bara gå å vänta. 

Det hade i varje fall gått bra för Jesper på kalaset. De hade haft superkul verkar det som. Har ju aldrig lämnat honom själv hos nån utomstående förut. Lite konstig känsla måste jag säga. Han hann nog aldrig tänka på att jag inte var där. Fast det var han som sa att jag skulle åka. Så det känns ju bra, han är trygg i sig själv. 
Visserligen kände han ju många av barnen som är från hans dagis och han känner ju igen mamman och pappan oxå. 
Nu pratar han mkt om sitt party han ska ha när han fyller 5. Gud hjälpe mig. 
Svårt det där med kalas. Vem ska man bjuda?! 
Jag vill inte bjuda hela dagiset, det har vi inte plats för. Så det blir nog bara dom han leker med mest just då. 


Ikväll ska jag och Emil tapetsera. Undra hur det ska gå. Får se om vi håller sams... 
Köpte hem en påse godis som stöd. Haha ( och för att det var för billigt...) 

Det är en del målning kvar och byte av golv och bänkskiva. Sen är det typ färdigt. 
Är på jakt efter nytt köksbord oxå. Ett runt. Det passar nog bättre än det vi har nu. 


Fuskat

Urs vilken dipp jag fick förra veckan med mitt sötsug. Men jag får tänka att det nog var nödvändigt. Åt knappt nått på tisdagen då jag blev sjuk och väldigt lite dagen efter. Jag fick lixom äta det jag var sugen på och då blev det sött. 
Men nu är det åter till bra rutiner. 
Inget mer sött ska slinka ner den här veckan! 

Och när ska jag börja springa då?!
Det är ett större problem att ta tag i. Jag finner inte lusten. Måste tvinga mig ut så hittar jag den snart. Nu är det så ljust och fint på kvällarna så det kan jag inte skylla på. 
Idag skyllde jag på extrem trötthet. Fast med all rätt. Ungarna vaknade halv 6 imorse. Och sen jobbade jag. Somna tom i soffan en stund och det är inte likt mig. 
Onsdag kanske får bli första dagen. Hoppas vädret håller sig så här! 

Vad skönt det var att jobba igen. Men väldigt snurrigt oxå. Har man vart borta en vecka så märks det... 
Sen strula det med våra blommor oxå, fick inte det vi beställt och nästa gång det kommer blommor är först på fredag. Fick ringa och höra om de kunde lyckas få med det på onsdag istället så det är bara att vänta och se... 
Det är det värsta när man inte får det man beställer och får skäll av kunder. Som tur är har vi ganska bra kunder som går att samtala med . 



Försökte bestämma tapet till köket idag. Fastnade för den här men vi får se. Har två till vi kollar på. Emil ska åka å kolla på dom nån dag så får han bestämma. 
Han målar kaklet just nu. Det kommer bli väldigt ljust i köket! 

Jobb

Imorrn blir det jobb för min del. Emil får vara hemma för Jesper är fortfarande lite rusig i magen. Nog för att han skulle orka ( och behöva) gå till dagis så vill jag inte riskera att smitta ner nån annan och sen få tillbaka skiten! 
De får vänta till onsdag. Då borde magarna vara sitt vanliga jag igen. 
Glad att han bara kräktes en gång men det är efterhängset med dålig mage! 

Han har börjat få tillbaka aptiten i varje fall och det är ju ett bra tecken! 

Vi har varit ute en bra stund på fm när solen sken så fint. Dom lekte i en grushög ett bra tag . Efter sen lunch var vi inne och det är då det roliga börjar... Övertrötta barn . Ville ändå inte att de skulle sova för då blir det för sen läggning istället. 
När mina kära barn blir övertrötta är det som att de slår på nån knapp och blir helt galna. Springer runt, hoppar, skriker , gör allt de inte får. Och den ens hetsar upp den andra. 
Ibland funkar en dusch och till slut funkar soffan och tvn. 
Inget av detta funka idag. Så jag slängde in dom i bilen och tog en sväng.  Det tog 10 min sen sov Jesper. 
Att han ska ha så svårt att slappna av! 

Lindrigt fall

Vi fick i varje fall en lindrig magsjuka denna gång. Tack å lov. 
Jesper kräktes bara en gång men är lite körig i magen nu efteråt. Och belles mage är nu hård igen. Så snart är det över för den hör gången. Om nu inte Emil åker på nått. 
Jag och Belle åkte på dopet idag då vi är friska. Jesper fick stanna hemma med pappa och grejja. 

Jag bävar för den dag vi alla 4 kommer kräkas ikapp. Fattar inte hur det ska gå till. Tänk er en magsjuka i familjen annorlunda. Hua. 


Ikväll var jag ute och kollade efter bäver. Har vart ute några kvällar tidigare oxå, sett bäver men de har inte velat gått upp där jag tänkt. Jag vill inte skjuta i vattnet för jag vill gärna tahand om skallen. 
Har två sjöar här hemma som jag försöker i men det är så svårskjutet Där. Vill hitta ett bättre ställe så Emil har lovat att vi ska åka ut och kolla en annan sjö jag kan vakta vid. 
Är väldigt förtjust i bäverjakten, skönt ute och fåglarna kvittrar som bara den om vårkvällarna. 
Har skjutit en bäver tidigare men det var med mkt flyt. Nu verkar flytet vara borta. Haha 
Och ja, man kan äta bäver om man vill. Men främst skjuter man dom för att de ställer till en jäkla massa. De dämmer ju upp vattendrag så skogen hamnar i vatten och därmed dör. En skogsägares mardröm. Vi är ombedda av grannen att få tag in en på hans mark. Men det uppdraget är lönlöst, om man inte har båt. Vilket vi inte har... 
Vi hoppas på minst en bäver denna säsong åtminstone! 

Mer sjuka

Då jag råkade skriva till min chef igår att jag kommer till jobbet imorrn för att vi mådde bra och åt mat fick jag fan för inatt. För då kräktes Jesper. 
Det var bara att kavla upp ärmarna på morgonrocken och fixa läget. Ta bort sängkläder och duscha stackarn. Han var vid gott mod dock. Jätteduktig. 
Vi bäddade ner oss på en madrass i tv rummet och lyckades tillslut somna om en stund innan Belle vaknade. 
Än så lönge har han inte kräkts nått mer. *peppar, peppar*. 
Nu springer de runt och bråkar och leker om varannat som att inget hänt. Medans man själv är dödstrött. 

Det är väl bara att vänta och se vad dagen bjuder på. En sjuk man kanske?! Det vore väl som pricken över it. Haha 

Det blir alltså inget jobb imorrn. Tråkigt när jag verkligen behöver gå dit. Men men. De vill nog inte ha mig där ändå. 
För att överleva dagen skulle min käre granne handla lite nödkost åt oss. Så snällt. Tror kanske vi klarat av en snabb vända till affären ( ungarna i bilen) men dumt att chansa. 
Fast jag vet vad jag kommer göra om dom inte tänker sova middag, och det livar jag att de behöver efter natten, det är att ta en sväng med bilen i skogen. Då somnar de alltid båda två. Men risken för en kräks är ju stor då... 😕 

Hemska gårdag!

Igår morse vaknade jag kl 03. Var kissnödig och gick ner på toa, höll på att kräkas helt plötsligt. Blev jätte illamående. Tänkte det berodde på att jag rest mig för snabbt som det kan bli ibland. Sen hade jag svårt att somna så la mig i soffan. Vi skulle upp väldigt tidigt till dagis så det blev inte mkt sömn. Gjorde ordning barnen till dagis och kände mig konstig. Kunde inte dricka kaffe eller ta en snus. ( då är det illa...) 
Lämnade dom och åkte till jobbet. Väl där fick jag frossa och feber. Och blev mer illamående. Inte bra! 
Fick höra av mig till kollegan och höra om hon kunde komma tidigare. 
Åkte hem och sov. Sov i 4-5 timmar. Kunde inte äta och hade feber och så ont i kroppen. 
Trodde jag fått influensa ända tills Emil kom hem från dagis med barnen. Där hade Belle just bajsat väldigt löst och inte ätit nått hon heller. 
Så vi har väl fått magsjuka! Urs!
Jag blev så här sist oxå, fick bara feber och illamående. 
Belle verkar dock inte berörd av det. Hon bajsade en gång till löst på kvällen men efter det har det inte vart nått. 

Nu på morgonen så har jag kunnat dricka kaffe och ätit en macka. Hon har oxå ätit lite. Får se hur hennes mage är sen. Vi kommer vara hemma imorrn oxå såklart. Och är hon lös idag med så är vi hemma fredag med. 
Håller tummarna att det slutar här. Så Jesper och pappan klarar sig. 
Och att ingen spyr. Det är det värsta. 

Konstiga sjukdom egentligen. Tacksam att jag "bara" får feber men det är ju inte lätt att fatta vad det handlar om då... Kunde ju lika gärna vart en förkylning. 

Ska på dop för ellvin på lördag så vill gärna att vi är friska då. Det är vi nog så länge ingen annan insjuknar. 
Skulle iväg å köpa present i em men det sket sig ju. Antingen kommer vi utan eller så skulle Sandra se om hon kunde köpa med en. Vet vad jag vill ge i varje fall. 

Ska försöka att få denna dag att gå snabbt. Blir väl att måla, pärla, bygga lego, tvätta , titta film osv. Det regnar en del så kommer väl inte ut heller. 


Dagens motion avklarad

Började dagen med en frukost tillsammans , inte ofta det händer men under vår och sommar får vi passa på när ingen ska till skogs! Haha 
Efter det gick jag ut en längre promenad med Atlas. Det var skönt. Så nu är den biten avklarad. Tänkte ha sprungit men bara jag tänker tanken börjar halsen göra ont. Då vågar jag inte. Har haft lite småsnorig näsa några dagar och är rädd att sätta igång nått om jag tar ut mig för mkt. 

Emil håller på att plocka in alla grejer han köpt till renoveringen. Mkt grejer blir der! 

Skulle ju tagit en bild innan vi plockat bort luckorna men glömde det. 

Så här ser det ut nu. Nytt golv och bänkskiva ska det bli. Och kaklet ska målas. Och ny tapet. Luckorna ska bli vita fortfarande men behövde ny färg. 
Undra hur många veckor vi snackar?! Ingen aning! 

Nytt kök

Nu är bollen i rullning. Luckorna är skickade på ommålning och Emil har tagit med sig Pelle för att inhandla allt vi behöver. Ny bänkskiva, tapet, golv och jag vet knappt resten. 
Är inte så involverad som jag kanske borde. Har fortfarande noll intresse för sånt här. 🙈 
Längtar mest tills det är helt klart. Just nu står vi ju utan luckor och det känns sådär kul. 




Kaffe hjälper!

Tack gode Gud för kaffe! 
Undra om jag nånsin skulle kunna sluta med det?! 
Det är det första jag gör på morgonen, sätter på kaffe och dricker. Innan frukost. Äter oftast en bra stund efteråt, oftast när jag kommit till jobbet , om jag jobbar. 
Dricker 2-3 koppar om dagen men väldigt sällan på kvällarna. Det försöker jag låta bli. Om man inte gör nått särskilt. 

När jag sprang som mest så tog jag alltid en kopp innan. Funkar förmodligen som red bull eller celcius för andra. Och på tal om dom så kan jag inte dricka sånt. Det smakar för jävla illa! ☺️ 
Drack mig asfull på redbull i 9:an och sen dess kan jag knappt lukta på dom. Urs! 

Just nu intar jag min andra kopp för dagen i väntan på att klockan ska slå lunch. Efter det så ska vi göra oss i ordning och åka till mormor med barnen och jag ska fara mot jobbet. 
Bytte ett pass så jag slipper söndag fm. Förlorar lite pengar men sånt har jag slutat tänka på. Dessutom ville en kollega vara ledig och det fanns ingen annan. Ge och ta. 

Annars är det en bra dag idag. Fick roliga nyheter igår som jag längtat efter! 😍 

RSS 2.0