Ogillar dessa mornar

Varför? Varför måste barnen gå upp så tidigt?!
Mina barn har aldrig varit några sjusovare och visst är det bra att slippa väcka och tjata innan dagis men innan 6 borde det vara olagligt att vakna om man inte måste!

De går upp när Emil går upp och sen ska jag vakna oxå.
Och mitt morgonhumör är inte bra. Särskilt inte efter att ha jobbat kväll och fick in en unge i sängen. Är inte ett dugg utvilad....
Sen att de dessutom väljer att väcka mig genom att ligga i vår säng och sparka på varann är inte heller ett bra sätt att väcka mig på.
Kan de inte bara krypa ner och gosa?!


Nu efter lite kaffe börjar jag vakna till.
Kl 10 ska Belle vara på dagis och Jesper och jag ska till audiologen.
Då bestäms det om han behöver göra operationen , och den är i så fall redan nästa vecka.
Dom har bra timing ...
Behöver ju lixom planera lite på jobbet.
Men tur att jag har bra kollegor som kan ställa upp och hoppa in.
Eller ja, de har ju inget val om jag behöver vabba såklart men det brukar sällan bli problem!



Nu får tiden gärna gå fort till kl 10 så vi kan ge oss av. Tiden från att de vaknar tills avgång är dryg. Brukar alltid vara för tidig till dagis... Haha


Nytt schema

Är inne på andra veckan med ett nytt schema på jobbet. Än så länge har det funkatväldigt bra. Vi är mer effektiva än nånsin känns det som. Och jag har fått längre dagar och fått bort en jobbdag på helgen. Det tackar man ju inte nej till!
Så när jag gör helg har jag bara en dag. Tipp topp!

Vi är kvitt det mesta av förkylningarna men hostan sitter kvar hos mig och Jesper. Märks på när man anstränger sig lite. Annars börjar jag få tillbaka styrkan i kroppen, den har jag saknat!

I helgen var bjöd Jägareförbundet in till en jaktakyttedag i Åsbro. Tror typ 3 kom. Och 2 av dom var Emil och hans bror. Haha
Men det var ju bra att det inte var några köer till skyttet.
Jag sköt lite lerduvor och det gick bättre än väntat. Är så länge sen jag sköt och man behöver göra det ofta för ett bra resultat.
Fick dock inte till anläggningen så har fina blåmärken idag. Bössan vi har är inte riktigt gjord för mig.
Skulle verkligen ha tiden att skjuta mera men det är ju prioritering på tiden i det här hemmet....och sen kostar det hur mkt som helst.


Snart frisk!

Urs vad sjuka vi blev!
Jag blev ju dålig för en vecka sen och hostar fortfarande. Fredag och lördag hade jag tom feber. Inte så kaxig alltså. Fick jobba söndag för vi har inga vikarier. Det var så segt! Fick sluta 3 h tidigare som tur var annars hade jag aldrig orkat!

Men nu så kan jag nästan känna vad maten smakar igen. Haha

Emil blev oxå dålig, var hemma 3 dagar. Och tack gode Gud att vi inte var lika sjuka samtidigt dör då hade jag fått gjort allt hör hemma själv.
Det är ju tydligen vetenskapligt bevisat att män mår sämre vid förkylning än kvinnor... ( Emils påpekande, inte mitt...)

Den enda som klarat sig är Belle. Hon kanske redan haft denna förkylning?!
Skönt det i varje fall.

Nu ser jag fram emot att få krafterna tillbaka och inte känna mig som ett kolli. Hatar at vara svag i kroppen!

Ska bli spännande att se ( och höra) hur trött Emil är efter jobbdagen, han lär väl lägga sig i soffan på direkten.
Men det kan han få. Jag ska ut i skogen!


Fy tusan

Att jag blev nedsmittad med dagisbaciller!
Kände i går att det var nått på g och framåt kvällen var jag ganska risig. Var ute i skogen en sväng då och började frysa som tusan.
Inatt vaknade jag såklart med halsont och ledvärk...
Och så har det fortsatt idag. Inte roligt att vara sjuk och det enda man vill är att sova men har visst 2 barn att ta hand om... De var ganska snälla dock. Jesper är väl fortfarande liiiiite krasslig men Belle är ju frisk. Blev en del målande och legobygge. Typ det jag orkade med. Precis innan Emil kom hem somnade jag till för jag var så slut.

Fick sjukanmäla mig imorrn och hoppas att jag hinner vila upp mig till söndag.
Hade jag bara haft halsont hade jag kunnat jobba men inte med feber och ledvärk. Urs!

Nu sover barnen och Emil är i skogen. Så skönt och tyst!
Ska snart krypa upp i sängen men skulle vilja ta en varm lång dusch först. Orkar nog inte det iofs. Och det är vidrigt att gå ut duschen när man har lite feber. Brrrr!


Bockpremiär och feber

Till slut blev det den 16 augusti, bock premiär med andra ord.
Var ute i på kvällen men såg bara get med kid. Och sen åkte jag ut igår kväll oxå och satt en stund men med blåst och småregn i ögonen så gav jag upp . Inget optimalt väder. Såg inte ett djur heller!
Trist start för min del. Och är svårt att skrolla igenom insta för det tycks ha gått bra för varenda jäkel jag följer där. Haha

Emil fick skjuta en igår tydligen men jag vet inte vart än, sov innan han kom hem.

Och som ett brev på posten kom feber och halsont till Jesper efter 2 dagar på dagis. ( och ja, här säger vi dagis.)
Han var sittandes i soffan hela dagen igår.
Så idag vabbar jag med honom men skickar iväg en pigg Belle till dagis. Hennes hals ser bra ut än så länge så jag hoppas hon klarar sig!

Vi får mysa bara han och jag. Det är inte lätt att få vila när en syster springer runt och bara ska kivas för att få igång honom.

Igår på dagen var jag ute och plockade svamp med Sandra, min syster. Hon hade det dock lite kämpigt med sin stora mage i skogen! Hihi
Det ska ju bli en ny kusin i början på november så det blir en spännande höst!


Parken zoo

Igår var planen att jag och mina systrar skulle ha en heldag med vår mor. Men ena systern blev sjuk och den andra hade sovit dåligt så vi ställde in, mycket trist!
Då fick jag ett ryck och drog upp familjen och sa att vi tar parken zoo idag !
Sagt och gjort. Vi packade ihop ( läs jag...) allt och sen lastade vi in oss i bilen och körde mot Eskilstuna.
Började att kika runt på djuren , detta var inte ett dugg intressant för mina barn som såg nöjesparken vi gick förbi....
Åt lunch , en skulle ha korv och en skulle ha pannkakor men vi lyckades hitta ett ställe där de kunde få det båda ville ha och ändå äta ihop. Jag ville se till att de åt nått innan vi gick mot nöjesparken. Så fort vi såg den igen började der regna. Och att det regnade! Haha
Som tur var hade jag kollat vädret innan så regnkläder och paraplyer var nedpackade.
Vi åkte tom karusell i spöregnet. Ingen hit då jag och Emil såg ut som två dränkta katter. Men allt för barnen! 😉

Efter en liten stund sken det upp och vi torkade upp. Fick byta lite blöta byxor på barnen och sen blev det full rulle.
Isabelle ville åka allt! Hon har ingen spärr och det var inget hon inte gillade.
Jesper däremot är mer återhållsam , han sa ifrån åt det han tyckte såg läskigt ut och fick åka annat under tiden. Perfekt att vi kunde åka med varsin så de fick som de ville. Vissa saker åkte vi allihopa tillsammans och det var mysigt.
Vi åkte virvelvinden allihop och Belle skrattade medans Jesper satt å bet ihop konstant. Frågade sen om det var roligt - NEJ för tusan fick vi till svar.
Men då vet vi det, och han, att snurrgrejer inte är hans favoriter.
Han tyckte bäst om radiobilarna såklart.

Framåt 17 gav vi oss och sen försökte vi leta upp nått matställe i Eskilstuna innan vi skulle åka hem. Barnen var ju tvugna att få nått i magen eftersom de med 100 % säkerhet skulle somna för natten när vi satte oss i bilen.

En bra dag helt enkelt!
Åker gärna dit igen, och då med fokus på nöjesparken. Den var så lagom för småbarn då de kunde åka nästan allt. Djurparken var bara en bonus för oss vuxna.
Fast tror vi kunde vart där lite tidigare och strosat runt lite mer bland djuren innan parken.


Löser mkt nu på insta och bloggar om hur hemska djurparken är. På ett sätt håller jag med men samtidigt vet jag att de har det så bra de kan i fångenskap. Och pengarna går till djur som behöver hjälp.

Det roligaste är när man ser i kommentarer på nätet att de som skriver förvarar sina små hundar i handväskor med kläder på .
Är det hundarnas naturliga miljö?! 😂

Och sen de som har katter instängda i lägenheter ska vi inte ens tala om!


Ett dygn barnfritt

Igår fick vi barnvakt hela dagen plus natten. På fm for de till mormor några timmar för att sen bli hämtade av farmor som de sov hos.
Pappan och jag tog en tur vid harge uddar ( vättern) med några vänner och så fortsatte vi gemensamt för att hälsa på en ny liten skapelse. En liten Valter . Han blev 2 veckor samma dag tror jag. Så söt! Men han var inte helt nöjd i min famn, märks att det är längd sen man handskades med nyfödda! Haha stel som en pinne!

Vi åt mat och fika allihop sen åkte vi hemåt för vi skulle ut och jaga.
Grävlingjakt stod på schemat. Släppte Atlas men han hitta såklart gris istället och det var spännande en stund då en gris sprang framför oss i säden. Inte för att vi kunde se den i det svarta mörkret men ändå. Det regnade till slut ganskamkt och Atlas blev trött så vi åkte helt kl 1 på natten.


Imorse gick jag upp straxt efter 9 och tog bara på mig kläder och åkte för att plocka upp barnen. Åkte sen direkt till Kumla sjöpark där vi bokat träff med alla syskon , kusiner och mamma. Lite lek i lekparken i regnet och sen lunch ,sen ville Jesper fortsätta leka hos mormor och så fick det bli. Han och min bror ( 10 år) har verkligen börjat leka med varann och det tycker han är så kul.
Emil har snickrar hela dagen så vi höll oss hemifrån till typ nu.


Springa eller inte?!

Är slut i kroppen. Har ont i benet. Barnen vaknade runt 8 tydligen så en del sömn har jag fått ändå.
Hade tänkt springa en sväng nu på morgonen men Emil har inte behagat gå upp än, och jag har inte väckt honom. Han var ju ute med Atlas till sent.
Får ta en sväng ikväll istället. Är för hungrig nu.
Jag springer ju helst på morgonen efter bara en kopp kaffe och så äter jag frukost efteråt. På kvällarna har jag svårare att ta mig ut.
Fast nu vet jag att jag måste! Har ju ett lopp om 1,5 månad på en mil och hittills har jag inte sprungit det i år!


Idag har vi inga andra storslagna planer. Ska åka och handla i Hallsberg och kika efter en present till en ny bebis i kompiskretsen. Vi ska hälsa på dom imorrn.

Och vet ni, i skrivande stund leker barnen med varandra på sina rum! Känns konstigt att inte behöva tjata på dom att hitta på nått. Haha


Terror

Idag vet jag inte vem som kidnappat mina barn och ersatt dom med två monster. Riktigt överjäkliga har de vart!
På fm brukar de ju vara helt ok, åtminstone lyssna lite grann , men redan då gick det inte att prata med dom.
Åt vår lunch och sen tog jag med dom ut i skogen för att luftas. Självklart kliver vi ur bilen samtidigt som en blixt slår ner och det börjar dåna. Fick åka till ett annat ställe. Väl där skulle vi plocka blåbär men envise Jesper skulle släpa med sin springcykel in i skogen. Pjuh. Sen bröt båda ihop över vem som kom först till bilen. Gahhhhh!

Em har fortsatt likadant. Som en ängel dök grannflickan in och ville leka så de höll på på övervåningen i 1,5 h sen gick hon hem snabbt som ögat.
När jag gick upp och kollade hur det såg ut höll jag på att svimma. Alla Jespers leksaker hade de lagt i belles säng...

Och sen att få två övertrötta barn att städa var ju lättare sagt än gjort. Men till slut så.
Tänker inte ge mig på den punkten, de lär sig väl nångång att ju mer de släpar fram ju mer blir det att städa upp sen.

Nu sover Belle och Jesper somnar nog snart.
Emil ska ut och släppa Atlas på grävling och jag ska bara vila. Äta en chokladkaka och andas. Haha

Har gjort mitt nyttiga för idag. Sprang imorse med Atlas. Då springer det väl såklart ut ett rådjur över vägen som Atlas ska dra efter. Kopplet vira sig hårt runt mitt ben och typ nöp fast så jag har världens blåmärke nu.
Bara tur jag inte ramlade . Då hade jag varit ännu mer blå!


RSS 2.0