Getinjävlar

Shit vad getingar vi har!
Har hunnit bli stucken 2 ggr på 2 dagar. En i handen igår när jag skulle gå med vagnen och en imorse när jag var ute å sprang! Den fastnade i armhålan på mig. Ont gör det. Tur man inte är allergisk.
Barnen har hittills sluppit stick och vi är väldigt vaksamma när de äter nått. Men som det är nu kan vi inte sitta ute ens. Ett bo har vi fått bort men ett är vid taket.
Hoppas de ger sig snart.

Idag har Belle vart utan blöja nästan hela tiden. Vi åkte tom och handlade utan. Fick jättebra!
Det händer lite olyckor då och då men mest för att hon inte hinner sätta sig på pottan. 2 ggr kom kisset på farmors matta i badrummet.
Ser verkligen fram emot när vi är helt blöjfria!

Tutte har vi ju inte haft heller på snart 2 veckor. Det går ganska bra. Hon frågar inte om den men hon har svårt att somna på kvällarna.
Vi ska killa henne under fötterna tills hon somnar i princip. Haha
Hon ger kommandon, hur hårt, var nånstans, vilken hand vi ska använda osv. Hon är en riktig boss!


Älskade Skåne

Det blev en alldeles för snabb visit i Skåne den här gången.
Åkte tidigt i måndags morse och var hemma sent i onsdags kväll.
Men några sköna dagar blev det.

Fick bo med mamma och dom i deras stuga de hyrt. Jättestor stuga så jag fick allt plats.
På måndagen åkte vi runt och turistade på de vanliga ställena, Kivik , Simrishamn osv.
Sen svängde vi in till min moster , som inte visste att jag kommit ner. Det var kul!
Hennes man fyllde 50 så det var den största anledningen jag åkte ner just dessa dagar.

På tisdagen var det lite sämre väder på fm men vi åkte till Yngsjö havsbad för ett parti minigolf. På em hjälpte vi min moster med förberedelser inför festen.
Hem och bytte om sen var det 50-årskalas. 120 pers var det räknat med... Galet! Haha
Hade tänkt köra en helkväll och slappna av riktigt men blev så himla trött så jag åkte hem med mamma å barnen halv 12. Det var så skönt att inte vara bakis sen... De sista på festen hade gett sig halv 6 på morgonen och är så glad att jag inte var en av dom... Tänk en 5 h resa hem sen efter det!

I onsdags strosade vi runt vid forsakar och innan jag skulle med tåget gick vi lite på stan i kristiansrad.
Tågresorna gick bra även om det är lite trist att åka själv.

Nästa år ska vi åka ner hela familjen. Det är dags då, barnen är tillräckligt stora och man slipper barnvagnar .
Ser fram emot det!


Brända ryggar och rumpor

Vilka varma soliga dagar vi haft! Nästan så det blir alldeles för varmt. Eller jo, det är för jävla varmt för oss.
Men vi har ändå lyckats med 3 riktigt bra dagar.
I onsdags var vi vid harge med vänner och barn. De lekte så i vattnet och hade det riktigt roligt.
Igår åkte vi till Nora med Emils mamma och hans bror med familj. En toppendag det oxå. Vi åkte tåg, fikade, åkte båt ut till nån ö och gick trollstig och badade. Ungarna var helt slut!
Enda tråkiga var att på vägen hem började några lampor i bilen lysa och jag satt på helspänn hela vägen ifall vi skulle få stopp...

Denna dag började vi med att jag fick åka å panik besikta den andra bilen så vi har nått att åka med och den gick som tur var igenom! ( hade jätte korta shorts!) haha
Efter det åkte jag ut mot Storsjön där Emil och barnen var , farmor hade snällt hämtat upp dom. Vi fick låna en sommarstuga av en vän till svärmor. Superfint ställe med egen badplats . Där spenderade vi hela dagen.


Tyvär efter dessa dagar har jag bränt ryggen och Isabelle har bränt rumpan. Hoppas hon får sova inatt och inte lider av det. Jag smörjde ordentligt men när hon var större delen i vattnet rinner det väl av. Min rygg däremot smörjde jag inte alls...
Jo, idag var jag duktig! ;-)


Imorrn väntar nya äventyr. Först ska vi handla lite , undvika solen helt enkelt, och sen ska vi ut till sjön och fira min farfar som fyllt 75. Det ska grillas vildsvin och fikas.


Andra natten

Andra natten utan tutten för Belle. Gick bättre än väntat. Hon kom ner en gång efter läggning men var så trött så hon bad om att få gå upp igen. Där somnade hon utan vare sig gnäll eller spring!
Sen sov hon till nån gång på morgonkvisten då hon tassade in till oss och somna om igen.
Får se hur det fortsätter. Väntar mig nån slags bakslag med en vakennatt.

Nu ska vi fortsätta lite med blöjorna bara. Hon är inte alls sugen på att ha trosor just nu. Frågar varje morgon så hon får välja men om några veckor tänkte jag att jag sätter på henne trosor på morgonen utan att fråga.
Bättre att ta det när hon vänjt av sig med tutten.


Semester

Nu är det dags att få vara ledig i 4 hela veckor! Så skönt!!!

Efter jobbet i fredags stannade jag kvar i askersund för vi på jobbet skulle äta middag och dricka vin. Vi såg det som en bra grej eftersom vi inte setts på 4 veckor och så blir det ytterligare 4 veckor innan alla jobbar ihop igen.
Fick prata igenom lite vad som hänt och hur allt är på jobbet.
Jag drack tyvär inget vin själv för jag hade ingen skjuts och ville ha med bilen hem. Dessutom hade Jesper haft ont i örat och lite feber under dagen så ville kunna åka hem om det blev nått mer. Eller inte vara onykter om han vaknat på natten heller. ( men det blev inget mer än så!)

Igår fick jag En skön sovmorgon då jag kom hem 2 , efter det tog vi oss till Motala där vi storhandlade på maxi. Bäst att ha lite i frys och kyl nu när man inte kan handla varje dag.... Haha
Vi hoppade även in i leksaksaffären där Isabell fick köpa en sessaklänning för sina nappar. Och Jesper lyckades tjata till sig en bil. De hade blivit lovade nått då de var så duktiga i affären trots att det tog sin lilla tid. Nöjda barn och föräldrar!

Belle var såklart inte lika nöjd på kvällen då hon ville ha sina tuttar. Hon somnade tillslut utan nått gråt men kom in vid 4 och gnällde lite innan hon somnade om igen. Så jag tycker det gick bra ändå. Det är väl det där med att komma till ro bara.


Idag har vi tagit tag i lekrummet. Som numera inte är ett lekrum. Barnen har fått upp alla sina leksaker på sina rum . Förut spred de runt ALLT på nedervåningen men nu får de sprida runt det bäst de vill hos sig själva. Där kan man bara stänga dörren!
Lättar stämningen något här hemma för Emil går bara runt och klagar på alla saker och att dom ska städa så fort dom tar fram nått medans jag tycker dom åtminstone kan få leka färdigt först. Haha
Nu behöver han ju inte se hur de ställer till om han inte vill.


Resten av dagen går nog ut på att försöka trötta ut barnen. Måste ta oss ut i blåsten nånstans. Kanske släpa ner cyklarna till grusgropen så de får köra runt. Vi har inget bra ställa att cykla alls hemma. Grusplan och nedförsbacke mot vägen är inte lämpligt...


Ett pass kvar!

Nu återstår bara ett jobbpass, sen är det semester i 4 hela veckor!
Ska bli så skönt!

Det konstiga är att jag ändå känner mig typ stressad över semestern. Försöker planera hur, när, var och vad vi ska hitta på. Vissa saker är man ju tyvär ganska beroende av vädret så det blir ju svårt att planera för mkt.
Det som är tänkt just nu är att vi ska åka en dagstur till Nora. Sen har vi ju min egna lilla semester. Under de dagar jag är borta åker nog Emil med barn och farmor till stora holmen i Örebro.
Vi har pratat lite om att åka till Kolmården, Liseberg eller gröna Lund men jag vet inte riktigt.
Blev lite sugen på Eskilstuna idag. Överaska barnen och åka bara vi 4 i familjen.

Sen är det ju allt annat man ska passa på att göra när man har tiden.... Hälsa på folk och få saker gjorda hemma. Får ta det dag för dag tror jag.

Ser i varje fall mest fram emot sovmornar och min Skåne resa! Haha
Neh då, ska bli roligt att kunna göra saker hela familjen för en gångs skull. Bada, fiska, äta glass och åka på små utflykter.


På nerverna

Jesper kan konsten med att reta gallfeber på mig. Han vet precis vad han ska göra.
Nu imorse , när han gick upp halv 7 såklart, vill han att alla ska vakna, så han öppnar dörren till Belle trots att jag säger nej. Sen kommer han in och hoppar i sängen. Som han inte får.
Vägrar gå ner och vänta utan fortsätter sparka och hoppa i sängen och jag gör mitt bästa för att ignorera honom så att han slutar. Tyvär är mitt tålamod sämre än hans så det slutar alltid med att jag blir förbannad .
Så här börjar de flesta av våra mornar...
Jag önskar mig verkligen en morgon när vi kan ligga i sängen och mysa innan man går upp istället för att det ska gå i 190 på detsamma. Utan bråkiga barn och en sur mamma!
Jag vill få vakna långsamt!

Jesper har förmodligen redan varit nere med Emil innan han åkte till jobbet så han är ju pigg och vill väl därför inte ligga och mysa nått.
Belle däremot vill göra det ibland men det är ju svårt när en brorsa bökar runt.

Längtar tills nästa vecka då semestern börjar. Då kör vi sovmorgon varannan dag ungefär. Då får man vakna senare än halv 7 och utan barn som hoppar runt .


Har 3 jobbpass kvar. Ett ikväll och sen torsdag och fredag. Underbart!


Bröllop

Vilken kväll. En sen sådan. När vi gick upp för backen var solen på väg upp igen. Kl 3!
Sen gick jag upp igen 06:30. Tjoho!
Barnen sov hemma hos oss så det var bara att masa sig upp...

Det var ett fint bröllop i kyrkan, efter det åkte vi båt ut till Stjärnsund slott där festen hölls i ett av de gamla stallen. Vädret var kanon och de blev lite mingel utanför slottet med utsikt över Vättern innan det var dags att äntra festlokalen.
Vi fick förätt och sen var det buffé till varmrätt. God mat och massa att dricka till.
Efter den gudomliga tårtan ( galet god!!!) blev det såklart en hel del dans. Jäklar vad jag har ont i låren idag! Världens träningspass att dansa i höga skor. Mkt imponerad av mig själv som hade dom större delen av kvällen.

Jag fick börja ta det lugnt runt 12 eftersom jag visste att jag skulle upp med barnen. Lite tråkigt men är glad för det idag. Är trött men har inte mått dåligt.

En lyckad och rolig kväll, hoppas brudparet är lika nöjda dom och det tror jag.

Det enda jag saknade var lite intriger , då hade festen varit fullkomlig! Haha


Nytt dagis

Den här veckan har barnen gått på dagis i Åsbro då vårt vanliga har stängt. Det har gått jättebra hittills. Nya grejer att leka med, en av de vanliga fröknarna och att de har varann gör ju sitt!
Nästa vecka jobbar både jag och Emil men då ska de vara hos farmor istället , annars hade det blivit ännu ett nytt dagis.

Ska bli obeskrivligt skönt med semester nu! Åh vad jag längtar efter sovmorgon!
Vi brukar köra varannan dag om det inte är nått speciellt. Perfekt!

I helgen väntar bröllop. Det ser jag fram emot. Hoppas det blir en rolig kväll. Många gamla vänner som ska med så man har ju många att prata med om inte bordsgrannarna faller en i smaken...
Neh då, det blir kul att träffa nya ansikten oxå. Jag brukar inte ha svårt att träffa nytt folk. Särskilt inte med nått glas vin innanför klänningen. Haha
Kläderna är klara, även skor. Det största problemet är håret. Jag är så dålig på hår.
Färgade utväxten häromdagen så det är fint men vet inte hur jag ska sätta upp det. Trivs ju inte i utsläppt hår men slang locka det och sätta upp en del så det inte hänger i ansiktet.
Försöker då tag i spolar för det är enklare än att locka håret.
Önskar att jag hade hunnit sola lite mer bara. Baksidan är typ vit. Fin kontrast. Hihi


Hur gör man nu igen?

Det är dags att börja ordentligt med Potträning för Belle. Det kissas en del och bajsas oftast i pottan men blöjan är på hela dagen. Har inhandlat trosor så när vi är hemma så ska jag nog låta henne ha dom hela tiden. Är för bekväm bara. Det är ju jobbigt att få en nedkissad soffa lixom..

Samtidigt i det här så måste hon ju sluta med nappen. Blir kanske mkt på en gång?!

Hur gjorde vi med Jesper? Kommer inte ihåg ett skit. Vet att det var smidigt med blöjan även om nappen tog en stund att komma över.
Men hur bar vi oss åt?!
Det tär lite på mig eftersom det här är sista barnet.( förmodligen)
Nu får jag helt plötsligt 2 stora barn. Kanske därför jag drar mig för att verkligen sätta igång. Det blir så verkligt då genast.


RSS 2.0