Helt slut

Den senaste veckan har vart jobbig. Mest pga Isabelle . Hon har ju varit sjuk och är inte nöjd med nått. Bara är arg, irriterad, gråter och är precis skitjobbig. Om det bara är sjukdomen eller sprutan som oxå ställt till det vet jag inte. Hur som helst skulle jag ha god lust att ställa ut ungen i snön när hon är som värst. 
Mitt tålamod är nere på noll så Jesper och maken kommer i kläm men hans tålamod sviktar oxå. 
Igår var vi ute och jagade några timmar då barnen var hos farmor. Hon hade varit lika bråkig där... Men det var skönt att få ladda batterierna en liten stund. På kvällen var vi hos Emils släkt och åt mat, då passade hon på att vara på riktigt bra humör faktist. Hon skrattade och lekte runt. Ni anar inte hur bra det kändes i hjärtat när man ser att hon är sig själv. 
Idag har det vart lite blandat humör. Nu sover hon sen flera timmar tillbaka och det är väl just sömn hon behöver. Kan tillägga att ungen vägrat äta mat i en vecka oxå. Så hon lever på välling och frukt, och nån pepparkaka då och då. 

Längtar efter vår vanliga Isabelle som äter med god aptit och oftast är glad. 

Ikväll väntar sista julfirandet hos farfar och Margit. Där blir det massa fika och annat gott. 





Juluppklädda ungar. 

Jul, jul

Julafton spenderades hos mor med syskon, kusiner och gammelmormor . Isabelle var lite febrig och grinig större delen av dagen tyvärr men det fick ju gå. 
Åt god mat och fick massa fina paket. Jesper satt som ett tänt ljus när tomten kom och delade ut alla julklappar. 
Överlag var det en bra jul trots sjuklingen och att Emil tappade bort nyckeln till bilen när han jagade... ( senilsnöre nästa! ) 
Han fick krossa ruta för att kunna få ut Atlas som var i bilen. 

Som sagt, en bra jul ändå och ännu är den inte slut. Ikväll väntar firande hos farmor och farfar. Tills dess ska det letas nyckel och jag får stanna hemma med Isabelle. 

Får göra ett eget inlägg om alla julklappar senare. 

God jul och god fortsättning till er! 


Sååå lätt att få familjen fin på kort! Haha 

Sjuka igen...

Bajs.
Jesper hostar värre än värst och nu hitta febern honom oxå. 
Har precis fått honom att somna genom att ligga bredvid en stund. Men hör hur han hostar till då och då. 
Vi som hade planer imorrn och barnen skulle sova hos farmor. 
Blir nog så att jag får åka själv till vårt julmys med faster och kusiner. Ska ha julklappsbyte och äta julmacka. Vår tradition. 
Synd om inte Emil kan vara med och skjuts hade vi oxå fixat. Men att lämna sjuka barn till farmor känns inte helt rätt så nu Emil får helt enkelt hoppa över i år. Sen kör jag nog dit för vill inte vara onykter på natten om Jesper behöver mig. 
Livet med barn! 

Innan Jesper blev sämre uträttade jag ärenden i askersund och sen stannade jag hos mor och vi gjorde choklad fudge. Blev ganska gott och skall avnjutas till jul! 

Nu håller vi tummarna att vi blir friska så vi kan fira jul som planerat!!!!! 




Ungar små! Tycker inte om att ni är sjuka! Även om ni blir lugna och mysiga då så har jag er hellre friska och fulla i fan som vanligt! ;-) 

Trollungen min

Älskar Isabelles hår när det är nyduschat. Det blir superkrulligt! 
Hon har ju krull alltid men det ser inte lika fint ut när hon sovit. Då blir det mest trassel. Haha 
Undra om det kommer vara så när hon blir större eller om det rätar ut sig. Hoppas lockarna stannar! :-) 


Anledning till duschen mitt på dagen var att hon lekte i Jespers potta. Som han kissat i. Inte ok! 
Men hon tyckte det var kul och blev förbannad när jag kom på henne. 
Det ska jag komma ihåg att berätta för henne när hon blir äldre! 

1,5 års kontroll

Lilla damen blev godkänd på Bvc. Staplade klossar som ingenting och klappade magen. Haha 
Följer kurvan bra, är dock lite tjockare än vad hon är lång, fast det vet vi ju ... 
12,3 kg och 79,5 cm . En köttbulle i lyxförpackning ! 

Sprutan gick som en dans. Sa inget och verkade mest arg på plåstret hon fick efteråt. Det skulle inte sitta där! 



Du goa unge! 

Bildlöst

Måste skärpa mig och ta fler kort på ungarna! Men det bevisar kanske att jag inte längre går med mobilen konstant... Haha 

Helgen har gått i raketfart som vanligt och jag är sjukt trött. Ska snart lägga mig. 
Igår var det julbord med Emils jobb och det var ganska trevligt. Maten var väl ingen höjdare men sällskapet och bowlingen innan var kul. Jag som inte ens gillar bowling. 
Det blev en hel del drinkar och lite småonykter vart jag allt. Men vi åkte hem vid 22 och innan det hade jag gått över till vatten så har mått bra idag faktist. 
Idag var vi ute med barnen på fm och fikade vid bastusjön , behövdes frisk luft kände jag. Sen åkte jag till hallen och satt i sekretariatet på lagets match. 
Det var roligt , även om vi förlorade, de gjorde en bra match och jag är så sugen på att spela nu. 
Min första match blir i början av januari! :-) 


Imorrn är det dags för 1,5 årskontroll För Isabelle. Spännande! 

Tomtenissar

Luciafirandet på dagis blev inte som vi hoppades. Jesper lyckas ju somna i bilen precis när vi kom dit. Och då var Jesper inte på humör för att sjunga med de andra barnen. Synd, han som pratat om det. Men han stod med oss och kollade på kompisarna som sjöng och till slut sjöng han med i blinka lilla stjärna. 
Igår var det julavslutning på öppna förskolan så då var det på med tomtekläderna igen. Mysigt och många barn. Det sjöngs , lektes och fikades. 

På kvällen firade vi svärfar som fyllde 60. Han hade sagt ifrån att fira men 2 vänner ( och familjen då ) var välkomna ändå. Det blev smörgåstårta och vanlig tårta. Mkt kalasande på en dag! 
I present av Emil och hans bröder fick han en jakt i skärgården på sjöfågel. Och av barnbarnen fick han en mössa och choklad.... Haha 

Idag är det julbord med Emils jobb på olearys. Vi ska visst bowla först. Känns sådär. Men det ska nog bli en kul kväll. Har barnvakt och skjuts så tar nog en öl eller två. Kan behövas i en massa byggares sällskap... ;-) 



Julklappar i all ära

Tycker det är riktigt kul att ge bort julklappar när jag verkligen hittar nått bra. Nått som jag vet personen önskat. Men att ge bort saker bara för att är inte lika kul. Ibland står det still och man vet inte vad man ska köpa. 

I år får i varje fall barnen bra julklappar. Nöjd med de flesta köpen. Emil var lite trixigare Tills jag kom på en bra grej. Nu hoppas jag han oxå tycker det... 
Det är till dom vuxna i familjen som blir värre. Även fast vi sagt att vi inte ska köpa nått så vill jag ju det... 
Har några dagar på mig än även om det hänger på håret. 


Jag själv tycker om att få klappar. Vem gör inte det?! 
Behöver inte många men det är roligt att få nått litet ju. Har inte önskat mig nått speciellt i år men hoppas Emil snappat upp om jag nämnt nått som jag själv glömt nu. Haha 

Klarade natten!

Ingen sjuka kom inatt! 
Somnade faktist ganska snart av utmattning efter både dålig sömn natten innan och av innebandyträning. Vaknade dock ofta och lixom kände av om jag mådde illa. Haha 
Är så rädd för att vakna upp och behöva kräkas! 
Efter lunch har det gått 48 h sen vi träffade Sandra så jag hoppas vi kan säga att vi undkom smitta. 

Jesper är på dagis och i eftermiddag ska de ha luciatåg. Det ska bli mysigt. Han ser oxå fram emot att mamma och pappa ska komma och kolla på honom. Hur vi ska få Isabelle att inte löpa amok vet jag inte... Det är tur de är ute och lussar! 

Varje morgon kollar vi såklart på julkalendern. Kan väl tycka Jesper är för liten men imorse visa han att han hänger med. Han frågade i en scen vart Bianca var nånstans ( en av barnen ) . Att han reflekterade över det är häftigt! 

Mysmorgon med julkalendern. 



Ångest

Nu är ångesten här på riktigt. Magsjukeångest! 
Inatt vaknade Jesper kl 1. Sen vägrade han somna om . Så vi fick gå ner och titta på Pettson och Findus 2 ggr. Min första tanke var att han skulle bli dålig. Hatar, hatar magsjuka! 
Men han var hungrig och ville ha en risifrutti så det fick han. Kl 4 tror jag han somna om igen och jag med. Sen väcktes vi av maken kl 6. Skitnatt helt enkelt. 
Och inte nog med det hörde min syster av sig i morse och sa att hon legat på toan inatt. Och vi åkte med henne till mb igår. 
Hoppas verkligen hon inte hann smitta oss. Får väl se om vi klarar oss genom natten ... Urs!!!!!! 

Nu sitter jag och väntar på lussebullar som jäser och Jesper sover mot mig. Han behöver ta in lite sömn och det skulle jag oxå vilja! 
Och en kaffe vill jag oxå ha... :-) 



Så jäkla söt när han sover! 

Städning

Idag har jag städning att ta itu med. Det ligger grejer överallt. Och Atlas börjar håra så det flyger små tussar över golven. Trots att han knappt är inne om dagarna blir det ändå massa hår. Och ännu värre kommer det bli. 

Jesper åkte till dagis idag, det har han nog saknat efter en vecka borta. Han har lite hosta kvar men de sa på dagis att den kan sitta i upp till 5 veckor. Kul! 
Isabelle har oxå hosta och snorar en del. Hon har vägrar äta mat i 4 dagar nu. Hon som älskar mat! Om det har med förkylningen eller tänder att göra vet jag inte. Alla hörntänder är på väg ner så det gör säkert ont att tugga.

La henne nu för att sova och hoppas hon somnar så jag kan svabba golven. Det funkar lixom inte annars! :-) 
Nu hör jag henne tjoa där uppe så får nog hämta ner henne igen. 





Jaqt

Idag testa ja nått nytt. Jakt med Jägareförbundet jaqt i skogaholm. Det var vakjakt Som stod på schemat. Såg inget djur och det blåste storm. Tur vi satt i kojor annars hade jag frusit ihjäl. 
Men tycker ändå det var kul. Och glad att göra nått nytt. 




Julkort på g

Tig tag i mig själv och tvingade ungarna till några "skapliga" bilder med tomteluvan på. Jesper blev ok, Isabelle not so much... Men men. 
Gjorde en beställning i varje fall så vi får se hur resultatet blir. Skulle komma senast 10 dec så hoppas de gör det. 
Tänker att det är kul för gamlingarna att ha kort på barnen. 

Igår var jag en sväng hos farfar , eller rättare sagt i hans gamla hus. Vi träffades alla kusiner och gick igenom lite saker vi ska få ta. 
Han har lämnat allt, utom en fotölj, tvn Och vapenskåpet. Resten fick alla barn och barnbarn dela upp. 
Det finns mkt saker i ett hus de bott i hela livet vill jag lova! 
Plockat med mig lite smpgrejer som glasskålar, tavlor, och sen har jag paxat en skänk. Den skall målas vit och stå på Isabelles rum för kläder. Blir nog bra. 
Roligt att ha saker som var farmor och farfars. Tog även med en gammal docksäng som var min fasters. 
Känns inte helt kul att plocka ur huset. Det betyder ju verkligen att han inte bor där mera. Min faster och farbror tog över gården och köpte ut min pappa. Så mina band dit är klippta. Fast jag vet ju att vi får vara där ändå. 
Farfar har flyttat ihop med en dam som även hon är änka. Det är skönt att veta att de har varann. Trots att jag i början tyckte det var konstigt. Säger ju fortfarande farmor och farfar av bara farten... 

Idag är det fortsatt kurering av barn. När jag hämtade Isabelle igår hade hon feber, fast idag visar hon inga tecken på det. Barn är konstiga. Är man sjuk kan man väl bara ta det lite lugnt?! 😉 


Så hör ser de flesta bilderna ut på Isabelle.... Haha 
Iofs ser hon oftast ut så här, busungen! 

Sjukstuga

Idag blir Jesper hemma från dagis. Han hostar och är lite loj. Annars är det inga större fel på honom men hostan blir jobbig för honom på dagis. Det gick en del hosta fick jag höra. 
Får se om han blir hemma imorrn oxå. Beror väl på hur han är idag. 

Vi ska snart åka och handla tänkte jag. Måste försöka fylla kylen någorlunda inför veckan. Men jag hatar att tänka ut i förväg vad man ska äta. Det är svårt! Står jag i affären kommer jag inte på en ända maträtt! 
Ska även köpa lite fint till barnens egna lilla julgran de fick in igår. Det blir mysigt! 
Jesper fick öppna första paketet i kalendern imorse, han drog storvinsten och fick schassen ( från bilar ) . Jag hoppades han skulle ta den för då har han nått att sysselsätta sig med idag. Och han är i full gång och leker med bärgarn, blixten, Francesco  och finn. Japp, kan ALLA bilar från filmen. Blir lätt så när man sett filmen ca 100 ggr. ;-) 

Imorrn får Isabelle ett paket. Blir intressant att se om Jesper godtar det... 



Fattas lite paket som är för stora men de ska jag hänga i mitten. 
Det är min mormor som gjort denna, älskar den!!! 


RSS 2.0