Utmaning

Gillar att utmana mig själv och se vad jag klarar av. Och jag blir ofta förvånad att jag klarar mer än vad jag först trott. 
Nu står 2 lopp på agendan i höst. Tjejmilen och tjurruset. Tjejmilen har jag ju sprungit så där behöver jag bara slå min gamla tid ( 51 min ) men tjurruset blir nått att bita i! 
Man springer 1 mil över stock och sten typ. Skitigt och härligt! :-) 
Kommer bli häftigt , där är det ju bara att kämpa allt man har. Satsar nog mest på att komma i mål för jag har ingen aning vilka tider det handlar om. 

Sen har jag en utmaning med mig själv nu att köra plankan 6 dagar i veckan. 
Varvar lite olika plankor och tider men kör så det blir  minst 5 min plankning under ett pass. 
Får se om några veckor om det kan synas nån skillnad på den putiga magen. Hoppas hoppas!
Helst till nästa helg då jag nog ska visa mig i bikini. Nu har jag kört i 6 dagar och tycker mig klara mer och mer. Får träningsvärk lite här och var tycker jag. Men det visar ju att det tar nånstans. Haha 





2 veckor sen!

Hej! 
Länge sen nu! 
Har skrivit många inlägg sen dess men sen raderat för jag har funnit dom helt ointressanta. Precis som jag känner mig själv. 
Har väl inte hänt så mkt speciellt förutom livet. Allt går i ett fast man inte gör så mkt. Barnen tar upp det mesta av min tid och numera är det sällan jag får nån tid själv på dagarna då de sover i skift. :-) 
På kvällar och helger har det vart träning och jakt som tagit min tid. Snart är det dock slut på säsongerna så vi kommer ha lite mer tid över på helgen. Fast den blir nog upptagen av nått annat. 

Har knappt träffat vännerna alls på ett tag. Orkar inte ta tag i det och ingen annan heller. Ibland är det så. Det går i vågor. 
Borde ha så mkt energi nu när Isabelle ( peppar, peppar , ta i trä! ) sovit 4 nätter själv i spjälsängen. Men jag känner mig tröttare än vanligt idag. Sovit för mkt kanske. Kroppen är inte van! 


Var ju hos läkaren med mitt bråck och fick remiss till Örebro. Så nu får vi se vad de säger om det blir operation eller inte. Vore skönt att bara få det gjort men helst nu för jag vill verkligen sätta igång med löpningen sen så fort snön är borta och det ljusnat. Man ska ju ta det lugnt ett tag efter op . Fast springa kanske man får förresten... Måste googla! ;-) 

Idag är det hemmadag och vi är redan osams efter ett glas fil i soffan. Hejja oss! 




Baddags!

Snart åker den lilla och jag och badar med några mammavänner och deras små. Det ska bli trevligt. Och jag vet hur mkt Isabelle gillar vatten, hon blir helt tokig när vi badar i badkaret. 
Den stora är på dagis idag. Det behövde han och tyckte nog det var kul för det var inga problem vid lämning utan han gick iväg för att leka på en gång. Skönt! 

Igår var det innebandyträning. En välbehövlig sådan. Dock gick det bara halvbra för min klubba gick sönder sist så jag fick låna två andra att testspela med. Svårt med nya klubbor innan man vant sig. Hur det nu ska gå på matchen på lördag... :-/ 
Sträckte ljumsken på nått sätt oxå. Känns jättekonstigt. Knepigt att stretcha där. Annars hade jag inte ont i hälsenan längre. Positivt! 




6-månaders kontroll

Idag var vi på läkarkontrollen med Isabelle. Allt såg bra ut tack och lov. 
Väger 8,6 kg och var 66,5 kort. En tjockis fortfarande. Haha 
Men följer sin kurva på pricken så hon ska helt enkelt vara lite rund! 
Det roliga är att hon och Jesper är nästan identiska vid samma ålder. Så har det vart några månader nu. 

Hon har varit gnällig idag och sovit dåligt. Hittade anledningen nyss. En tand. Då var det bara att vänta in nästa då för jag har för mig de kommer nästan samtidigt. Kul. 
Maken tyckte jag lät lite butter när jag berättade nyheten. Konstigt, det jag ser framför mig nu är sömnlöshet. Haha 





Många kg sen!

Kollade igenom bilderna efter förlossningen och hittade en ca en vecka efter tror jag. Herregud vad stor jag var. Alltså magen vet jag ju var stor men armar, ben och rumpa... 
Vilken skillnad till nu. 

Det enda jag inte gillar med min kropp nu är magen. ( och brösten men inte mkt att göra där...) 
Men magen kan bli bättre. Dock vågar jag inte träna den för hårt nu med bråcket. Dilemma! 
Alla har nog nått på sin kropp de aldrig blir nöjd med, även om det är konstigt i andras ögon . Det går inte att komma ifrån. Tänk om vi kunde byta kroppsdelar med varann. Perfekt ju! Då kunde man nog plocka ihop den kropp man vill ha av delar som inte duger till nån annan. :-) 

Är ändå nöjd med kroppen för att vara 6 mån efter förlossning . Och efter 2 barn. Det får jag väl ändå säga. 
Det kunde ju vara värre. 





Weekendproblem

Sitter och funderar och googlar på vart maken och jag ska ta vägen för att fira 10 år . En weekend nånstans inte för långt hemifrån räcker gott för mig och kan vara nog så mysigt. Men vart?! 
För många år sen var vi i Tällberg på ett Jättefint ställe. Vi pratar lite om att åka dit igen. Det var så vackert där vid Siljan. Och sen funderar vi på om vi ska vara borta en natt eller två. Skönast vore det ju med två! ;-) 
Får ta och boka snart så jag har nått att se fram emot ordentligt. 

Nån som har nått bra tips annars? Bor ju i mellan Sverige så runt där. 


Tid bokad

Ringde som sagt vårdcentralen och bokade tid för mitt navelbråck. Får se vad de säger. Tyvärr blev det samma läkare som sist men han skulle ha en yngre med sig oxå så det blir nog bra! 
Får se om det leder till operation. Jag skulle inte göra det om det inte vore så att det gör ont plus att jag verkligen inte vill få det större. Vilket är risken om inget görs. 
Men operation känns läskigt. Blir sövd och det har jag aldrig blivit. Och sen får man inte lyfta på ett tag och hur ska man klara det med en unge som inte ens går?! 
Träna tror jag man kunde fortsätta med men inte sånt som belastar bråcket. Men det passar ju mig med löpning. 

De kanske inte ens tycker jag ska opereras. Vi får se. 

Det är svårt att få tid att ens blogga nuförtiden. Barnen tar tid och nu är maken hemma. Och när jag väl haft tid vet jag inte vad jag ska skriva om. Därav glest. Hoppas jag hittar lusten igen. Den kommer och går. Är ju kul att fortsätta dokumentera vad som händer här hemma. 




Bröllop

Blev helt till mig när jag hittade ett fint kuvert i brevlådan . Såg direkt att det var nått extra med kuvertet. Öppnade det på vägen upp till huset redan, och det var som jag trott! En bröllopsinbjudan! 
Så roligt! Äntligen ska vi få gå på bröllop! 
Det är våra grannar som bjudit med oss vilket jag tycker var väldigt kul. Ser mkt fram emot att få fira deras dag. 
Och så ser jag fram emot att få köpa en fin klänning och göra i ordning sig ordentligt! Haha :-) 

Hur som helst får vi vänta till i augusti , så jag har god tid på mig att hitta fin klänning och annat. 

( det allra bästa är att festen efteråt på natten kommer vara i deras hus så vi får krypavstånd! ) 

Våran dag för snart 5 år sen! 




Den där sömnen

Har ju inte skrivit något om Isabelles sömnvanor på länge. Och det beror på att de har blivit så mkt bättre sen jag slutade amma helt. Nu äter hon oftast bara en gång på natten mellan 3-5. Men inatt drog hon till och "sov" mellan halv 12 och 8! 
Sover gör hon ju inte hela tiden, får ju stoppa i tutten och så men hon år aldrig. Stort steg! :-) 

Hoppas det håller i sig och hon hoppar över sista måltiden oxå. Snart så! 
Tror Jesper var runt 10 månader när han flyttade in i sitt egna rum och då åt han inte på natten längre. Fast han vaknade kl 5-6 varje morgon ett tag... Det längtar jag väl inte så hårt efter förstås... 


Nästa vecka har vi halvårskontrollen så då får vi se om hon vuxit på sig, vilket jag verkligen tror för hon kommer inte i några kläder snart! Tjockis! 
Inte gott alls med majskrok




Dålig start

Det nya året inleds med att ringa vårdcentralen. Har fått ont i mitt navelbråck och det känns större än förut. Det börjar ömma så fort jag tränar mage. Inte ok!!! 
Så måste kolla upp vad som kan göras, om det finns risk att det blir ännu större osv. Nu hoppas jag att jag får prata med nån som kan nånting om bråck för det kunde de verkligen inte sist. 
Jag vill ju kunna träna magen nu men är rädd att det blir för mkt påfrestning?! 
Alltid är det nått skit. Kan inte allting bara få vara bra!!?? 


Annars har första dagen vart bra. Tog en skön men kall promenad hela familjen och sen var vi och hälsade på David, Therese och Moa. 

Är lite trött efter gårdagen men det var inte så hårt. Vi åt toast skagen till förrätt, hjort och potatiskaka till varmrätt och vitchokladpannacotta och mjölkchokladmousse till efterrätt. Rullade fram efter allt det goda! :-) 
Drack lite gott och sen spelade vi spel. 
En lagom och trevlig kväll med fina människor ! 




2013

2013 handlade ju väldigt mkt om graviditet  och bebis. Fullt förståeligt. 
Var ju gravid hälften av detta året och sen kom hon ju tillslut. 
Ett underbart år har det varit på många sett! 

Återstår att se hur 2014 kommer bli. Har en känsla att det blir minst lika bra. Har tänkt vara hemma större delen av året men vi får se . 
Nått som är säkert är att det inte blir några barn eller graviditeter. Haha 
Det är väl det enda löftet jag kan ge. Annars tänker jag nog fortsätta som förut. Ta hand om mig och mina barn , umgås med folk jag tycker om och göra sånt jag gillar. 
Det största som händer ( vad jag vet ) är att detta år har Emil och jag vart tillsammans i 10 år och gifta i 5. Har tänkt att åka iväg nånstans bara vi två i vår för att fira det. Ser fram emot!!! 

Här är vårt 2013. 






RSS 2.0