Läkargruppen

Fick äntligen tummen ur och ringde Läkargruppen där jag opererade mig för att fråga om stygnen som jag känner. Det sitter precis över naveln och dom sticker mig ibland. Obehagligt! 
Hon sa att dom brukar försvinna inom 4 mån och det är ju 4 mån sedan operationen. Jag skulle återkomma om några veckor och hade dom inte försvunnit då så får jag åka in på undersökning. 
Skönt ändå att ha det gjort. Hoppas dock de försvinner snart så jag slipper nått nytt ingrepp. Ärret är ju redan fult iofs så det kan ju knappt bli värre. :-) 

Googlade om det här med självupplösande stygn och vissa hade haft kvar dom i 1,5 år! Och upp till ett halvår verkade inte konstigt. 
Men men. 
Dom var väl oroliga att det var de innersta stygnen jag känner för dom försvinner nämligen inte . Och då har ju mellanlagret gått upp. 
Det är väl det värsta scenariot... 


Ett annat samtal som jag måste göra är att boka tatueringstid. Vill så gärna ha barnens namn på mig. Har i varje fall kommit på var och hur jag vill ha dom och det är ju alltid nått! ;-) 



Ångest

Börjar få ångest inför jobbet igen. Jag vill börja jobba men samtidigt får jag ångest av tiderna och att jag inte ska räcka till varken på jobbet eller hemma. 
Är riktigt deppad av detta. 
Jag gillar ju mitt jobb och om jag hade 7-16 tider skulle jag älska det. Men så är inte fallet. 
Ena veckan kommer jag jobba 3 kvällar av 5 jobbdagar. Och om jag då ska träna försvinnner det 2 kvällar till. Och Emils fria kväll försvinner för jag jobbar. Det känns inte helt bra. 
Visst, jag kan träna 1 dag men det för jag andra veckan oxå.
Så innebandy 1 dag i veckan är jag ju så klart inte nöjd med. 
Ska livet bli så här?! 

Plusset när jag kommer jobba som jag gör är att det blir mkt tid med barnen på dagarna innan jag jobbar. 
Men minusen är så jäkla många fler. 
Det blir inga rutiner alls, timmarna på dagis kanske blir för få istället så det inte blir bra , jag ser aldrig Emil, kan knappt träna, Emil får ingen lekdag, och just det, trots att jag jobbar kväll kommer jag fortfarande behöva gå upp kl 6 med barnen. Och inte ha nån tid att vila upp mig varken före eller efter jobb. 

Shit, nu fick jag ännu mer ångest. 
Vill bli av med åtminstone en kväll. Men då ska de andra få jobba fler kvällar. 
Gaaah, blir galen. 
Huvudsaken är ju att det funkar för barnen på dagis. Det är bara så jävla sorgligt att det bara kommer handla om barnen och jobbet nu. 

Nu ska jag väl inte måla fan på väggen , vi får se hur allt blir när jag väl börjar först. 
Och funkar det inte så får jag stå på mig och försöka göra nått åt det. Helst inom mitt jobb såklart. 

Gräsänka

Kvällen igår var riktigt skön och välbehövlig. Bara barnen och jag hemma då maken var å lekte av sig. Åt hamburgare, duschade med barna, satt och mös framför Pippi. 
Barnen var trötta och la sig i tid så jag fick se största äventyret ifred med cheesecake och lite vin. Sen blev jag dundertrött och knoppa in innan 22. 
Isabelle lät mig sova, Jesper kom insmygandes vid 3 av att han behövde kissa men kröp ner bredvid mig sen och vi somnade om. Vaknade halv 8 så vi alla har tagit igen många timmars förlorad sömn den senaste veckan. 
Att man kan bli så glad av att få sova! Haha 

Nu väntar vi maken som borde komma hem snart. Sen åker vi till svärmor på mat och pulkaåkning. Får se hur det går. Har inte varit helbra mellan oss under veckan som gått. 

Fullt upp veckan som kommer med träningar och match. Och nästa helg står det jakt och jobb på schemat. Sen får vi börja förbereda oss inför Isabelles inskolning veckan efter. Hua! 





Trött och less

Är så trött och less på allt just nu. Får inte sova, blivit besviken på folk, och tycker alla vargvärnare är komplett idiotiska. 
Så ikväll ska en kväll med tjejerna bli så underbar. Äta kinamat, prata om vår resa och kanske ta ett glas vin. Och förmodligen få skratta en hel del. Längtar! 

Och förhoppningsvis ( annars jävlar) tar Emil Isabelle om hon vaknar inatt oxå. Men som sist när han lovat att han skulle det så sov ungen hela natten. Iofs bättre det så slipper man en tjurig gubbe sen. Haha 

Alla vargvärnare i det här landet som inte har nån koll på nånting borde ta och läsa på lite fakta innan man häver ur sig saker. 
Läser kommentarer på insta och fb från små fjortonåriga tjejer som enbart består av att kalla jägare för blodtörstiga mördare osv. Väx upp och läs på. Och sätt dig in i vad personer som faktist berörs av vargen går igenom. Att bara tycka att alla vargar ska få leva utan att förstå vad det innebär är ganska naivt. 

Men, men. Alla har ju rätt till sin åsikt. Önskar bara att folk kunde tänka efter lite före.... 


Och nej. Jag är inte heeeelt emot varg i Sverige. Men skulle jag behöva välja mellan inga alls eller nuläget så väljer jag inga alls. 
Nog om det! 




Pain

Nu gör mitt knä ont! Även när jag bara ligger ned. Skulle skippat träningen helt igår, även fast jag tog det extremt lugnt. Blir att köpa nått att smörja med imorrn så jag kan sova bra åtminstone. 
Stod 3 timmar i köket nu på em så tror det är därför oxå. Men nu är det soffläge som gäller resten av kvällen! 

Gjorde som sagt både morotskaka och cheesecake. Blev missnöjd med kakan tyvärr. Den får duga åt byggarna ändå. Tror inte dom är några finsmakare direkt. Haha 
Cheesecaken har jag höga förhoppningar på. Innan servering imorrn ska jag täcka den med colasås och strö över jordnötter. Mmmmm!!! 


Barnen har varit helt galna idag, förmodligen för att jag var ganska upptagen i köket. Men jag kan inte underhålla dom konstant. Stundtals lekte dom väl bra men sen kommer dom på att jag är i köket och då ska det antingen bråkas med mig eller med varann. Det drogs ut tusen saker på golvet som inte plockades upp så till slut gav jag upp och stoppade in oss alla i duschen. Haha 
Det funkade i varje fall och ungarna blev lugna och trötta. Så efter välling och yoghurt och tandborstningen blev det sängen. Lite tidigt ikväll men det behövdes. ( för oss alla...) 

Och jag drog i mig den andra semlan oxå. 

Bakning på g

Har handlat och ska sätta igång med bakning ( och matlagning) efter jag hämtat jesper. Det blir morotskaka som Emil får bjuda jobbet på och sen ska jag göra en snickers cheesecake till imorrn kväll. Fasen vad gott det ska bli! 
Ska ju äta smörgåstårta så en vanlig tårta hoppar vi över. 
Får se om vi hittar nått litet till Emil från barnen imorrn. Av mig får han en säng så det får nog räcka! ;-) 

När jag handla kunde jag inte motstå att köpa semlor. Har längtat så! 
Köpte 2 st för att Emil skulle få en sen men kom på att han har sin lekdag idag så det blir nog en till till mig när ungarna somnat ikväll... 






Slö

Ingen ork fortfarande! Har inte sovit bra inatt heller. Slutade 22 igår kväll och var inte i säng förns midnatt skulle jag tro. Det är så svårt att lägga sig direkt när man kommit hem. Sen vakna barnen halv 6 så inte mkt till sömn här inte... 
Men nu skriver jag inget mer om det . Haha 

Att jobba gick ganska bra förutom att jag är vimsig och inte kommer ihåg allt. Sen hade de ju ändrat en massa som jag måste lära mig. Kanske inte är så konstigt när man vart hemma i ca 3,5 år... 
Men annars var det kul. Eller kul och kul, det var skönt att göra nått annat. Jag gillar ju mitt jobb. Och jag kommer nog gilla det ännu mer när jag vet exakt vad jag ska göra. När man inte behöver fundera utan det går på räls allting. Kände mig mest jobbig mot Jennie igår när jag höll på att tjata om en massa, som en praktikant! :-) 

Det är verkligen bara en månad kvar nu. Och om 2 veckor ska Isabelle skolas in. Är mer nervös för henne än jag var med Jesper. Kanske mest för att jag just ska börja jobba själv. 


Idag hade jag massa saker på agendan men de är som bortflutna nu och jag kommer inte på nått. Försöker tänka vad som behövs inför onsdagen då det blir lite kalas för Emil. Städas måste det och handlas. Ska försöka baka nått kanske. Han är ju inte så intresserad av att fira sig själv tyvärr så är inte så angelägen heller. Tråkmåns! 



Så trött

De senaste dagarna har jag varit konstant trött. Barn som bråkar på kvällar och nätter sätter sina spår. Känns som jag aldrig får tillräckligt med sömn. 
Igår spelade vi match igen och jag var så slut. Vi var iofs bara 10 pers men det fanns inget go i mina ben trots många dextrosol. Då är det inte kul! 
( skitmatch i övrigt oxå...) 
Har börjat få ont i knäna efter träningarna , vet inte vad det beror på. Överansträngning och dåliga skor möjligtvis. Hade inte som problemen när jag spela förut. Ska testa att köpa nya skor . Och på onsdag blir det vila från träningen då Emil blir 30 . 

Ikväll ska jag hoppa in och köra ett pass på jobbet. Var länge sen så får se hur mkt jag minns. Mjukstartar innan verkligheten börjar. 
Hoppas bara jag inte är alltför trött, det är så trist att bara sitta å gäspa. Blir många kaffe i em. ;-) 
För att ungarna skulle få röra på sig idag tog vi med dom till hallen när Emil spelade fotboll. Då sprang dom runt på läktarn och i korridorerna. Perfekt för att trötta ut barn. Isabelle somna på vägen hem och Jesper blev oxå trött. Det är bra inför kväll och natt så dom inte håller på att vakna stup i kvarten. 
Önskar vi kunde gå ut så dom fick göra av med energin i friska luften men det är bara is överallt så det går ju inte. Bara det smälter bort snart! 



Jesper tyckte det var spännande att kolla när pappa spela fotboll. Isabelle var inte lika road. Hon tyckte trapporna var mest intressanta. Hon som inte ens kan ta sig ner skälv... 

Återfall

En natt till med en snurrande , bråkandes Isabelle. Hon vakna upp efter 22 och vägrade vara trött mera. Så hon körde igång ett race. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. 
Hon fick hålla igång en stund sen bytte jag blöja och gjorde välling . Hon fick sitta en stund och lugna ner sig och sen la jag henne . Men hon somna såklart inte. Det var bara att ta mina kuddar och gå in till andra sängen och lägga sig där. 
Hon snurra och snurra . Blev aldrig trött. Men jag gav mig fan på att vi inte skulle gå upp. Är det natt så sover man! 
Till slut, efter vet inte hur länge somna vi väl. 
Sen blev vi väckta kvart över 6 när maken åkte till jobbet. Då hade tydligen Atlas kräkts på några ställen och det fick visst jag torka upp. Tack för den lixom gubbe! 

Tänkte i morse att vi ska gå ut en sväng och göra av med massa energi och få frisk luft så hon sover bra inatt. Men ungen var så grinig och vägrade gå nånstans. På snön var det lite skare så det blev väl jobbigt och på uppfarten är det bara is. Inte lätt!
Och pulkan tjöt hon lika mkt i. Så det var bara att gå in igen. 
Stackars Jesper som älskar att vara ute. Men vad gör man när Isabelle ligger i snön och bara grinar?! 

Sen sov hon i varje fall några timmar på fm . Får väl ta ett springlopp med henne och Jesper så dom får busa av sig inomhus. Orkar verkligen inte med en sån här natt till! 
Vad beror det på tro?! 





En lycklig och en olycklig. 😉

Sälja

Är grymt sugen på att börja sälja av alla babykläder och tillbehör. Varför ska det ligga i garderoben om vi inte ens ska ha fler barn?! 
Lite kläder och annat har ju lille Henning fått ta över och det är ju bra men har fortfarande massa kvar! 
Tjejkläder som kanske aldrig blir använda igen vilket är jätte synd. Är ju en hel del fina kläder. 
Så har nog tänkt fixa nått loppisbord nånstans. Att sälja på nätet känns lite krångligt och jobbigt. 
Och skulle vi mot all förmodan få ett barn till så är det ju inte hela världen att köpa nya ( eller begagnade) saker. 
Plockade ihop en kassa med 68 kläder till kusinen men det tog lixom inget på lagret. Haha 
Hur kan det gå åt så mkt kläder?! 


Idag har vart en icke så rolig dag i övrigt. Har inte haft nån ro i kroppen och allt som barnen hjort har irriterat mig . Blir verkligen sån vid varje mens. Försöker att skärpa mig men brusar upp så lätt. Och att maken har sin lekdag Idag hjälper inte. Då är jag ensam med barnen hela dagen. Ingen egentid till att tygla mitt dåliga humör. 
Isabelle testade mig till tusen såklart. Hon gick till kranen i badkaret och satte på vattnet. Jag sa nej och stängde av vattnet och tog bort henne, då grina hon en stund på golvet och sen gick hon dit igen. Kanske 15 ggr. Snacka om envis! 
Men jag är lika envis jag! 😉 

Jesper har förresten inte visat några tecken på magsjuka. Men jag vet att faran inte är över än. Först imorrn kan jag känns mig lite lugnare. Även fast jag var nervös gick natten bra, blir nog värre inatt.,, 
Men borde han ha insjuknat redan? Hur lång tid efter man smittats är det vanligast att bli sjuk? 
Vet ju att det kan ta upp till 48 h ( och ibland längre) fast jag väljer för mitt eget psykes skull att räkna på 48 h. 
Han fick vara hemma idag från dagis för att vars på den säkra sidan. Det ångrar jag ju visserligen lite nu med tanke på mitt pms beteende.. 



Min mardröm

Det härjar magsjuka på dagis. Och i morse tvekade jag till om Jesper skulle åka dit. Ringde och frågade om de hört nått om sjuka barn men det var lugnt sa de. Så Jesper fick åka ändå, han ville gärna. 
När ja kom hem fick jag höra av Johanna som precis talat med dagis att telefonen gått varm om magsjuka barn. Fy tusan. Skulle aldrig åkt dit med honom. 
Hoppas vi inte får hem skiten. Det blir direkt ombyte och spritade händer när han kommer hem. 
Har varit ganska förskonade från det då Jesper bara haft det en gång. Och då klarade vi andra oss. 
Hatar verkligen kräk. Då tar jag hellre bajs. 
Nu kommer följande dagar bestå av att leta symptom på Jesper och om nätterna kommer jag sova oroligt. 

Önskar det fanns vaccin för maginfluensa, skulle betala dyra pengar för att ta det tillochmed ! :-) 



Söndag

En trist dag framför oss . Är hemma själv med barnen då maken är i skogen. Men han var ju hemma igår med barnen när jag spelade match. 
Det blir nog en kort tur ut i snön men vi har inte plogat så risken är stor att Isabelle inte kommer kunna gå nånstans. 
Tänkte leta på en pulka så hon får testa. 
Annars ska jag städa skafferiet, det finns så mkt skit därinne så jag vågar knappt tänka på det. Men det vore skönt med nån slags ordning där. 

Igår var det som sagt innebandymatch. Min första sen operationen. Det gick hyfsat. Sprang som en dåre och fick göra ett efterlängtat mål. Förlorade med ett mål vilket var lite tråkigt men vi gav dom en match. Dom underskattar nog oss lite. 
Blev jäkligt arg på en i deras lag . Det hände nått på plan med en av våra backar och då kallar hon henne fettis. Klart vår back blev förbannad och råka slå till henne med klubban. Sånt är absolut inte ok heller och hon blev utvisad. Men jag tycker domarn, som hörde vad den andre sa, skulle gjort nått åt det med. Visst att det munhuggs på plan i stridens hetta men inte fan kallar man nån annan fettis?! 
Det är ju personangrepp och sånt passar inte i sporten. 
Så när matchen var över och vi skulle tacka motståndarna tog jag bort min hand när den osportsliga bruden kom. 

Ser fram emot nästa lördags match! :-) 


Nehepp, nu ska jag försöka trassla ut barnen. Eller börja med skafferiet. Eller helt enkelt hoppa ur pyjamasen och få på kläder?! 



Lilla busungen har sovit bra i 2 nätter nu. Halleluja till det! 

Nattsudd

Igår var det inte roligt alltså! 
Hade träning och kom hem vid 9, käkade lite och kollade på morden i Midsomer. När jag började fundera på att lägga mig så vaknade Isabelle. Och sen var hon klarvaken. Hon körde värsta racet. Sjöng, sprang runt, dansade och var helt galen. 
Försökte få henne att varva ner med mig i soffan för att kunna lägga oss men ungen blev ju aldrig trött. Till slut kunde vi lägga oss i sängen men hon kom aldrig till ro. Tog minst 45 min innan hon somnade. Så vi somnade säkert inte förns 1 halv 2. 
Jag är skit trött idag och hon oxå. Hon sover redan sin middagslur , fick tvinga henne till detta för hon var så övertrött. 
Hoppas verkligen det inte förstör nattens sömn för jag orkar inte. 
Vet att vissa har det så här ofta om inte jämnt men har man haft en som sover minst 10 timmar i sträck utan problem så vill man gärna fortsätta med det. :-) 


Borde väl själv passa på att sova men det får bli en tidig kväll istället. 


Träningen igår kändes inte helt bra förresten. Förstår inte vad felet är. Hittar lixom inte min plats på plan längre. Det stör mig! Kan inte hålla på så på matchen. Då blir det pannkaka! 




Välkommen vardag!

Skönt att all ledighet är över och vi kan återgå till lite rutiner. Dagis börjar imorrn igen och det känns som att det behövs. Bara en månad kvar nu med dessa dagistider sen blir det annat. Men som det ser ut nu kommer det inte bli så stor skillnad på timmarna, bara tiderna och dagarna. 
Ska kolla om det går att fixa på nått sätt. Vissa dagar blir det bara 3 timmar mellan 14-17 typ. Jätteknäppt. 

Har vart och handlat inför resten av veckan nu på morgonen och efter det så våldgästade vi Johanna en stund. Barnen lekte lite och vi pratade mycket. Haha 
Ikväll är det innebandyträning för min del och det ska bli skönt. Måste få till spelet innan matchen på lördag. Hjälp! 




Ny säng

Klickade nyss iväg en beställning på en ny säng. Det blir en present till maken som fyller 30 , och lite till mig själv då som visst oxå blir så gammal snart. 
Känns bra ! 
Hoppas den är skön och go .Men allt är bättre än sängen jag har nu. 
Kommer bli snyggt i vårt nya sovrum sen. Leveranstiden var 4-6 veckor och tills dess ska väl flytten vara klar. 





Nyårslöfte?

Varför ska man alltid tvinga på sig ett nyårslöfte?! 
Mitt var , dumt nog, att sluta snusa. ( råkade visst börja igen i somras...) 
Klarade 3 dagar. Jag har ingen som helst motivation och känner att jag vill kunna njuta av det lilla. 
Men jag vet att det inte är hälsosamt och det kostar ju lite. Så jag ändrar mitt löfte till att trappa ner. Och det funkar bättre. Ska sluta så småningom. 
Tror det kommer automatiskt när jag drar igång träningen på allvar till våren. Då vill jag ju vara så hälsosam som möjligt. Det är jag verkligen inte nu! Fy tusan! 

Kan tillägga att jag snusat i perioder i mitt liv. Men har alltid haft en bra anledning att sluta och det var aldrig nått problem då. ( typ ett vad med en kompis, bli gravid ) 

Nått jag borde ha gjort ett löfte om är att  försöka ta hand om mig själv lite bättre. Det yttre alltså. Nu ser jag för täskig ut faktist. Värsta utväxten. Hemsk hud. Håriga ben. You name it. Känner man sig fin så tycker jag man mår bättre psykiskt. 
Det räcker ju med att ta lite egentid nån gång ibland till sånt. Jag är för lat helt enkelt. Haha 
Kanske skulle börja måla naglarna igen. Var ett bra tag sen. 
Lyckades ju ändå köpa hem hårfärg häromdagen. Så den står ju bara och väntar på att bli använd. Ska bara få tummen ur. ;-) 



Jaktlycka

Dagen innan nyår fick jag skjuta mitt första kronvilt. Lycklig! 




Ett nytt år!

Äntligen tog 2014 slut. Måste säga att jag glatt lämnar bakom mig åtminstone hela hösten. Tycker den bara bestått av sjukdomar. 
Men nu är vi ( peppar, peppar) friska och vår Isabelle är tillbaka till sitt vanliga, busiga, något bråkiga men glada jag. 

Nyår firade vi hemma vilket var skönt efter allt kringåkande i jul. Mamma, Torbjörn och mina småsyskon kom hit och vi åt en god 3-rätters och spelade lite spel. Lagom men trevligt. 
Vi bjöd på hummersoppa som Emil lagar från grunden, älgfile med hasselbackspotatis och rödvinssås ( som jag gjorde) och till sist blev det en pavlova. Gott, gott , gott! 

Sen har vi inte gjort så väldans mkt. Grejjat lite hemma. Jag städade bort julen och slängde ut granen idag. Emil var till återvinningen med massa som stått och skräpat. Skönt! 
Nu är han och kollar på ny bil eftersom vi ska skrota den han tappade nycklarna till. Är ju i behov av två bilar nu när jag börjar jobba. ( bara en månad kvar!!!) 

Jag ska spela första innebandymatcher nu på lördag efter operationen. Kroppen känns bra men det är spelet som fattas... Haha 
Bra beslut att fortsätta med träningen måste jag säga. Längtar dock efter löpning! 


Som sagt, nytt år, nya utmaningar! 
Isabelle börjar dagis, jag börjar jobba, ska bli spännande att se hur allt kommer bli. 


Mina hjälpredor som tröck in sig under den något barrande granen och gosade. 

RSS 2.0