Familjedag

Idag hade jag en trevlig dag. Jag och mina systrar gav mamma en lunch med oss i present när hon fyllde och idag blev det av. Vi hade tänkt äta på Idas brygga i Karlsborg men när vi kom dit var det knöl fullt. Vi fick inget bord. Så vi åkte lite planlöst runt och hitta ett litet mysigt café som vi åt på istället. I efterhand var det nog mkt trevligare att få sitta i lugn och ro och prata istället för att trängas med alla andra. Och maten smakade bra ändå. 
Efteråt åkte vi vidare mot Hjo där vi tittade in på hem och hobby och handlade lite . Sen tog vi en efterlängtad glass nere vid vattnet. Den var underbar!!! 

Som sagt , en väldigt bra dag. 
Att få åka bara vi , mina helsyskon och mamma, utan alla barn, händer ju inte så ofta! 
Dessutom kommer det en till liten knodd snart. Bara några veckor kvar för min äldre syster. Och jag väntar otåligt. Jag ska nämligen få vara med på förlossningen! 
Så när den stunden är inne hoppas jag att allt klaffar med mina egna barn, jobb och så. Kommer bli en upplevelse. 




Cyklar beställda!

Redan idag var Emil och jag och beställde våra cyklar. Vi önskade oss presentkort till det istället för andra presenter. Eller vi gav gästerna ett tips... ;-) 
Och vi hittade varsin fin. Emils var de tvugna att beställa hem och min skulle de lägga undan. Vi kommer ju få lägga en slant till förstås. 
Nu ska jag bara försöka få tag på en cykelkärra Till barnen sen kan vi tuta och köra! 
Perfekt att kunna ta cykeln upp i skogen när man ska plocka svamp eller lära Atlas springa bredvid! 


Nått jag kommit på nu efter festen är att jag inte tog en enda bild under kvällen! 
Helt galet! 
Vet inte hur jag tänkte riktigt. Men jag var väl för upptagen för att fota en massa. Det är väl bra iofs men nått kort hade ju varit roligt... 


Imorrn blir barnen och jag ensamma i 3 dagar framåt. Emil ska iväg och fiska med några vänner. Skönt för jag vet att han behöver det , men är inte så kul att ha 2 barn och en hund själv några nätter. Ver ju att jag klarar av det men det är ju inte superkul att sova ensam. Jäkla tur vi har Atlas! 



Lyckad kväll

Det blev ett lyckat kalas igår! 
Är så nöjd med kvällen. Är ganska trött och sliten nu . Men det var det värt! 
Alla verkade ha trevligt och maten var god. Alkoholen räckte till alla och vi fick släpa hem nästan hälften igen. Haha Lekarna gick bra, även fast jag mest hade planerat för utomhuslekar. Typiskt att regnet öste ner!!
Blev inte en jättesen kväll , var hemma vid 2 tror jag. Men med tanke på att vi ( jag..) skulle upp och städa så kändes det bra. 
Inte bakis heller, mest trött. Det var en alldeles lagom kväll. Hade knappt tid att dricka då jag försökte mingla runt bland gästerna och prata lite med alla. 
Emil blev lite mer dragen... Haha 
Därav att jag åkte och städade själv , orkade inte vänta på honom.  Fast helt själv var jag inte. Min kära mor hjälpte mig. Hon hjälpte även till igår kväll och fixade med allt i köket. Guld värt! 

Emil och jag hade önskat oss presentkort så vi kan köpa oss cyklar så det fick vi av de flesta. Fick även presentkort på xxl och sen fick jag ett eget av mina tjejkompisar . Jag ska få välja en äventyrsbana vi ska åka till! Jag har tjatat mkt på dom om att vi birde göra nått sånt så det var perfekt! ☺️ 
Vilka vänner vi har! 

Nu har vi ätit pizza, lagt barnen och degar i soffan. 
Bra avslutning på en bra helg! 





Idag blir de fest

Ikväll blir det av. Nästan allt är färdigt. Har bara tårtor och sallad kvar på matbiten. Sen lite fix med lekar och sånt. 
Fortfarande väldigt svårt när jag inte riktigt vet hur många vi blir än... Suck... 
Men det löser sig ändå. 
Ser fram emot kvällen när man får börja slappna av. 

Till råga på allt så fick Jesper feber igår. Blev nervös över vad det skulle bli men idag är han piggare. Får se framåt kvällen om det kommer tillbaka. Barnen ska ju sova hos farmor så det är ju bra om de inte är dåliga. :-( 
Har skickat med alvedon utifall och om hon ville kunde hon ta hit barnen så de får sova i sina egna sängar. 

Nu ska jag snart åka ner och dekorera tårtorna. Sandra kommer och hjälper mig idag. 
Får se hur mkt det kommer regna ikväll. De hotar ju med översvämningar. Tur vi valde att låna lokalen istället för partytält. Haha 

Nytankad på energi

Efter gårdagen känner jag mig full med energi. Vilket ändå är konstigt då det blev en lång dag, sen kväll och ett antal glad vin. Haha 
Åkte alltså till Västerås, av vilken anledning vet jag inte, och shoppade. Vännerna stod för det mesta av shoppingen kan jag tillägga. 
Vi fikade och åt gott och pratade en massa såklart. 
Var inte "hemma" i askersund förns kl 20 och då sprang vi snabbt in och köpte på oss ostar, kex och massa annat gott. Kan lova att det var himmelskt att få sätta sig ner och bara moffa I sig sen till några glas vin. 
Kvällen slutade med kortspel och ännu mer vin... Haha 

Hade oväntat mkt energi imorse när jag blev väckt av Jesper kl 7. Var lite orolig när jag la mig inatt hur denna dag skulle bli. Har faktist mått väldigt bra hela dagen. Det är tack vare gårdagen! 
Man behöver göra nått oväntat ibland. 

Nu är det fullt fokus på lördagens fest. Har en hel del kvar att fixa. Men det är ganska roligt samtidigt som det är stressande. 
Åker till mormor imorrn och hämtar bröd och tårtbottnar som hon bakat till mig. Snälla mormor! Sen stannar jag och köper papptallrikar, glas och sånt som vi behöver. 
Maten ska inhandlas och lagas i ordning på fredag så det är fullt upp nu! ☺️




Lycklig

Imorse ( för 40 min sen) bestämde jag mig för att följa med brudarna. Skiter i allt annat idag! 
Så skön känsla! 

Deppad

Nu ikväll blev jag lite deppad. Just nu är en sån där stund man önskade att man kunde göra precis det som faller en in utan det ska fixas med barnvakt och allt annat. Bara göra det man vill. 
Imorrn skulle jag väldigt gärna följa med några vänner som ska åka och shoppa i Västerås bestämde dom nyss. Och jag kan inte följa med. 
Det är klart de ska åka och ha det trevligt men önskar liiite i smyg att de kunde vänta en vecka så jag kan bli med. För jag tror inte det blir nån mer spontanresa För deras del. 
Ni fattar vad jag menar. Bitter. Eller nja, kanske lite ensam och ledsen. 
Har så mkt att fixa med den här veckan hemma och till festen och det mesta gör jag själv. Och då blir man ju ännu mer misspepp.

På tal om festen har fortfarande inte alla svarat och det stör mig lite. Svara bara nej om ni inte kommer så jag vet. Börjar ju fundera på om inbjudningar kommit bort! 
Ibland, eller rätt så ofta, har jag den där känslan om att man inte är lila viktig som alla andra i en "grupp". Den där som ingen egentligen saknar utan mest är med på ett hörn . 
Sjukt djup jag blev men det är väl en sån dag. En depparedag. 


På fm idag mådde jag ändå helt ok. Vi tog oss en fin tur på mariedamsleden med lite fika. Så fint där! 
Funderar starkt på att springa en bit på den imorrn. 






Har att göra

Börjar bli lite småstressad inför vår fest. Än så länge är bara inköpslistan fixad. Försöker komma på lite lekar och frågor men det går seeeegt! 
Har ju en vecka på mig så jag ror nog detta i land. Kanske. 
Nu räknar ju jag med att det inte kommer regna... För då behöver vi en plan b. 
Och sen räknar jag med att all alkohol kommer nästa vecka oxå. Eller att vi kan hämta den åtminstone. 
Än har inte alla svarat heller. Och då har jag ändå påminnt några. 
Kollade på lokalen vi ska vara i idag för att se vad som fanns. Är glad att vi struntade i att ha festen hemma i tält. Det här blir mkt smidigare med kök, toa, möbler, tom bestick skulle vi få låna. Och allt gratis! Perfa! 

Måste komma på vad jag ska göra med tårtorna bara. Kanske flädermousse? Ingen som känner det sen framåt kvällen ändå... 😜 
Och musiken då...? Måste få tag på högtalare. Gaaah. Stressad. 
Äh, allt löser sig. Huvudsaken vi är där och att våra vänner får en trevlig kväll. 

Kolmården

Äntligen hemma från vår minisemester. Det har vart 2 långa dagar. Roliga men samtidigt ganska jobbiga . Det jobbiga var allt folk som oxå var på Kolmården... Haha Gud, det var folk överallt! Största veckan på året tydligen. Heja oss! 
Men det gick väl ok ändå, lite mkt köande bara. Och då är det inte lätt att vara 2 och 4 år. ☺️ 
Vi kollade såklart bamses värld, Jesper krama bamse , åkte linbana, fikade, tittade på djur, fika lite till och lekte i lekparken. Idag innan vi for gick vi på tropicariet oxå. 

Vi sov på ett hotell i närheten. När vi kom dit hade de såklart felbokat vårt rum så vi hade 3,5 säng! På 5 personer... Som tur var ( för dom) fanns ett enda enkelrum kvar som Emils mamma kunde ta. Annars hade det blivit trångt. Rummet fick de bjuda på då de gjort fel. Sen fanns det tydligen inga duschar på rummen utan det fick man gå upp i stora huset och göra. Lite bökigt med barn. 
Men , men. En natt går det väl an. Hade dock svårt att sova då vi hörde allt våra grannar gjorde. 
Frukosten var bra i varje fall men nått mer besök av oss får dom inte. 

Barnen var riktigt trötta nu ikväll trots att de sov hem i bilen på em. Det var hårt för dom oxå att vara borta. Många nya intryck . Hoppas de hade lite kul ändå. Så svårt att läsa av Jesper för han har ett stone face. Det är efteråt man kan höra om han gillat nått. 
Han gillade bilarna man kunde åka på bamses värld, så mkt vet jag! 








Listor

Jag älskar att skriva listor. Så skönt att bocka av punkter på nått sätt! 
Nu sitter jag med ett antal framför mig. Packningslista inför Kolmården, gästlista inför festen och inköpslista till maten. Igår var sista datum att svara men såklart har alla inte svarat. Än är det ju inte brottom så men det fattas 10 pers så det är ju svårt att räkna på just mat plus, eller minus dom... 
Man hör väl inte av sig själv igen och frågar?! Äh, de är vuxna människor, svara i tid! ☺️ 

Imorrn åker vi som sagt till Kolmården. Ska bli kul att komma bort en sväng. Och minst sagt spännande för barnen. Jesper tjatar varje dag om bamses värld . Vi åker ihop med barnens farmor så får se hur det går att sova allihopa i ett rum. Och om barnen kan sova! 
Vädret såg väl ut att bli som vi trodde, risk för regn. Men det är bara att packa ner regnkläder och stövlar. Och tusen ombyten. 
På torsdag kunde det vara soligt och då ska man ta med passande kläder och skor till det med. Packåsnor för en dag ! 
Får ta en sån där skrinda när vi kommer in så vi slipper bära. 

Nu ska jag försöka styra upp nått bra här hemma. En promenad med Atlas väntar och fix med bilen innan resan. Sen till mor för att prata om festmaten. Hon får hjälpa mig. Jag hjälpte ju henne på 50-årsfesten. 

Snart semester.

Nu har jag 5 pass kvar denna vecka. Sen går jag oxå på semester. En välbehövlig sådan. Har varit jättetrött några veckor nu vad det nu beror på. Hoppas på att kunna unna mig några sovmornar och några springmornar. 
Emil är hemma den här veckan med barnen då dagis är stängt. Och han kommer även va hemma v 32 själv oxå. 

Redan nästa vecka på onsdag far vi till Kolmården och sover borta en natt. Det ska bli spännande att se hur barnen hanterar det! 
Farmor ska med oxå så vi får lite hjälp. Bjöd henne på inträde i morsdagpresent . 
Sen efter det är det dags att planera vår fest. Än så länge har inte så många svarat men sista dagen är nästa vecka så får vänta och se. Nån var bortbjuden på annat och nån utomlands men det räknade vi med så här mitt i sommarn. 

Just nu är jag ganska glad att den hemska värmen är borta. Även fast det blåser storm just idag. 
Varken jag eller Emil gillar värme. Jo, lite får det gärna vara men måste det alltid bli extrem varmt så man inte kommer undan?! Jobbigt för både barn och djur oxå. Inte bara för Emil ochmig. Haha 
Jesper fick hemska värmeutslag På bröstet som kliade på honom. Och att försöka få honom i skuggan och ta det lugnt är lönlöst. Han skulle hoppa studsmatta i värmen såklart. 

Nehepp nu ska jag väcka Belle och sen fara mot ett kvällspass. 


I hembygdsparken häromdagen. 


Smörjer pappa med solskydd! 

Ångra en tatuering

Det de flesta alltid säger när man pratar om tatueringar är att men Gud, tänk om man ångrar sig! 
Och visst, jag har tänkt likadant. Men jag kom till slutsatsen att om en tatuering är det man ångrar mest i livet så har man lyckats väldigt bra. För det drabbar ingen annan än dig själv. Du kan göra många andra dumma val som sårar eller för illa nån annan men en tatuering har du bara dig själv att skylla. 
Känns ganska bra att tänka så! 

Just nu älskar jag min tatuering och är glad och stolt över den. Om jag känner samma sak om ett år eller 20 får vi se då. 

Jag berättade inte för så många vad jag skulle göra för dom jag känner är väldigt negativa mot just tatueringar. Och jag vill inte ha deras åsikt, behövde inte den. Sen får de säga vad de vill nu för nu sitter den där. Haha 
Både min mamma och svärmor är helt emot det och mammas kommentar var säger jag inget så har jag ingenting sagt. Medans svärmor ändå kunde tycka att den var fint gjord. 
Mina vänner har inte sagt nått. Jo några tyckte den var fin och andra sa inte ett knyst. Det får stå för dom. Man kan ju typ fråga om jag är nöjd eller så istället för att låtsas som ingenting. 

Och till glädje för dom som inte gillar den slipper de ju se den största delen av året då det är byxsäsong. Tur för er! 😜 





Min maskot

Japp. Äntligen. 







RSS 2.0