En tvååring

Nu har vi alltså en tvååring här hemma. 
En busig, envis men väldigt skojig sådan. Medans Jesper är lite mera tillbakadragen och försiktig är hon den som tar för sig när det är nya situationer. 
Hon babblar på som bara den numera fast jag förstår inte hälften av vad hon säger. Och sjunger gör hon konstant. 
Men hur sjutton blev hon 2 helt plötsligt?! 
Kommer kännas ännu konstigare att säga att man har en fyraåring sen i höst . :-) 

Det blev lite paketöppning igår morse . Hon fick ett kakfat i trä och en massa duplo. Ett stort duplo hus som jag egentligen skulle spara till Jespers födelsedag men det såg så roligt ut så tänkte de likagärna kan få det nu. Kan vara bra till regniga sommardagar framöver. 
Kalaset med familjen blir i em. Bakade en massa till det igår, blev havrekakor, hallongrottor, kladdkakemuffins och en tårta såklart. Den ska jag dock göra klart sen. 

På kvällen igår kom några vänner hit och vi grillade och satt ute länge. Jättefin kväll! Barnen skötte sig ganska bra och studsade studsmatta och lekte i sandlådan medans vi kunde sitta och prata. Isabelle hade väldigt svårt att somna men till slut slockna hon. Det bar väl spännande med folk här, händer ju inte jätteofta. 
Vi satt uppe och kollade fotboll och drack litegrann och jag tror kl blev 1 innan alla for hem. 
Sen vaknade barnen 04:52.... 
Så jag kommer vara som ett kryss idag. Vet inte om jag borde sova en stund nu när Emil vaknar, har ju precis börjat känna mig levande igen. Men det tig en bra stund. Är lite bakis oxå... Haha 

Nu hoppas jag dagen blir fortsatt fin så vi kan kalasa ute. 
Och sen längtar jag grymt mkt till morgondagen.,.. 







Minnen

För exakt 2 år sen låg jag i min säng, höggravid, och grät mig själv till sömns. Jag var beräknad med Isabelle idag för två år sen, på min mammas födelsedag. Och precis vid läggdags fick jag ett sms från min vän Johanna som oxå var beräknad samma dag att Kerstin hade kommit. 
Sjutton vad jag tyckte synd om mig själv. Haha 
Undrade om det nånsin skulle bli min tur. Var så glad för Johannes skull och samtidigt så less på att jag skulle få vänta. 
Nu fick jag ju inte vänta så länge till. :-) 


Känns lite sorgligt att man kanske aldrig får vara med om den där längtan och väntan igen. 

Imorrn väntar paketöppning på morgonen sen ska vi inviga studsmattan en stund innan jag skjutsar barnen till deras farmor. Hon ska passa dom en stund medans jag bakar och rodda inför kommande kalas och grillning. Emil ska ha arbetardag med jaktlaget så det var skönt att få lite hjälp. Det går fortare att städa och baka utan 2 barn hemma... ;-) 


En sån dag

Åter en sån där icke alls bra dag. Mitt humör är crazy. Och samtidigt lyckas ungarna vara all over the place. Och så spöregnar det. Ingen combo jag rekommenderar. 
Har ingen energi till alla fighter. Det är som att de vet precis vilka dagar de ska vara som jobbigast. Men det är klart de känner av att man är irriterad. 
Vi åkte tidigt till syster Emma och var där en stund. Bakade muffins. Sen hem och försökte få dom att sova då de var trötta. Belle somna i soffan men Jesper vägrade. Bara sitter och säger att han är trött och lixom skruvar och har sig. 
Lyckades göra mat men ingen åt nått och då var det fortsatt krig. Oj vad dom bråkade med varandra förut. Både på skoj och inte. Ena stunden skratta dom och andra stunden var nån arg. 

Nu tog vi en tur till farmor för hon ska klippa Jesper. Tänkte passa på att de fick studsa av sig på studsmattan men det gick bara bra en stund sen vägrade Jesper lyssna på mig ( igen ) . Vi försöker hålla reglerna på mattan så att de inte studsar nära varandra, inte mot nätet och inte drar upp dragkedjan . Glöms tydligen bort ganska fort.... 

Ikväll ska jag ta en lång promenad med Atlas för att rensa hjärnan. 

Vet att det här är borta imorrn och då kommer bråkiga barn vara mkt lättare att hantera. Och det blir roligare för alla i huset. Haha 
Hatar verkligen denna pms jag får. Är faktist dags att försöka få nån hjälp tror jag. Om det nu är så enkelt att bara börja med p-piller så får det väl bli så. Känns ju inte helt roligt att ta antidepressiva som en del ger. 


Nog om det. Nu biter vi ihop några timmar till.
Klippningen ska bli intressant. Haha 

Paket

Precis slagit in bellas presenter. Har köpt en grej som jag skulle spara till Jesper fyller i höst men när jag såg den fick det oxå bli ett paket. Ett som de både har glädje av. Och jag med! 
Sen köpte jag ett sånt där lekbord som man häller vatten i och kan köra båtar på. Det kan va kul att ha ute, om det nu blir så pass varmt snart. Det har jag inte ens slagit in men det får dom tillsammans på lördag oxå. 
Ska bli kul att se hennes reaktion när hon får paket. Förra året räknas ju knappt för hon fatta ju inget då. Haha 
Kan ju glömma att sjunga på morgonen för det lär väl vara hon som väcker oss som vanligt. ;-) 

Har nu på morgonen våldgästat min syster och hennes gubbe ( som visst jobbat natt...) . Vi köpte med fika och var sär en stund. Ungarna däckade i bilen hem och sover en stund nu. Snart ska det bli nån lunch och sen mot dagis. Jag jobbar kväll så måste pigga på mig lite. Är slut av nån anledning. 
Igår kändes det som att jag skulle bli sjuk. Täppt i näsan och var galet trött. Men samtidigt rastlös. Känner mig i varje fall inte sämre idag som tur är så det får bli jobbet. Även fast jag ska köra varor hela kvällen. 

Nu funderar jag på vad lunchen ska bestå av. Potatis och fiskpinnar tror jag. Enkelt. 


Två galningar imorse som gjorde att vi var tvugna att hitta på nått. 5 skulle de gå upp oxå. Gaahhh


Lugn kväll

Sitter ensam hemma i soffan med en Box vin, chips och godis. 
Barnen sover och Emil kommer nog snart hem. 
Har jobbat 06:30 - 14 idag så börjar känna ögonen hänga. :-) 
Efter jobbet blev det mat och fika hos svärföräldrarna tills barnen blev trötta. Nått annat var vi inte bjudna på ikväll men det gör inte så mkt. Att sitta här själv känns inte så tokigt ändå. 
Har en del festligt inplanerat i sommar ändå så kände inte behovet av att parta till. 

Imorrn vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på , kanske sätta ihop vår gigantiska studsmatta... Det vore skoj. Men det regnar väl . 
Tänkte springa till svärmor och hämta bilen som vart kvar då Emil blir hemskjutsad nu ikväll. Lite mer än en mil men jag känner mig redo för det. Tyvärr kan jag inte ta med Atlas då för han pallar inte milen. Tjockisen. Men snart så. 
På söndag väntar mer jobb... 

Tänk att nästa helg blir bellan 2 år. Sjukt. 2 hela år sen jag väntade, och väntade. Och var frustrerad över ungen som aldrig kom. Hon skulle ju vara 3 veckor tidig som sin bror. Inte en dag sen. Haha 
Tänk om man visste vilken dunderförlossning vi skulle få. Shit. 



Besvikelse x 2

I lördags kväll kollade vi efter gris. Jag och Emil smög ut på ett gärde och se, där stod en gris och åt. Sen kom en till, och en till . Till slut stod det 4 st och åt ca 100 m framför oss. Utan att varsna oss överhuvudtaget. Kunde se att det var 2 suggor och 2 lite mindre som vi inte riktigt kunde bestämma vad det var. Plötsligt börjar det komma ut en drös kultingar från skogen. 
Emils bror hade sett detta gäng tidigare och räknat till 20 kultingar. Och vad han trodde då var att de två mindre grisarna oxå hade kultingar med sig. 
Så typiskt! 
Vi vet ju ännu inte om så var fallet men man kan ju inte chansa. Tråkigt att komma fram till en skjuten gris och det visar sig att hon har mjölk. 
Bara att avstå. 
Lurigt ändå att kultingarna kom ut en stund efter. Hade vi inte vetat att Johan sett dom där hade jag fått skjuta en av de mindre grisarna. Hade varit världens läge för vi hade kunnat smyga mkt närmare. 
Besviken minst sagt men en upplevelse att stå så nära och kolla! 


Besvikelse nr 2 var igår när jag äntligen skulle få se 50 shades of grey. Inte alls så bra som jag trott. Fel skådespelare och tyckte det fattades viktiga grejer i filmen . Tummen ner för den! 😕 


Nu dags för kläder. Ledig dag idag och vi åker nog till Anna och Tove och leker. 

Korkade som få!

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. 
Idag tog vi tag i att fixa madrassen till Isabelles säng. Köpte ju en säng av en som visade sig inte alls vara 90 cm som vi ville ha. Så istället för att krångla massor köpte vi nu en 120 madrass och en ribbotten till det. 
Kommer hem och vill få i ordning på sängen och när jag lägger i ribborna inser jag att de är för stora! 
Då är det en jäkla 105 cm sängram vi fick! 
Inte haft en tanke på det måttet... Och varför mätte vi inte när vi såg att den inte var 90? 
Så korkade... 

Men jag tog tjuren vid hornen och bad maken såga av ribborna till 105 cm och sen skärde vi av madrassen så den passade. Problem är till för att lösas. Haha 
Men nu har Isabelle, äntligen, en stor säng. Inga mera smällar i sängkanterna . 
Hon somna kugnt i den oxå så det var ett gott tecken. Hade ju vart typiskt om hon vägrat sova i den oxå. 


Fick med mig lite kläder från hms Rea och sandaler till Jesper som han verkligen behövde. Slipper väl Marieberg på ett tag nu. Sjukt med folk. Fast hade gärna haft tid att titta ut något till mig men det kan vänta. Har visst ett paket som är på väg... Hihi 


Det enda Jesper bad om idag var att få sitta i blixten. Och jag kunde inte säga nej ... 

Ledig helg

Nu kör vi en helledig helg. Får se vad vi kan hitta på idag. Vädret verkar ju bli bra och vi kan äntligen få använda klänning och shorts. 
Ikväll ska jag få jaga gris och det har jag längtat efter. Skulle såklart komma in sämre väder men det har väl ingen dött av. 
Imorrn behöver vi ta oss nånstans för att köpa sandaler till Jesper. Han är nämligen helt utan. Blir lite varmt med joggingskor. 
Ska försöka köpa den där madrassen till belles säng oxå så hon kan börja sova i stora sängen. 

Emil har arbetsdag med skyllberg idag för att fixa nya pass och sånt på jaktmarken. Så honom ser vi väl inget av. Men, men. Måste ju hjälpa till då vi är med och jagar. Jag skulle gärna oxå hjälpa till men kan ju inte lämna barnen själva. Sen varken snickrar eller röjer jag väl så där jätte bra... ;-) 

Veckan som kommer går nog fort. Midsommarveckan i butik flyter på ganska bra! 
Har ansvar för frukten så måste gnugga mina geniknölar och tänka till extra på vad som går åt. Jobbar många långa dagar och är bara ledig tisdag och lördag. Det positiva är att det är riktigt roligt när det är mkt folk. Tiden flyger iväg då trots att det kan bli stressigt. Men brukar jobba på bra under stress. Tycker det är värre att jobba när det är lite att göra för då vet man inte riktigt vad man ska fokusera på. Annars kör man bara på av bara farten. 

Får inte glömma hämta ut min blivande 2-årings paket. Har äntligen kommit på vad hon ska få. Svårt när man redan har så mkt grejer. 
Tusan 2 år sen hon kom till oss. Galet! 



Skruttungar på gungan. 


Stackars tjej

Kom nyss hem från jobbet. På vägen hem såg jag en bil som hade stannat på vägen och kört på ett rådjur. Så stannade till och pratade med föraren. Hon var jätte skärrad stackarn. Visste inte vad hon skulle göra. Jag fick dra bort rådjuret från vägen åt henne och hon undrade om jag var säker på att den var död. Tror hon aldrig sett nått dött förut. Marken har min svärfar hand om jakten på så jag sa att jag kunde kontakta honom men hon var ju såklart tvungen att ringa polisen , även om den var död. 
Tjejen kommer nog ha svårt att sova inatt. Klart det inte är kul att köra på ett djur men jag ser ju hellre att dom är döda direkt än springer till skogen skadade. 
Det händer ju inte så mkt mer efteråt nu, nån kommer bara flytta djuret längre in i skogen och så blir det rävmat. Man tar inte till vara på ett påkört rådjur. 
Om inte räven hinner ta det redan inatt. 
Glad att det var ett smaldjur och inte en get. Då kunde den ha haft kid . 

Nu ska jag försöka sova. Upp imorrn tidigt igen till jobb och dagis. 
Sen rullar veckan på som vanligt. 

Hänger i

Den här megaförkylningen håller i sig. Är helt klart bättre men just på morgonen får jag fortfarande harkla och snyta mig och känner mig nästan lite bakis. 
Ser fram emot nästa vecka då jag hoppas alla vi är pigga. 
Emil jobbar första dagen idag på en vecka. Och han är inte helt frisk heller. 
Barnen däremot är bra, de blev ju sjuka innan oss . 
De fick faktist komma till dagis i måndags fast Emil var hemma. På dagis begäran, inte min. Jag ringde och sa att de skulle vara hemma då Emil fortfarande var det men hon tyckte att eftersom barnen var friska fick dom komma ändå. Tack sa jag! 
För jag är ganska säker på att barnen hade hundra ggr roligare på dagis än hemma med en trött och grinig pappa... 

Igår träffade vi Johanna och hennes små vid en lekpark och tog med oss fika. Svinkallt. Hann leka nån timma innan det började regna. Skitväder. 
Sen var jag kall hela dagen. 
På kvällen igår åkte jag på möte och skytte med jaqt. Riktigt skoj! 
Sköt för jävla illa men det var kul ändå. Det blåste och regnade hela tiden så det hjälpte ju inte direkt. 
Det var en del tjejer med och de flesta har jag träffat några ggr nu så det var trevligt. Det var inte nån direkt som var supervass på skyttet så jag vågar faktist säga att omständigheterna gjorde sitt. 
Fast träna mer måste jag definitivt göra! 
Det blev lite önskemål om vad som ska hända i höst med jakter och träffar och det ser jag fram emot. 


Idag jobbar jag kväll så ska lämna iväg barnen på dagis först i em. Innan det vet jag inte vad vi ska hitte på . Det regnar och blåser ju som tusan så vi får väl hänga inne. Blä! 

All ork är borta!

Sitter och funderar på om vi ska lägga ner vår tänkta 30-årsfest i sommar. Inbjudningarna måste ut nu eftersom det är semestrar och grejer så folk kan planera ( och vi) men motivationen finna inte. Jag orkar helt enkelt inte. 
Jag älskar ju sånt här i vanliga fall men nu är allt bara svart och jobbigt. 
Att jag vet att all planering kommer göras av mig känns oxå tråkig. Emil har ju knappt kunna kläcka ur sig vilka han vill bjuda. Och än mindre bryr han sig om att skicka ut några inbjudningar. 

Det är ju tidskrävande att ordna inför en fest, med mat, lekar , dukning osv men det tycker han inte låter som att det skulle behöva ta nån tid. 
Nej allt göra ju av sig självt såklart. 

Låter ja bitter?! Mja, jag är nog det. 
För jag orkar inte fixa allt själv hela jävla tiden. 

Så jag lägger nog ner detta. 
Jag fyller ju i okt och då bjuder jag mina vänner istället. Hem till oss. Och så har jag ett vanligt kalas för släkten. Inga konstigheter. 


RSS 2.0