Tar på krafterna

Nu känner jag mig helt slut. Allt det här med magen har kommit ikapp mig nu. Det är som om jag vore bakis idag. Vill bara sooooova! 

Har varit in till vc 2 ggr till för omläggning av såret. Ingen trevlig upplevelse. I fredags var jag på vanliga vc och igår fick jag träffa en distriktsköterska på ett äldreboende. Kände mig som agda 95 som gick dit för att lägga om mitt liggsår. Haha 
Men det gick ju det med. Skönt att jag slapp åka ända till Örebro. 

På måndag är det ett nytt besök på vc för koll. Sen vet jag inte vad som kommer hända. 
Det såg redan mkt bättre ut igår och hoppas det läker fint nu. Orkar inte med ett till bakslag. 


Igår kväll for vi till Hallsberg för den årliga julträffen med kusiner och faster. Åt julmacka och lottade ut presenter. Mysigt även fast det blev en stillsammare tillställning det här året. Vi åkte hem ganska tidigt för jag behövde vila. 
Ikväll är det julbord med mitt jobb som gäller, ska bli gott! Hat inte bestämt om barnen ska med eller inte men svärmor erbjöd sig som barnvakt. Tror vi åker själva, lite bekvämare så och sen äter ju barnen knappt nått ändå. 

Nu ska jag byta en blöja och sen försöka få tag i uteljus Till granen. 

En mardröm blev sann

Det som hände igår kan vara en av dom värsta upplevelserna i mitt liv. Eller äckligaste åtminstone.
Den här "knölen" jag gått med vid naveln har bråkat med mig hela veckan. Så jag ringde vc i onsdags men fick svaret att de inte skulle göra nått. Men jag gav mig inte utan ringde igår morse igen och tjatade till mig en tid bara för att de skulle titta på den . Kl 14:45 skulle jag dit. 
Jobbade på som vanligt i rejäl smärta. Det gjorde så ont i magen av att bara gå tom. 
Straxt innan 14 kände jag hur det knäppte till vid naveln och det rann nått. Den sprack till slut!!!!! 
Då fick jag ärligt talat panik. Bara försöka ta papper efter papper och torka bort det som kom ut. Inte trevligt! 
Som tur var så stod jag på lagret när det hände och inte i kassan...
Och sen jobbade jag med den bästa i såna situationer, hon fick ringa vc och säga att jag kommer in nu. 
När jag kom in fick dom klämma ut resten och göra rent . Blev satt på antibiotika oxå. Träffade en läkare som jag ska på återbesök hos idag igen. Han var skitsnygg. Själv kände jag mig ju inte så het med var kommande ut från magen. Haha 

Men nu är knölen borta och smärtan är betydligt mindre! 
Jädra sjukvård som inte kan lyssna. 



Trotsig dam

Alltså vilken liten Donna vi fått här hemma. Vilken vilja. 
Blir svettig bara jag tänker på att va hemma nästan hela dagen idag. 
Hon hittar på allt hon inte får göra och ett nej reagerar hon inte ens på. 
Den härliga 2-års trotsen. Pjuh. 

Hade samtal på dagis igår om Isabelle. Men där märker de inte av nån trots. Skönt det men ändå inte. Då kommer hon hem därifrån och är som ett vilddjur istället. Haha 
Allt går bra på dagis annars, de tycker hon har blivit gladare och tyr sig mer till fröknarna. Det är ju skönt att höra! Då känner hon sig ju tryggare där. 

Vi får väl se vad vi hittar på idag. Måste nog slänga ut som en stund så den värsta energin försvinner. Sen ska jag leta fram lite juldukar Att stryka. 
Tog fram alla stjärnor igår men har inte en ända glödlampa så det får jag köpa på jobbet sen. 

Blir kul att se om jag kan jobba ordentligt med mitt bihang på magen. Haha 



Åt fanders

Sitter här med en stor knöl över naveln. Började i tisdags att den blev öm och ganska stor. Sen blev det rött runtom. Lagom roligt när man skulle åka iväg till Ullared på em. 
Pratade lite med vc men de tyckte såklart jag skulle ringa capio istället. 
Dom fick jag tag på först på torsdagen och då var knölen mer svullen och öm. Och rodnaden hade spridit sig lite. 
Så i fredags fick jag en tid där på morgonen och hon kunde konstatera att det var en blodutgjutning . Bara att vänta på att den absorberas av kroppen själv eller vill tömmas. Blä. 
Hon skrev även ut antibiotika för det kunde lätt bli infektion . Vilket jag nog hade en släng av oxå. Fast det skulle jag bara ta i nödfall, vill inte ta det heller . 
Hon tyckte inte jag skulle jobba så jag har varit hemma i helgen. Och hon kunde sjukskriva mig längre om jag ville. Men det vill jag inte. Är ju inte "sjuk". Gör bara ont. Särskilt om man kommer mot bulan. Men det försöker jag ju undvika så gott det går. 
Fick även utskrivet starkare värktabletter som jag hämtade ut. Det behövdes! 

Så här fint är det nu! 


Ser så fint ut efter plåstret oxå. Haha 
Vanskapt! 

Bakslag

Nu när det äntligen började kännas bättre i magen så blev jag förkyld istället. Kände mig dålig redan igår men trodde det var sömnbrist som gjorde sig påmind. Vaknade 2 inatt och kände mig riktigt sjuk. Täppt och huvudvärk. Men till slut kunde jag somna om. 
Antar kroppen inte orkade ta hand om både läkning av magen och dagisbaciller... 
Har sovit lite på fm och nu skickade jag iväg barn och man till svärmor så jag kan ligga och vila i soffan . Behövs! 

Imorgon är det bokat att vi ska jaga. Har fixat barnvakt hos mormor och jag hoppas verkligen jag orkar. Idag hade jag aldrig orkat hur mkt jag än velat. Vill vakna och känna mig något bättre så vi får komma ut. 

Veckan som kommer bjuder på väldigt mkt så jag måste va frisk då oxå. 
Massa jobb och det jag längtar mest till är Ullared! Åker efter jobbet på tisdag och kommer hem på onsdag. Sen är det jobb Tors, fre, lör, sön, mån, tis... Haha 



Smärta

Ajaj , säger jag bara. 
Vaknade kl 3 inatt när Jesper tassade in i sovrummet. Då låg visst Belle redan hos oss och det blev väldans trångt. Skulle flytta på mig och en smärtvåg drar över mig. Tänkte bäst att gå upp och ta värktablett. När jag kom ner för trappen svartnade det dör mina ögon, öronen började tjuta och mina armar domnade bort. Fick lägga mig ner på golvet i badrummet för att inte svimma. Shit vad det gjorde ont i magen! 
Trodde inte detta ingrepp skulle kännas som förra ggn. Då hade dom ju sytt i buk och muskler, nu har som ju inte vart så djupt nere. 
Fast förra ggn fick jag ju värre saker att ta emot smärtan än Ipren... 

Själva ingreppet igår gick inte som väntat heller. Så all smärta är förgäves. Trådarna jag känt, och doktorn, hittades inte när de öppnat upp magen. De skar upp gamla ärret och höll upp skinnet med en tång för att se. Och detta kunde jag kolla på eftersom det bara var lokalbedövad. Mysigt. 
Det är sjukt hur man känner att dom grejar i kroppen fast det inte gör ett dugg ont. 
De karvade i ärrvävnaden och försökte hitta trådar men Nope, de var för inkapslade trodde hon. Men hur kan jag känna dom då?! 

Så nu är nästa steg att detta ska läka, sen ska jag känna efter hur det känns. Det kan vara så att jag inte kommer känna dom lika mkt när de lättat på ärrvävnad. 
Och om jag sen vill ha bort dom så blir det sövning. Och just nu känns det som jag hellre lever med lite stickande trådar än att gå in i magen för tredje ggn, och dessutom bli sövd. Plus smärta i magen. Det är inte en lätt vardag då man använder magen jävligt mkt. 


Vi håller tummarna att det läker fort och att jag klarar att jobba imorrn!  
Det är inte farligt att jobba och lyfta eftersom de bara öppnat ytligt, till skillnad från förra op när magmuskeln var öppnad. 
Nu är det ju bara att det är ömt och svullet. Jag härdar ut, det vet jag... 

Justering

Imorrn ska jag in till Läkargruppen igen. Ska justera min navel. Klippa bort trådarna. Men jag tror det kan bli en ny operation. Har en kula där nu fortfarande. Om det är ärrvävnad eller ett nytt bråck vet jag inte. Men hoppas de ser det imorrn. De går in i det gamla ärret och klipper av dom. Ska bara bli lokalbedövad så hoppas den tar bra! Haha 
Är inte så känslig för smärta så det går nog fint. Är bara glad att bli av med de stickande trådarna. 

Blev ju ledigt då imorrn och på onsdag vågar jag inte jobba ifall det kommer kännas i magen nått. 
Det visar sig. 

Just nu står jag å väntar på maten. Har gjort ett långkok på grytbitar i porter. Har bestämt att jag ska försöka göra ett nytt recept varje vecka. Är så oinspirerad att laga mat för jag gör bara samma saker hela tiden. Kommer lixom aldrig på nånting annat. 

Och nu fick jag avstyra ett slagsmål. Jahopp. De som lekte så fint. 

Lite stolt!

Just nu ligger jag i en hotellsäng i Upplands Väsby. Ska snart ta och sova för imorrn väntar en hel dag i skolbänken. 
Jag är riktigt stolt och nöjd med mig själv som kört hela vägen hit. Kanske låter larvigt, men frågar ni mina vänner så vet dom att jag sällan kör om vi ska åka långt, men för mig är detta ganska stort! Haha 
Åker med en annan tjej från jobbet, en som jag faktist inte pratat med förr. Det har gått bra det med, hon är rar. 
Vi tog oss lite vin som jag hade med mig när vi kom fram för att dämpa våra nerver . Hihi 

Det blir nog roliga dagar framöver. Är kurs både tis och ons sen kör vi hem onsdag kväll. 

Nej, nu är det läggdags! 



RSS 2.0