Kroppen värker

Min kropp skrek av trötthet när jag vaknade imorse. Eller blev väckt snarare. Ungar att vakna tidigt jämt!
Sova efter kl 7 händer aldrig. Och jag måste få sova snart.
Jobbade kväll igår , 13-22. Långt och tungt pass som mest bestod av varuplock. Då tar kroppen stryk. Brukar kunna få träningsvärk efter tisdagar då jag mest kör varor.

Idag tänkte vi leka med Sofie , Isak och Ludvig men då mina barn snorar och hostar lite kände jag mig tveksam så ställde in. Jesper hade ont i örat inatt oxå. Dumt att smitta ner andra.
Dom har ingen feber och springer runt som galningar just nu men det är nån förkylning som spökar.
Synd att vi inte kinde ses för det var länge sen! Sist var vi oxå sjuka eller så har jag jobbat. Sånt är livet...

Måste däremot åka å handla nånstans idag. Fylla kylen ordentligt för en gångs skull. Blir bara en massa småhandling på jobbet. Tar med nått snabbt när man slutat för man ska åka å hämta barnen direkt. Inte bra!

Ikväll ska jag på möte med Jägareförbundet , måste fixa ett datum för vår jaqt träff jag ska ordna. Och sen skicka ut brev til medlemmar. Bra jag kom på det nu! ☺️


Spontan fiske

Imorse var jag inte säker på vad vi skulle göra med dagen. Bestämde mig för att åka och bada en sväng och samtidigt svänga förbi farfar och kolla om vi kunde fika. Han var inte hemma så vi åkte och letade efter honom , till slut fick jag ringa och då var han precis på väg ut på sjön. Möttes upp vid båten och sen blev det så att vi åkte med ut på en fisketur.
Blev några borrar och nästan en 5 kgs gädda som slank tillbaka då det var hål i håven. Haha
Fick en skaplig borre faktist!

Efter mkt tjat från barnen badade vi innan vi åkte hemåt igen. Snabbt i med lunch i magen och sen var det frågan igen vad vi skulle göra. För varmt ute och inne sprang de bara runt å bråka.
Då ringde vi mormor och frågade om vi skulle bada så vi mötte upp dem vid multen .

Bra dag men varmt! Är ju inget big fan av värme som ni vet! Haha

Midsommarafton spenderade jag ju på jobbet, galet med kunder . Varför kan de inte handla i tid?!
Tur vi hade vakt som kunde skicka ut de sista.


Vi , eller ja, barnen börjar längta efter sin pappa. Han åkte ju å fiska i onsdags och kommer hem först imorrn kväll.
Jag kan väl tycka det har varit ganska skönt att vara själv men det är lite konstigt på kvällarna.
Jag hinner inte se honom förns på måndag em för jag jobbar kväll imorrn.
Innan jag börjar jobba ska vi ha kalas för Belle, så pappa missar det men vi firar henne själva på måndag då hon fyller.


En vinnare

Nyss slängt i mig kex med brieost och fikonmarmelad. Till det ett glas vin. Så gott! Längtat efter den här stunden sen igår typ. Haha 

Jobbat heeeela långa dagen igår och idag så nu är jag mör. 
Och direkt efter jobbet igår for jag till skogaholm där vi hade en jaqt-träff. Där skulle det utses 2016 års jaqtinna. Vi gick tipspromenad, sköt med 22:a på olika stationer med rörliga mål och sen fick vi ha lite skottplatsundersökning . Man fick poäng på alla grejer och när allting var klart hade vi en vinnare. Och det blev jag! 
Så himla glad blev jag! 
Det jag vann på var nog första skyttet, där fick jag in 3 5:or. Och så var jag den ända som fick poäng på en skyttestation. 
Vilken boozt för självförtroendet! 

Fick en fin buckla som jag ska hitta ett bra ställe till. 


Imorrn är jag ledig. Men vi är inte helt lediga då barnen ska till dagis en stund på fest. Åker då in en snabbis till askersund och fixar lite till kalaset på söndag. Det är visst nån som blir 3 på måndag. ( wtf!) 
Jesper vill ge Belle en plånbok så det måste jag ordna. 
På em är det tandläkartid för Belle oxå. Mkt åka på en ledig dag.. 

Jag är just nu Gräsänka då Emil är i fjällen å fiskar. Eller har har nog i skrivande stund inte kommit fram än. Han lovade att ringa när de var framme. 
Tycker det är ganska skönt att få lite egentid. Även om jag är med barnen. Det är nog bra för honom oxå att få lite fritid. Jag får ju min när jag drar till Skåne. 

Nu ska jag nog ta lite mer kex.. 





Tjejklassikern

Shit. Vad har jag gjort?! 
Nyss vart hos min faster och anmält oss till 2 av 4 lopp i Tjejklassikern. 
Det har måste ju ge mig motivation till att träna! Haha 
Börjar med Lidingö och sen blir det skidor. Anmälningarna till de andra loppen kan man inte göra än tyvär. 
Löpningen borde jag klara hyfsat. Om jag bara sätter fart med träning. Skidorna får vi väl se... Tävlade ju visserligen när jag var liten så en del av mig hoppas ju att det sitter kvar.... 

Set blir en utmaning hur som helat och jag tror det är precis det jag behöver! 
Heja oss! 


Btw. Med sjuklingen har det inte hänt så mkt mer. Men jag ropar inte hej än. Litar inte ett dugg på sjukdomsbilder längre utan vi väntar tills imorrn bitti och ser hur familjen mår. 
Är allt bra så blir det dagis och jobb för oss båda. Om inte så jobbar jag och Emil är hemma som det ändå var planerat om operationen hade blivit av. 



Det är inte sant!

Gick upp halv 5. Drog upp Jesper vid 5 och klädde på honom, satte emla plåster i armvecken och sen drog vi. 
När vi nästan är framme i Lindesberg hör jag att han hostar till, vänder mig om och ser att han kräks. 
Stannar och letar i bilen efter papper och påsar. Inga extrakläder har jag med heller. 
Fortsätter sen resan till lasarettet övertygad om att han är åksjuk. Kommer in och vi får byta om till sjukhusrock. Sen börjar han må illa igen. Talar ju såklart om för sköterskan vad som hänt och hon tycker vi ska avvakta lite. Sen kräks han igen samtidigt som narkosläkaren kommer in. 
Då säger han att det inte går att söva om han kräks igen. 
Så vi fick byta om igen och åka hemåt. Fick en kopp kaffe å macka innan för det tyckte dom jag skulle ta. En lååång tripp för en fika... 

Kan vara magsjuka han fått. Gick på dagis förra veckan men inget hade hänt denna. Ringde direkt å frågade... 
Det återstår att se om nån annan blir sjuk. 
Hämtade Belle på hemvägen ifall magsjuka skulle vara fallet. Bäst så. 

Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Är lite lättad men samtidigt hade jag vela haft det gjort. Så typiskt! 
Vad är oddsen att han får magsjuka en halvtimma innan operation? Eller var det tur? Tänk om han kräkts när han blivit sövd... Urs. 

Stolt

Vi hämtade ut Jespers glasögon igår. Han blev riktigt fin i dom. 
Och det bästa av allt - han har dom på sig! Utan tjat! 
Är stolt att han förstår varför han behöver dom. 
Hoppas det fortsätter så och att dom blir en del av vardagen . 





Gick en sväng i askersund efteråt. Självklart blev det en glass i hamnen och en tur ut till holmen! 

Nervös

Är nervös inför imorrn. Vet inte hur jag kommer reagera när de ska söva honom. Själva operationen är jag inte så nervös över, detta görs ju väldigt ofta. Men innan och efter... 
Ska upp med tuppen. Måste nog åka innan halv 6. Pjuh. 
Och jag är dödstrött. Det bränner i mina ögon. Sov knappt nått inatt. Har nog varit lite för stressad senaste veckorna och det tar ut sin rätt. 
Vi har så dåligt med personal att en får skjuta på sin semester nästa vecka. Och då har vi verkligen försökt få till schemat men det sket sig. 
Nu är det bara att hoppas att ingen går och blir sjuk eller skadar sig. Då är det kört. 
Folk får komma sjuka till jobbet, allt utom magsjuka då... ☺️ 

Nu ska jag duscha, sen äta choklad och dricka ett glas vin så jag somnar. 
Var verkligen trött igår kväll oxå men det gick inte att sova för det. Så ett glas vin kommer nog knocka ut mig ordentligt. 



Ännu mer jobb...

Så blev det återigen att sätta sig med schemat och försöka pussla, en tjej blir borta 2 veckor till pga av tråkiga omständigheter. Det är bara sånt som får lösa sig. 
Det lutar åt att jag får hoppa in å jobba midsommarafton på kvällen. Tur att farmor kan ta barnen då maken är i fjällen! 
Men ska försöka bli av med denna fredag istället så jag inte jobbar ihjäl mig. Då får jag 4 dagars "ledigt" och hinner ikapp med mig själv. Nu kommer jag ju spendera tiden med en nyopererad Jesper så ledig är väl att ta i, hemma åtminstone. 
Jag tycker ju att det är kul att jobba så att vara där är inte problemet. Problemet är att hinna allt annat i livet. Haha 
Städa kommer jag inte ihåg sist jag gjorde... Men det är ju aldrig nån här förutom vi så det är väl strunt samma! 

Jobbhelg

Nu är det min jobbhelg. Fast det känns knappt som helg, dagarna lixom flyter ihop när man jobbar hela tiden. 
Blev en 6-dagars vecka för mig och nu jobbar jag 6 dagar i sträck. Det har varit en liten kris på jobbet då det fallit bort folk av olika orsaker så då har vi fått lösa det bäst vi kan, det vill säga ta extra pass. 
Jag har iofs inget emot att jobba, tvärt om men jag känner idag att jag är så trött. Mest i huvudet. 
Det är så mkt annat nu som ska hända så tror snart huvet sprängs. 
På torsdag ska ju Jesper opereras och det ser jag inte ett dugg fram emot. Ska få åka dit själv oxå, bara en förälder fick komma med. Blir nog en tuff dag! 

Nästa vecka är det midsommar vecka och det kommer bli tryck på jobbet. Så innan torsdag måste jag ha koll på beställningar och grejer. 
De första semestrarna börjar då oxå... Pjuh. 
Är lite nervös att jag ska glömma bort en massa. 

Annars har set inte hänt så mkt. Jo, i torsdags kväll var jag med på skolavslutningen i askersund på em, de hade ordnat en massa aktiviteter för barnen och jag var med Jägareförbundet som satte upp en skyttesimulator. En väldigt rolig grej och många kom för att testa. 
Alla barn hade fått anmäla om man ville vara med på aktiviteter och fick skriva på papper för att hålla sig nyktra under kvällen. De fick blåsa och sen ha på sig ett grönt armband så man såg att de skrivit under. Efter att de blåst fick föräldrarna ett sms. Sen kunde de tävla om olika priser och presentkort tydligen. 
En himla bra grej tycker jag! 
Tänk om det hade funnits sånt när man själv var yngre. Då vandrade man ju mest planlöst omkring efter avslutningen och hamnade på nån fest nånstans . 

Jag var dock helt slut efteråt , stod och titta på en skärm när de sköt i 4 timmar. Haha 


Nu ska jag ta och byta om. Får se hur kaosigt det är på jobbet, bara att kavla upp ärmarna och köra igång med varor hoppas jag på! 

RSS 2.0