Julstök

Längtar så efter att få julpynta! Hämta en gran att ha ute står på prio ett listan! Det är så fint när det lyser ute. Måste bara se ut nån bra först...
sen är det dags att sätta upp gardiner och stryka dukar. Och självklart alla julstjärnor i fönstren oxå.

Idag har jag beställt lite av de sista julklapparna. Blir ju bara till barnen men det är många barn! 😂 fick ju tillökning i familjen för bara en vecka sen så då blev det en till julklapp att inhandla .
Beställde även julkort på barnen , bäst att vara ute i tid med så t. Vet ju aldrig hur leverenserna är nuförtiden. Litar inte ett dugg på att saker kommer fram i tid, eller ens kommer.

Annars har jag ju en hel bag från Ullared med julklappar som jag måste sätta mig och slå in nån kväll så jag har koll på vad jag köpt och inte. Det är ju ett tag sen vi var där.

Livet rullar på , alldeles för mkt uppbokat så jag kommer inte ihåg allt jag ska göra. Pinsamt. Brukar ha koll.
I helgen är det två inbokade jakter plus att jag skulle ha jobbat lör kväll men lyckades få bort den. Får egentligen skylla mig själv att jag förtog mig men nu löste det sig.
Skönt att få träffa barnen lite däremellan. En del tycker nog jag är borta mkt på helgerna men jag är ju faktist hemma med dom 2 dagar i veckan som alla andra om de hade gått på dagis på veckodagarna. Det tänker inte dom på.
Den som däremot börjat få lite dåligt samvete är Emil, han jobbar ju hela veckorna plus är ute å jagar på helgen...
nu ska han faktist vara hemma med dom på söndag när jag är borta och i söndags var Jesper med ute i skogen! Det var kul att han ville det, hoppas det blir mer och mer att han vill bli med. Vill ju gärna se att de blir intresserade av jakt båda två. I varje fall att de trivs i skogen. Det är målet! Synd bara att det är lite kallt ute när man ska stå på pass. Kyla och en 5-åring på pass är ingen bra kombo. Haha men däremot att gå med pappa och Atlas i skogen var en tioPoengare.


Vad göra?

Idag är vi lediga men jag vet inte vad vi ska hitta på riktigt. Först hade jag planer på att åka och bada i Hallsberg, gjorde det för några veckor sen och det var uppskattat, men sen kom jag på att det är lov. Alltså mkt folk! Sist var vi helt själva i lilla bassängen en halvtimma!
Lekland är ju likadant, och där vill jag vara 2 vuxna. ( badet är så litet att man sitter med barnen)

Ska vi hälsa på farfar kanske? Eller nån annan? Vet inte om jag orkar.
Handla behöver jag egentligen inte idag men väntar ett paket så får nog bli en sväng ändå.

Jag tycker ju att mina barn borde kunna underhålla sig själva en bra stund med alla tusen grejer de faktist har men man måste tydligen sitta bredvid för att det ska lekas. Jesper är väl bättre än Belle i varje fall, han fick en gammal cd spelare av min syster så han gillar att spela musik när han kör med sina bilar.
Belle springer efter än vad man en gör. Städar, tvättar, lagar mat, vad som , så är hon runt benen och gnäller.
Just gnället blir jag galen på! Och får hon inte som hon vill då skjuts det. Men hon får skjuta bäst hon vill för hon ska inte lära sig att få som hon vill så fort underläppen börjar darra.

Just nu pärlar hon halsband , det är nått hon gillar i varje fall.


Jaja, vi får se vad det blir av dagen.
Ganska skönt att bara vara hemma om nu barnen samarbetar bra! 😉


Update

- fyllt år, no big deal. Fikade hos mor igår med syskon och alla barn. Fick en kikare av Emil som jag önskat. Perfa.
- köpt en ny bössa. Lite spontant men kände att den skulle va bra att ha!
- jobbar, jobbar, jobbar.
- förkylningar avlöser varann.
- har haft otroligt krävande barn. Eller snarare ett barn. Tyrannen Belle. Trots som heter duga. Vi får vara stenhårda och jag känner mig som världens sämsta morsa.
- jagat så fort det gått. Min tillflykt. Då får man andas och behöver inte säga ( skrika?) nej hela dagarna... Själen får ro.


Har nått annat spännande hänt? Nope.
Har verkligen känt mig nere. Vaknat på morgonen och bara känt för att ligga i sängen hela dagen. Jobbet har inte lockat heller , jag som brukade längta dit. Men det är tufft nu.
Det vänder nog snart för idag har jag faktist orkat städa! Haha
Dammat och bytt sängkläder tom. Alltid nått!

Ikväll väntar kvällspass och jag gissar att jag kommer vara trött som as. Gillar inte denna omställning på dygnen. Måste vi hålla på med det?!

Har i varje fall 2 roliga saker inbokade framöver. Pysselkväll med tjejerna ( som jag inte sett på år och dar, My bad!) och sen julbord med Emils jobb.


RSS 2.0