Fix

Idag är det fixande inför nyår som gäller. Vi har varit hemma och städat hela dagen och snart ska vi åka och handla. Svärmor var här och tog ut barnen en stund medans vi grejade . Den lilla sov ute i nästan 3 timmar! 
Jag fick mycket gjort, har tom plockat i ordning för små kläder och lagt undan. Det gör lite ont i hjärtat när man plockar med de allra minsta kläderna Isabelle och Jesper har haft. Kommer dom användas igen?! 

Imorrn kommer förstås hit folk, därav städning. Emils gamla kompis ringde och fråga om vi skulle fira ihop och så blev det. Han har med sin nya tjej som vi ej träffat. ( nyfiken!!! ) 
Sen kommer även Sandra hit och Emils bror Pär. 
Mat ska ätas och nått gott ska drickas. Kanske blir det nått roligt spel oxå om gästerna vill. Det blir ett lugnt firande då vi ju har barnen hemma. Och inga raketer för hundarnas skull. :-) 

Nu klär jag ungarna så drar vi och slåss med resten av Sverige som ska nyårhandla! 




Det jag ser

Så här ser jag ut numera. 
Gått ner 25 kg sen förlossningen. Väger 58 idag. En lagom vikt. Det har jag inga problem med. Mitt problem är huden. Inte bristningarna, men den lösa slappa huden. Men hoppas den drar tillbaka sig lite till. 
Funderar på att använda ansiktskräm på magen. Det ska ju hjälpa mot slapp hud i fejjan lixom! ;-) 

Kommer fortsätta med 5:2. Funkar bra tycker jag! 





Rea

Jag tycker verkligen inte om mellandagsrean. Får lite panik när jag tänker på allt folk som trängs och är helt galna. Jag är inte gjord för att hitta bra fynd i de lägena. 
Har absolut inga problem att köpa nedsatte saker , bara att göra det när tusen andra ska ha samma saker, helst samtidigt oxå. :-) 
Lite synd egentligen för jag är i behov av barnkläder nu. Den lilla växer ju ur allting nu och jag har knappt nått som passar henne. Knubbisen. Behövs nytt till den store med. Får kolla på nätet efter reor. 
Såg de har cubus på nätet och de har 30 procent rabatt på allt... 
Vore nått... 


Nu slökollar vi på hobbit. Såg den på bio sist när jag var gravid. Undra om Isabelle kommer ihåg det?! ;-) 




Leksällskap

Igår kom Sandra och sällskapade mig och barnen när maken var på vift. Han hade lekdate med sina kompisar . Tvspel och grogg... Han sov på soffan inatt... Haha 

Vi käks tacos, badade barn och kollade på tv. Slappt helt enkelt. 
Idag kom Isak och Sofie på lunch. Roligt att träffa dom och Isak och Jesper fick leka lite. Vi blev helt slut allihopa här hemma så nu sover ungarna gott och jag ligger i soffan. Skönt! 

Undrar lite vad vi ska hitta på ikväll. En pizza kanske? Vore sjukt gott! :-) 
Längtar lite tills imorrn då vi ska ses några från bandyn och lira lite. Får se om det blir bandy eller nått annat. Beror nog på hur många det blir. 
Men innan det ska jag ut och jaga. Det var allt för länge sen men det har inte funnits tillfällen. Det är ju inte bara att gå ut. 




Ett halvår!

Galet! 
Idag är vår bästa Isabelle 6 månader. Redan! 
För exakt ett halvår sen hade jag precis ringt förlossningen och maken kom hem från jobbet.Kl 13:10. 14:49 kom hon ut efter ca 40 min på sjukan. Brottom hade hon när hon äntligen hade bestämt sig. Hon var envis redan i magen. Som jag väntade på henne!!! 

Hon är en otroligt snäll unge måste jag säga. Är ganska nöjd med livet och klagar sällan. Bara om hon är hungrig eller övertrött. Men vem gnäller inte då?! ;-) 
Hon är social och gillar att det händer saker, då kan hon ligga och bara vara länge. 
Det ända som är lite kinkigt med är maten, det är inte så gott med mat än. Men det behöver vi inte ha så brott med! 

Tänk om ett halvår till blir hon ett år! Kanske går hon då, kanske kan hon säga mamma. Vi får se! 




Nu är julen över

Det känns ganska skönt att julen är över för denna gång. Trots att vi har haft väldigt bra dagar så blir det lite intensivt. Måste dock säga att barnen har tagit det riktigt bra med sena kvällar och mkt folk. 
Juldagen spenderade vi mest hemma och lekte med de nya sakerna. Åkte iväg en sväng till farmor och farfar och fick paket där. Till Jespers stora glädje fick han en snowracer. Så nu får det gärna komma snö! 
Annandagen var det full fart igen. Jullunch med pappa ,min farfar ,faster och alla syskon . Vi hade knytis och mkt mat blev det. Fick äntligen äta min efterlängtade oreomudcake. Så jäkla god men så mäktig samtidigt. Världens mest ohälsosamma kaka skulle jag tro... :-) 
Det blev paketutdelning även här. Fina saker fick vi och barnen av pappa. 
Sen efter fikat bar det iväg till svärisarna för middag med dom och Fia och Johan. Ännu mer god mat och cheesecake till efterrätt. Behöver jag säga att det är otroligt skönt att ha fastedag idag?! ;-) 


Är väldigt nöjd och glad över denna jul. Allt blir så mkt roligare med barnen. Och för varje år kommer det bli bättre! ( lite rörigare, tokigare men tusen ggr mer kärleksfull! ) 


Provkörning av snowracern! 






Klappar överallt

Våran familj måste ha vart väldans snäll i år. Julklappshögen ville aldrig ta slut när tomten var och delade ut. 
Ögonen på barnen lyste och de kunde knappt vänta på att öppna sina paket. 
Jesper blev nöjd bara han fick öppna , spelade inte så stor roll att de var mitt. 
Vi fick så mkt fint! 
Jesper fick bilar, traktor, mat till sitt kök, snickarbälte, bilgarage, filmer och lego. 
Den lilla fick kläder mest och en fin docka. 
Jag fick det jag önskat mig, en morgonrock, strykgärn, tvättmedelsburk, slickepott , degskrapa, hörlurar, och så fick vi allihopa inträde på relaxen . Mkt bra! 

Och än är det inte slut. Vi har pappa, och Emils släkt kvar att fira med. Det blir imorrn. Idag blir det lek med julklappar och sen promenad. Ingen utgång ikväll ... ;-) 

Här får ni en bild på la familja! 




God jul!

Sitter hos mor med alla syskon och ungar. Ätit gott och nu väntar vi på Kalle anka förstås. 
Sen kommer tomten , det blir spännande! 

Hoppas ni alla får en fin jul! 




Illamående!

Har senaste dagarna haft konstant illamående. Orkar snart inte längre. Livrädd att bli magsjuk men då borde jag ju redan blivit det kan jag tycka. Men nu har jag läst mig till att jag kan ha fått magkatarr kanske. 
Stämmer in på mina "symptom", illamående, svullen mage, uppkörd, osv. 
Får dra ner på kaffet tror jag... ;-) 
Drack ju en del rödvin i fredags och åt massa onyttigt, det kan ju ha retat magen antar jag. 

Trots illamåendet åkte vi en sväng till Ikea igår fm. Det var ganska lugnt med folk faktiskt. Men det vällde in när vi var på väg därifrån. Köpte en säng till Jesper. Det var mening att vi skulle ta en gammal säng av mamma och bara köpa madrass men vi hitta en stomme vi ville ha oxå. Inte särskillt dyr heller så vi klippte till. 
Så nu sover grabben gott i en 90 säng. Nu slipper jag ( och han ) vakna av att det smäller och slår när han vänder och vrider sig i sömnen. Vilken skillnad för honom att kunna röra sig! 


Imorrn händer det visst massa kul... Julafton tror jag det är. 
Jag och barnen åker till mamma tidigt och är där hela dagen lång , sen kommer maken dit på kvällen. De jagar alltid på dagen. 
Nej nu blir det sova. Om jag lyckas ignorera illamåendet. 




Lite bakis

Blev nog ett glas vin för mkt igår. Eller två. Men det var en riktigt rolig kväll. Länge sen jag skrattade så mkt. Vi har alltid kul ihop med min faster och kusiner. Detta år spelade vi ett nytt spel som gick ut på att man läste ett påstående och så skulle alla peka på den personen det passa bäst in på. Mkt roligt spel! Men kan vara lite jobbigt att spela med släkten i vissa av frågorna... 

Åkte hemåt alldeles för tidigt( 12 ) för att hämta upp Isabelle. Jesper sov kvar hos farmor. Så här i efterhand åkte vi hem i precis rätt tidpunkt... Haha Det känns så idag i varje fall.... Lätt bakis. 

Nu sitter jag hos svärmor helt själv. Hon är ute och söver Jesper och Isabelle sover oxå. Maken är och letar en gran som jag vill klä ikväll helst. 
Kommer inte hända så mkt mera är jag ganska säker på. :-) 


Funderar starkt på att ta bort fb nu. Blir så sjukt irriterad på folk och orkar verkligen inte med vissa som bara kräver uppmärksamhet om och om igen. Det tar för mkt energi av mig. 
Jag visar att jag bryr mig till de som faktiskt behöver det och kan då skriva en rad.  Att sitta och skicka hjärtan i tid och otid är lite för lätt kan jag tycka. 
Bara en tanke. Tycker annars det är kul när det skrivs roliga saker på fb som man får ta del av, men det händer så sällan. Använder mig mer av instagram ändå . 






Jädra karlar!

Varför ska det vara så svårt att komma på julklappar till män för? 
Ibland kan jag komma på sånt som faktiskt behövs men det här året är det hopplöst. Plus att om jag ska köpa nått så blir det för hans pengar... Känns ju lite dumt kan jag tycka... Haha 

Jag har bett Sandra kolla efter en grej när hon ska till Ullared i helgen och jag hoppas verkligen det finns. Annars får han bara en julklapp. Fast han säger ändå att han inte vill ha nått. 

Jesper får bara två klappar. Ett bilgarage och ett legotåg. Satsar på lite dyrare hållbara saker som jag vet håller, istället för 10 småsaker som glöms bort. 
Isabelle stackarn får bara en liten klapp. Hon lär tycka pappret är bäst i varje fall! Haha 
Hon har ju redan fått så mkt sen hon föddes och sen kommer det ju klappar från andra håll kan jag tro. :-) 

Undra vad jag får... Maken har gömt några påsar i en garderob... ;-) 

Förra året




Den där magen!

Måste bli av med den där lilla bulan jag har kvar på magen. Störande att det ska puta ut just där! 
Efter alla helger är över börjar hårdträningen. Ska göra ett schema att gå efter här hemma så övningarna blir gjorda. Innebandyn har uppehåll några veckor nu så jag måste se till att gå extra promenader nu och kanske ta ett löppass när maken ändå är hemma. Då kan jag springa när det är ljust. :-) 

Kör fortfarande 5:2. Blir lite trixigt nu med alla storhelger så jag får planera ut vilka dagar som passar som fastedagar. Kommer nog fuskas en del om man ska bort och så men är det jul så är det!!! :-) 


Imorrn ska vi fira jul med mina kusiner och faster. Blir julsmörgås ,god efterrätt, vin och tv-spel. Och såklart julklappslottning. 
Jesper ska sova hos farmor och Isabelle hämtar vi på vägen hem så vi blir halvt barnfria imorrnkväll. 
Skoj ska det bli! :-) 





Vilken match!

Det kunde ju ha börjat bättre igår alltså. Först var vi sena för vi skulle hämta stället som inte var ihopplockat, sen körde vi fel 2 ggr innan vi ens kom till Kopparberg. 
Väl framme möts vi av en av våra som blivit magsjuk på vägen dit. Stackare!!! 
Då vart vi bara 9 spelare. 
Sen upptäcker vi att vi har fel matchställ med oss så vi får låna ett av motståndarna... Herrtröjor i strl xxxl, otvättade dessutom.... 

Första perioden slutas med att en av våra bryter foten. Så nu blev vi bara 8 utespelare. 
Trött som ett as var jag och trots att det till slut blev 2-2 är jag inte ett dugg nöjd. Absolut inte nöjd med min insats, gjorde nog en av mina sämre matcher ever! 
Är sur för jag tycker vi borde vunnit men med så mkt som vi hade emot oss var det nog aldrig meningen. 
Jaja, vi förlorade ju inte i varje fall! ;-) 


Nu är det lite skönt med ett break från bandyn. Min onda hälsena behöver vila och jag behöver vila! Få nya krafter inför  våren... 

Vad hände?!

Sov till 8. 8 ! 
Det var länge sen! Vart uppe en gång runt 3 och gjorde mat. = bra natt! 
Och inte ett knyst från Jespers rum. 
Härligt att vakna utvilad. Det behövs till kvällen. 
Kl 17 beger vi oss till Kopparberg för innebandy match. Att åka tar ca 1,5 h. Sen börjar matchen 19:30, sen matchtid och dusch på det och sen 1,5 h hem igen. Blir en sen kväll!!!! :-) 
Sjukt att lägga ner drygt 6 h på en enda match. Men så ser det ut just nu! 
Kommer bli en tuff match oxå och vi vann sist så de kommer gå all in! 


Idag ska vi nog gå en liten sväng tror jag. Vi är ju helt ensamma hemma. Maken har tagit med Atlas till Söderköping för att testa han i grishägn igen. Hoppas det går bra! Han har verkat rädd för grisar när vi jagat med honom senaste tiden. Nu får Emil se precis hur han beter sig. 






Ont, ont!

Nu börjar magen göra ganska ont. Men det kommer och går. När man får en sån där topp på mensvärken slungas man tillbaka till förlossningen. Vad man känner igen smärtan. 
Fast denna smärta leder ju inte till nått lika bra... 

Dagen spenderas hemma. Jesper är på dagis och det gick riktigtbra att lämna. Han ville börja gråta men sen glömde han nog bort varför han skulle gråta. Han vinka glatt i fönstret när jag gick. Hoppas det fortsätter så!! 

Igår var det träning. En ganska loj träning med skottlövningar. Fast det var bra för jag har ont i hälsenan och skjuter som en kratta. I varje fall när det gäller. 
Tränaren pratade innan om vi kunde säga nått plus och minus med oss själva från förra matchen. Helt ärligt kan jag inte säga att jag gjorde nått bra, men inte heller att jag gjorde nått jättedåligt. Är bara ljummen, fisvarm. 
Skulle man vara soprutten kunde jag ju åtminstone sluta och börja med nått annat. Och om jag vore bra skulle det ju göra saken roligare... Haha 
Det här kanske inte är min grej ändå?! 
Skulle kanske gå tillbaka till mina grabbar och spela på latjonivå istället. Så mkt enklare, och så mkt lättare. Och framförallt mkt mindre snack.





Sitter lull

Den lilla är inte så liten längre. Nu sitter hon mer och mer upp. Vissa dagar går det himla bra och andra hittar hon inte riktigt balansen. Men det går framåt! 
Vad fort det går nu. Det händer så mkt. Hon rör sig ju mer på golvet oxå. Och är fullt medveten om vart jag är nånstans. Och Gud nåde mig om jag skulle försvinna utom synhåll! ;-) 
Sover så mkt bättre nu när jag inte ammar längre. Nu kan det gå 6 timmar innan hon behöver äta första ggn på natten. Ger man henne ganska sent så får man ju några timmars sömn ! 
Hon sover fortfarande 3-4 ggr på dagen. Olika långa stunder, vi har ingen mall där än. Beror lite på vad vi gör om dagarna såklart. Ibland sover hon 20 min , ibland 2 timmar. Synd att man inte vet innan vilket det blir... Haha 


Snart 6 månader. Ett halvår. Galet. 
Dags att vakna upp nu tror jag! 




Famnen full

Inatt var famnen och sängen full med barn. Den lilla vägrade somna i spjälsängen så fick ligga hos mig. Sen när vi väl somnat vaknade den stora och fick komma till min säng oxå. Men ungen somnade ju aldrig! Tror vi låg i över två timmar vakna. Drygt! 
Vet inte varför han var vaken för han var inte varm, inte ledsen eller nått. Helgen har iofs vart lite jobbig med sena kvällar för honom. 
Så idag är han hemma. Han sover redan lunch , så hoppas vi återställer sömnen något. När han vaknat blir det snabblunch och sen åker vi till mamma och bakar pepparkakor. Jag ska försöka smita därifrån så jag kan åka och handla själv! :-) 





Där kom den!

Har varit fundersam många ggr på om mensen är på väg. Härom veckan blev jag ganska säker på att jag hade ägglossning för jag kände igen känslan och hade en miniblödning. Och jag hade rätt för nu är mensen här. 
Är lite nervös att det ska börja göra jätteont och blöda massor. ( vilket jag läst att det kan göra med spiralen) 
Hoppas vi har Ipren hemma utifall. Det är det ända som hjälper mot mensvärk tycker jag. 
Jag har verkligen inte saknat mensen. Det är ett nödvändigt ont. Haha 
Visst, blir den som förut så ska jag väl inte klaga för jag har inte haft så jobbigt med den men vill varken ha mer ont eller blöda mer.... 

Det verkar vara väldigt olika när den kommer tillbaka. Även om man ammar eller inte. Vet folk som helammar och fått tillbaka den efter bara 3 månader. Och för andra kan det ju ta ett år. Det måste väl ha med hormoner att göra i guess. 
Hur som. 
Nu är kroppen redo igen. Tjoho! ;-) 




Fullt ös!

Fullt ös som vanligt på helgen! 
Både skönt och inte. Ibland vill man bara bara hemma och mysa. 
I fredags kväll var grannarna här på lite mat. Det var trevligt , så skönt att veta att man har bra grannar! 
Maten vi bjöd på blev helt ok för en gångs skull. Jag är ju inte hundra på att laga mat. Haha 

Igår hade vi match hemma mot lillån. Förlora med 10-2. Men de är mkt bättre än oss, fast vi gav dom motstånd ändå. Det var en riktigt rolig match att spela. Alla var glada på plan och inget tjafs. Jag är halvnöjd med min insats. Fasen om man kunde lyckas peta in nått mål nån gång!!! 
På kvällen var vi på julshow i lerbäck med makens jobb. Supergod mat och bra underhållning. Kul kväll trots att jag var så trött. 

Och idag åkte jag till mamma med barnen . Satt där och väntade på att det skulle sluta spöregna så jag kunde gå ut i skogen och kolla efter nån älg. Såg dock inte till nån sen när jag gick ut. Men det var skönt med frisk luft en stund. Försökte kolla efter en lämplig gram oxå men det är ju inte lätt det heller! :-) 

Nu sover ungarna och maken och jag har tagit varsin soffa. Här blir vi nog kvar en stund. Det kommer inte lyftas många fingrar resten av dagen! 




Tipsa mig!!!!

Jag vill gärna ha såna där namntavlor till barnen som det står datum, längd , vikt m.m på. 
Är det nån som kan rekommendera nån?! 
Har sett många som gör såna men nu verkar alla ha försvunnit! :-/ 

Lugnet

Lugnet före stormen. Barnen sover en välbehövlig nap innan kvällens middag. Vill oxå sova men jag ska ta tag i mig själv och göra sallad snart.
Vi har varit hos min svägerska och ätit lunch och busat. Jesper tycker så himla mkt om dom, det är roligt att se. Och jag ser klart och tydligt hur mkt min svåger tycker om Jesper. :-) 
Sofia hade dock eldat i kamin så vi höll på att brinna upp , Isabelle var helt rödmosig om kinderna. Haha 





Stockning?

Har börjat få väldigt ont i mina bröst. Det går knappt att nudda och hjälpe den som klämmer till där. Det är klart det fortfarande produceras lite mjölk för det var ju inte länge sen jag sluta men hur länge? 
Har klämt ut när jag kännt att det blivit en del men inte ens en gång om dagen. 
Kan man få mjölkstockning av att bara låta mjölken vara kvar?! 
Och när försvinner den?! 

Återigen en sån sak som jag totalt glömt efter Jesper... Haha 



Lusselelle

Elva nätter före jul... 
Har vart på mitt första luciafirande med Jesper på dagis! 
Jätte mysigt. De kom ( Jesper bars..) och sjöng lucia sången på en upplyst stig i skogen och sen stod de framför alla föräldrar och sjöng och gjorde rörelser ( Jesper satt i knät..) . 
När det var slut och vi var på väg till bilen började Jesper sjunga. Och fortsatte i bilen. Lite sent bara ... 


Nu ikväll har jag städat undan lite inför morgondagen då grannarna kommer på mat. Har även testat att göra pannacotta. Får se hur den blir imorrn. Gjorde med hallon smak. Mmmm! 
Sen bjuds det nog på kött och hasselbackspotatis. Blev sugen på det. Jäkla jobbigt att göra bara. Och undra om jag har nått ströbröd? 

Fasen, sitta och tänka på mat när jag har fastedag. Men idag kom jag nog över 500 kcal. Inte för att det gör nått , för den här ggn. Så hård kan jag inte vara mot mig själv! 






Ett år sen!

Satt och funderade på när vi gjorde kubtestet. Det var ganska precis ett år sen idag! 
Ett helt år har gått sen vi fick se en liten böna på skärmen. All oro som släppte när man fick se ett litet liv därinne i magen. Och vilken fin mage jag hade redan då. En lagom kula. 
Nästan så jag längtar tillbaka till den tiden. Då det inte var jobbigt att vara gravid. Trött var jag visserligen men magen var inte tung och det var så spännande allting. Så mkt att se fram emot! 
Tänk om vi får vara med om detta igen?! Kanske, kanske inte. När jag tänker tillbaka på mina båda graviditeter pirrar de till i magen. Så mkt glädje det var trots de jobbigare dagarna. Och visst har jag redan glömt exakt hur jobbigt jag tyckte det var. För båda barnen är ju så värda allt! 





Ett onödigt måste

Alldeles nyss färgat håret . Har alltså inte färgat/tonat det sen flera månader innan den lilla föddes. Att jag har dragit ut på det. Men nu är det gjort och vi får väl se imorrn hur fläckigt det blev... :-) 

Tänkte det var dags att ta tag i mig själv nu när jag ser ut som mig själv igen. Har tom haft på mig jeans hemma i 2 dagar. Mest för att jag kom i dom . Haha Så nöjd! Har inte haft dom på år. 
Annars är klädkoden mysbrallor här hemma. 
Nej men det kan ju vara kul att se lite fräsch ut nån gång när maken kommer hem. Fast det får ju inte bli en vana. Han kan ju bli bortskämd! 

Ännu en fastedag avklarad. Gick riktigt bra idag. Kroppen har vant sig. Märkligt! Som att den redan visste imorse att det inte blir nån frukost. 
Vågen stod på 58,5 kg idag. Häromdagen på 57,8. Blir förbryllad. Finns ingen logik. Men men. Byxorna kommer jag ju i numera. Det var det som var målet. Nu ska vi komma på ett sätt att hålla en jämn nivå... 





Igenkänningsfaktor

Så jäkla träffande solsidan var idag. Skratta rakt ut! Det jag känner mig mest träffad av är freddes problem. Och jag håller med om att det är en dödssynd.  Lesson learned!


Det har vart riktigt skitväder hela eftermiddagen. Vräkt ner snö. Nu känns det verkligen rätt att jag inte gav mig ut med bilen. Får se hur det ser ut imorrn när vi ska till dagis. 
Imorrn är det skinkcup med innebandyn oxå, har tänkt spela trots att jag fortfarande hostar lite. Får ta det lugnt. Man blandar killarna och tjejerna i flera lag och kör 3 mot 3. Vinnande lag får varsin julskinka. Det skulle ju vara gott att vinna för jag har inte köpt nån än! :-) 

Nehe, en kopp glögg på det här så sover jag snart! 



Skön sovstil den här lilla har då! 


Melissa Horn

Igår var det dags för Sandra och mig att gå på Melissa horn i örebro. Det var en riktigt bra spelning och hon var jätteduktig live. Älskar hennes röst och låtar. Värt pengarna! :-) 
Innan käkade vi på pitchers och tog en drink. Efteråt tog vi några irish coffee med min faster och hennes man som vi fick lift med till Hallsberg. Därefter hämtade mamma upp oss och skjutsade oss resten av vägen. 
Det var en toppenkvöll trots att jag fick lite ont i huvet... 

Natten däremot var allt annat än toppen. Jag sov nog 3 timmar. Jesper vaknade hela tiden och grät så till slut låg han och jag nere i soffan och sov . Somnade typ 5... Inte konstigt både han och jag är trötta idag! 
Vet ju inte varför heller. Väldigt jobbigt! :-( 

Idag skulle vi egentligen ha åkt till min syster för att fira henne och min systerdotter. Tyvärr fick vi lov att stanna hemma för vädret är inte det bästa för att åka långt. I varje fall inte för mig. Vill inte riskera nått med barnen i bilen och även om man kör lugnt själv så gör ju inte alla andra det. 
Vi får fira dom vid ett annat tillfället helt enkelt. 






Prioritera

Vad prioriterar ni när ni får tid över? 
Det vill säga när barnen sover eller pappan är hemma oxå. 
Tar ni tiden till hemmet , till er själva eller vad gör ni? 

Jag har aldrig kännt att jag måste städa och hålla på så fort de somnat. Då sätter jag mig hellre , som nu, och kollar tv, data och sånt. Tar igen mig kan man säga. Städ och matlagning gör jag gärna när de är vakna för det blir de faktiskt ganska roade av. 
När maken är hemma brukar jag se till att han umgås med barnen en stund innan läggdags , 2 kvällar har jag ju min träning så då åker jag hemifrån . En dag är han borta helt.
Sen tycker jag om att vi gör nått alla ihop, annars blir det lätt så att det blir en förälder i taget och det är ju fel. 


På helgerna jagar vi ju så ofta vi kan och vill. Jag försöker komma ut nån dag om det är så att jag har barnvakt. Finns det ingen barnvakt så gör det inte nått , det kommer andra tillfällen. 
Har aldrig haft problem med att lämna barnen till nån, då oftast svärmor eller min mamma. Jag vet hur mkt barnen betyder för dom och de tycker det är roligt. Särskillt svärmor! 
Skulle aldrig lämna dom till nån det inte kändes tryckt med eller som inte vill ha dom där. Då slutar jag hellre jaga. 
Men nu har det ju funkat jättebra och jag är glad för de timmar jag får i skogen , både själv och med min man. 

Vad tar ni barnvakt till för ändamål? 







Snökaos!

Vaknade av att det blev strömlöst. Det första jag tänkte var att jag skulle bli utan kaffe. Sen kom jag på att jag inte kunde värma vatten till ersättning... En av nackdelarna med att ha slutat amma. Men det löste jag genom att värma över ljus. Funkade ju kanon! 
Strömmen var borta några timmar så vi slapp vara utan hela dagen som tur är! Dessvärre har vår telekabel gått av igen. De var ju här och fixade i måndags . Slarv antar jag . Och nu får vi väl vänta till måndag igen. Bra Telia! 


Undra om man ska våga sig ut ikväll? Känns onödigt. Kanske bara ska laga nått gott här hemma. Men då måste bi handla först och då måste jag ändå åka. Fast behöver ju inte åka så långt iofs. 
Får se. 
Imorrn blir det dock utgång! Jag och Sandra ska på Melissa horn! Ska bli så roligt. Vi tar nån drink och äter mat innan och fortsätter nog med en drink efter då konserten var slut kvart över 9. Lite tidigt att åka hem då tänker jag... ;-) 





Slutammat

Nu är det helt slut med amningen för denna gång. Hade ju tänkt amma på natten så länge det gick men det gick bara några dagar sen var det tvärtomt. Kommer inte sakna amningen men brösten...
För nu har jag inga kvar. Absolut ingenting. Får vänta ett år och se hur de ser ut sen. Har iofs aldrig haft några bröst men nu är det bara skinn kvar. Mindre kul. Visserligen ser ju bara jag och maken dom ( och laget då..) så det får väl vara så här. 


Nu ska jag hoppa in i duschen snabbt som fasen, sen ta en kopp te och kanske ett äpple. 
Fastedag nr 8 är snart över och idag har det funkat jättebra. 



Lycka!

Ojoj. Inatt sov jag bra. Lade mig strax innan 10 med en nytankad Isabelle i spjälsängen. Hon vaknade till vid 1 men nöjde sig med nappen och sen vaknade vi halv 3 igen och hon fick en flaska mat. Sov sen till halv 7 då vi gick upp. 
Detta är den lyxigaste natten på lääänge! Hoppas på många fler... ;-) 

Idag höll jag Jesper hemma och vi håller på att städa och plocka fram alla tomtar. Behövs såna dagar oxå. Han har ju vart hostig och trött och väldigt mammig så tänkte det skulle vara han och jag ( och Belle då...) en liten stund. Får se om vi kan bli av med den eviga hostan. Nu har Isabelle börjat oxå. Det känns inte roligt alls. 


Nu ska jag snart sätta igång med min nya fotovägg. Har haft den på Jespers rum men där ser ju ingen bilderna plus att jag har ju nya på Isabelle som måste upp. Blir fint här nere i vardagsrummet och så får man lite mer glädje av alla bilde! 



Lika som bär? 

5:2

Håller ju fortfarande på med 5:2 . Är inne på min fjärde vecka nu. Kan faktist inte säga att jag gått ner nått direkt. Kanske ett kg. Det diffar otroligt mkt beroende på när jag väger mig. 
Väger mig varje måndag morgon så vi får se då vad domen är efter 4 veckor. 
Har ju inte så många kg att gå ner så det går ju inte snabbt för mig. 

De dagar jag äter som vanligt är precis som förut. Det är inte så att jag tar nått extra för att jag fastat dagen innan tex. ( som många tror att man gör) 
Jag tänker snarare mer på vad jag äter dom dagarna oxå. Men äter nån bulle då och då det erkänner jag...;-) 
Tycker inte själva fastedagarna är jättejobbiga heller. Det går upp och ner under dagarna och kvällarna är nog värst för man vill gärna äta på nått framför TVn men det går över med vatten eller te. Så än så länge så funkar detta även om jag inte rasar i vikt. Fast det gör jag nog inte heller. 



Julklappar klara!

Blev en redig shoppingtur igår med syster Sandra. Vi åkte tidigt så vi var där när det öppnade. Var ganska snabbt klara med affärerna och käkade golunch innan vi tog oss an affärerna utanför köpcentret. 
Trodde vi skulle bli sena hem och hade därför bett svärmor hämta Jesper från dagis och tänkt att han skulle vara där en stund men vi kom hem vid 2 redan. Och ändå är jag i stort sett klar med alla klappar! Det känns skönt! Orkar inte åka in nått mer innan jul bland alla stressade människor. 

Skulle även hämta ut våra biljetter till melissa horn när vi ändå var vid en ATG ombud. Då säger kvinnan i kassan att de inte lämnar ut biljetter längre. Va?! Jag förklarade att jag valt att hämta ut hos ATG så det var ju konstigt men hon fortsatte säga att det inte gick. 
Fick gå ifrån kön och kollade snabbt upp det. Jag hade ju rätt... 
Gick dit på nytt och sa att det visst skulle gå och då började hon knappa på maskinen och till slut, efter några om och men, fick jag våra biljetter! 
Hon sa att det var bra jag stod på mig och att hon lärt sig nått nytt... Haha 


Hur som helst, fick med mig lite nytt till mig själv oxå. Ett par zebraleggings, inhandlade på hms barnavdelning, och en svart stickad tröja. Maken fick tom en tröja! ;-) 

Sandra sov över och idag har vi bakat lussebullar. De blev riktigt goda faktist. Tog ICAs recept med kesella i. Nu frös jag ner de flesta bullarna så man har till fikasugna gäster framöver. Annars är risken stor att man går och tjuväter... 





Ett ärligt försök

Nu gäller det! 
Ett försök till att få Isabelle att sova hela natten i spjälsängen. För inatt finns ingen plats bredvid mig för Sandra sover över i "makens" säng. Haha 
Och värre blev det nu när Atlas precis hoppade upp i sängen... 
Får se om hon sover längre nu oxå, vore ju gött med några timmars sammanhängande sömn för omcäxlingsskull. 

Imorrn drar Sandra och jag till Marieberg på julklappsjakt. Jag måste verkligen bli klar imorrn. Orkar inte åka närmre jul i all stress. Men jag tror det kan räcka med morgondagen. 
Vi tar med oss bellabus men Jesper får farmor hämta på dagis. Det blir första ggn! Hoppas det går bra. 

Nu sängen! 


December

Då var vi inne i december. Vi börjar denna månad med förkylning. Inte ok! 
Fast bättre att börja månaden med en än att sluta med en kanske! 

Gårdagen spenderade jag med mina vänner på vårt årliga pysselkalas. Det gjordes allt möjligt. Tessi gjorde krans, Emma stickade sockor, Frida sydde några filtfigurer , och jag jag målade träbokstäver. Längre kom jag aldrig... ;-) 
Det var trevligt som alltid med massa gott att mumsa på och massa prat. 
Betydligt lugnare än våra tidigare pysselkvällar då ingen hade barn.Haha 
Då var det inte saftglögg i glasen om vi säger så! 


För övrigt så sov Isabelle det bästa nånsin inatt! Fick mat vid 8 och vaknade först kl 2. Då fick hon amma för jag hade en del mjölk, sen vakna hon 5 igen. 
MEN såklart så har Jesper varit vaken. Han var jätteledsen och vägrade sova i sin säng så han fick lägga sig i min. Tillslut somnade han där men låg och snurrade och sparkade runt. Vet inte varför han var ledsen men han sa till Emil att han hade ont i örat. Jag märkte aldrig av nått mera ont och imorse var han glad och pigg så han fick åka till dagis. Rädd att det var öroniflamation men då borde han ha haft mer ont. 

Isabelles nya sovvanor tackar jag för i varjefall! ;-) 




RSS 2.0