Julen

Julen är slut för i år och vi har haft det bra. Firat hos mor, svärföräldrarna och tagit en julfika hos farfar. Barnen är nöjda med alla julklappar och jag med. 
Fick nya koppar, målarbok, en bok, underställ och en dvd med massa filmer. Perfekt då jag gav Emil massa serier att se. Vi har redan plöjt en. ;-) 

Har avklarat några besök på vc för omplåstring av min navel men igår var sista ggn. Hoppas vi... Nu ska det bara läka ihop. 
Däremot var jag tillbaka på vc idag igen men med Belle. Dubbelsidig öroninflamation . Vilket innebar ca 3 h sömn inatt. Jag är så trött att jag glömde bort min kontokod när jag hämtade ut penicillin , haha 
Hon har dock ingen feber och är ganska resonlig på dagarna. Får se hur denna natt blir. Men då är det Emils tur om hon är ledsen. 

Nyår kommer vi fira här hemma. Mamma , Torbjörn och småsyskonen kommer hit. En lugn kväll alltså. Vi har en skotteädd hund och barn att tänka på , varav en är "sjuk" så det är skönast att vara hemma. 
Nått gott blir det att äta i varjefall. Mor skulle fixa förrätt och Emil får fixa varmrätt. Jag ska ordna efterrätten innan jag åker till jobbet 14-19. Allvarligt när tomten delade ut paketen. 

Jobbhelg

Sitter i soffan och väntar på att duscha och sen fara mot jobbet. Har nyss ätit lunch bestående av pommes och korv, och nu fick barnen varsitt godishalsband som mormor skicka med dom på fm. 
Emil och jag tog en sväng med hunden i skogen men vi hitta inte på nått skjutbart. Skönt att få lite luft ändå, och idag var det inte direkt kallt. 

Emil är ute och hämtar en gran som vi ska klä imorrn när jag slutat jobbet. Det ser jag fram emot! Vet bara inte vart vi ska ha den efter vi möblerade om. Så jag hoppas han inte hittar en för stor , då blir det problem. 
Skulle ju kunna ställa den på övervåningen men där sitter vi ju inte så det går inte för sig. Vill ju ha den att titta på när man är i tv rummet. 
Klapparna läggs inte dit förns kvällen innan julafton. Litar inte på att mina barn håller fingrarna i styr och orkar inte ta tjatet om pakeeet. :-) 
Men det ska ju va så att "tomten" varit där på natten och lagt dit dom. Hittills har de inte sett de inslagna paketen heller. Men de behöver bara öppna en garderobsdörr så är det kört. Haha 


Ska köpa hem grejer till julafton och göra en saffransglass Till efterrätt. Det lät så gott så måste testa. Man skulle vända ner hallon i oxå. Det blir mitt bidrag till julbordet. 


En vecka kvar

Då var det bara en vecka kvar till julafton. Tiden går fort! 
På ett sätt är jag glad att inte barnen är större och har koll på dagarna, då hade man nog hunnit blivit gråhårig av tjat... :-) 
Tror vi ligger bra till med alla klappar. Inhandlade de sista igår, lite smått som jag glömt. Det som är kvar kan jag köpa på jobbet. 

Annars försöker vi just nu undvika olika sjukdomar så gott det går. 
Emils familj har varit, och är, jättesjuka. Lillkusinen var så dålig att han fick ligga inne 2 nätter. Han har repat sig nu men nu är svärmor dålig. Väldigt dålig! 
De måste ju ha fått influensan för så sjuka som dom har varit blir man knappt av en vanlig förkylning. 
Tråkigt att barnen inte kan träffa farmor och inte förstår riktigt varför, de brukar ju ses ofta. 

Med min mage är det ganska bra. Har fortfarande 2 tider på vc för byte av dränaget, men kanske blir av med det på tisdag?! 
Det var bättre att se till att det läker ordentligt för annars kan det bli ny infektion om såret stänger sig för tidigt. Och jag kan inget annat än att hålla med. Tänker inte få nån mer infektion!!! 

Ni ska få se sen hur naveln ser ut. För jävlig. Men, men... 

Nu ska jag snart skjutsa iväg barnen till dagis på julfest och jag ska in till jobbet och göra några beställningar inför julveckan. Är ju ledig idag men passar på de 2 timmarna de är där. 
Jobbar sen alla dagar fram till julafton! Julfina dagen till ära! 

Alltid nått

Vad fullt upp det blev helt plötsligt! Från att ha haft en vecka typ instängde i huset till att göra massor. 
Idag var det kurs+jobb för mig och nobelfirande för barnen på dagis. Imorrn är det heldag jobb och direkt när jag hämtar barnen ska de på disco! 
Första discot ever! Haha 
16:30-17:15 håller det på... Hihi 

På lördag var tanken att vi skulle på kalas hos min syster och systerdotter som fyllt/fyller, men nu ikväll skicka hon att hon trodde Amanda hade vattkoppor. Så vi skulle höras imorrn igen. 

På lördag kväll är det julbord med Emils jobb och på söndag ska vi ses allihopa hos pappa. 
Och just det, på måndag är det luciafirande på dagis. 
Som sagt, mycket att stå i men ganska kul oxå. Både för oss vuxna och dör barnen. 
Tråkigt med kalaset för alla. Jag är ju inte säker på att vi haft koppor så jag vill inte riskera att vi är sjuka innan och runt jul. Det vore verkligen inte roligt! Luktar ruttet!

Fy bubblan. Baksidan av att försöka bli av med råttorna med gift. Det luktar död råtta överallt! 
Blä! 
Men vi får stå ut tills de torkat, vilket går ganska fort då de är väldigt små. Men tyvär dör de ju inte samtidigt. 
Så länge vi slipper höra krafsande råttor i väggarna så är det bra. Nackdelen med "gamla" hus. De tar sig in i väggarna. Är ändå glad att vi inte har ett jättegammalt hus där de tar sig in på själva insidan. 


Hur är det då med sjukdomarna? 
Bra faktist! 
Ingen mera blev kräksjuk. Har idag väldigt svårt att tro att det ens var magsjuka. 
Huvudsaken vi alla är friska nu och jag hoppas veckan som kommer blir normal. Jag behöver jobba och barnen behöver träffa kompisar efter att ha vart hemma i 4 dagar. 
Jobbade ju igår och på kvällen hade jag pysselkväll med tjejerna, nått vi gjort i många år nu. Mysigt med massa gott att äta och väldigt mycket prat. Blev en del djupa diskutioner och en del skitsnack. Haha 
Var skönt att vara hemifrån en hel dag och barnen fick vara med pappa själva. 

Ikväll väntar en jobbkväll, känns helt ok. 
Imorrn efter jobbet ska jag in till vc igen och omplåstras. Hoppas det fortsatt läka bra. Fast jag känner att det drar till lite i såret ibland. Blir nervös då! Två huliganer med morgonfrillor. De springer runt som crazy people Här inne men vågar knappt släppa ut dom i stormvindarna. 
Har en stor ek på gården och den släpper ifrån sig ganska stora grenar i blåsten. Obehagligt! 

På tal om stormen. I askersund hade en man fått en flygande studsmatta på sig så han blev medvetslös. Vilket öde! 

Vänta å se

Det har inte insjuknat nån mer i familjen, än... 
Jeppe hade feber större delen av natten vilket resulterade i att vi sov på en madrass på golvet i tv rummet. Kass sömn inatt igen alltså. Haha 
Jag är ju som bekant livrädd för att må illa så jag kan knappt sova för det. Är rädd att vakna och kräkas. 

Nu på morgonen verkar han piggare och febern är borta. 
Var detta en magsjuka eller inte?!
Tänk om man kunde få veta! 
Som nån skrev, kanske han kräktes av febern, eller kanske av huvudvärken. 
Ska bli intressant att se hur hans mage beter sig idag, mina barn har alltid blivit lösa i magen vid magsjuka som kommit efter kräkningar. Där kan vi ju få ett svar. 

Hur som helst chansar vi inget utan stannar hemma hela dagen. 
Om inget händer inatt så jobbar jag imorrn och kan gå på vår årliga pysselkväll. Då har det gått över 48 h sen Jesper blev dålig och jag borde ju verkligen ha blivit smittad då. 

Vi får baka lussebullar idag och kanske nått mera gottigt. 
Nu räcker det!

Kan väl börja med de goda nyheterna. Min navel börjar må bättre och bättre. Har förmodligen några omläggningar kvar på vc men sen ska den nog läka ihop fint. 
Var där imorse och då såg det ok ut. Eller ja, ok mot vad det såg ut i varje fall... 
Jag fick godkännande om att jobba igen och det var vad jag skulle ha gjort idag, men nu kommer vi till de dåliga nyheterna. 

När jag precis hade somnat sent igår kväll kom Jesper in till oss och sa att han hade så ont i huvudet. Sen kräktes han i vår säng. 
Kul. 

Och det sjukaste av allt , var att jag dumt nog sa tidigare igår att jag tyckte det var konstigt att det inte gått nån maginfluensa än. Det fick jag äta upp. 

Han har för väl bara kräkts en gång. Vi var uppe halva natten efteråt så idag har det varit tröttsamt. Jesper har sovit och haft feber men det är skönt att han var lugn och hade ro att vila. Jag hade fullt sjå med att hålla Belle något aktiverad. Och det är inte lätt när man samtidigt ska sitta klistrad bredvid Jesper. 

Nu ber jag till högre makter att ingen mera blir sjuk och att Jeppe känner sig bättre imorrn. 

Om han är bättre ska vi baka lussekatter tänkte jag. Bakterierna bränner vi bort i ugnen. :-) 
RSS 2.0